Güzellik

Kepek nedir ve nasıl oluşur? İşte kepeklerden kurtulmanın en pratik ve doğal yolu

Saç sağlığı dünya üzerinde en çok üzerinde durulan konuların başında gelmektedir. Saçların daha güzel, doğal ve sağlıklı görünmesi adına hemen hemen her yerde saç kuaförü bulmak mümkündür. Tüm dünyada çok geniş bir kitlenin özenle takip ettiği bu saç sağlığı insanın psikolojisini de etkilemektedir. Yapılan pek çok araştırmada bu gerçeği destekler niteliktedir. Saçların daha uzun, sağlıklı ve canlı görünmesi insanlarda özgüveni arttırmaktadır. İnsanların hayata olan bakış açısını tamamen pozitif yönde değiştirmektedir. Ancak bu durumun tam tersi de mevcuttur. Saçları çok seyek olan ve ya hiç saçı olmayan, saçları düzensiz, dağınık ve bakımsız olan insanların da psikolojisi genellikle negatif yöndedir. Özgüven eksikliği ve içe kapanıklık çok fazla görülmektedir. Elbette istisnalar bulunmakta ancak yapılan araştırmalara göre saçların durumu insan ruh sağlığını da çok fazla etkilemektedir.

Saç sağlığı denilince akla ilk gelenlerden biriside kepeklerdir. Bu problem çoğu insanın hayatını olumsuz yönde etkileyen en büyük faktördür. Saçlarda hiç hoş olmayan bir görüntünün oluşmasına neden olan kepek, yapılan pek çok araştırma neticesinde saçlara ve saç derisine çok fazla zarar verdiği tespit edilmiştir. Üstelik saçların görüntüsünü de tamamen bozduğundan pek çok probleme yol açmaktadır. Pek çok insan bu durumdan mustarip durumdadır. Geliştirilen yöntemlerle kepeğe karşı pek çok ilaçlar, kremler ve şampuanlar ortaya çıkmıştır. Ancak bunların uzun süreli kullanılması durumunda pek çok sağlıksal probleme yol açtıkları tespit edilmiştir. Peki, kepek nedir? Nasıl oluşur? Zararları nelerdir ve bu durumdan kurtulmanın doğal yolları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için işte detaylar…

Kepek nedir?

Kepek, kadınlarda ve erkeklerde sıklıkla karşılaşılan bir cilt problemidir. Saçlarda meydana gelen bu problem beyaz ve gri renkli pullara benzemektedir. Kısaca kepeği anlatmak gerekirse saç derisindeki ölü hücrelerin dökülmesidir. Saçın görüntüsünü çok büyük ölçüde değiştiren bu cilt problemi hem kadınlarda hem de erkeklerde sık görülmektedir. Çok fazla rahatsızlık oluşturan bu durum için pek çok ilaç ve şampuan kullanılmaktadır. Saçlarda sadece görüntüyü bozmakla kalmayan kepeğin ayrıca saç derisine de çok büyük zararları olduğu yapılan son bilimsel araştırmalarla tespit edilmiştir.

Kepek nasıl oluşur?

Kepeğin oluşmasında pek çok etmenin olduğu tespit edilmiştir. Sadece tek bir nedeni bulunmayan kepeğin kullanılan şampuanlardan, saçları yıkama sıklığından ve tüketilen pek çok gıdasal maddelerden kaynaklandığı belirtilmektedir. Kepeğin oluşmasında özellikle saç derisinin sürekli kuru olması çok etkilidir. Kullanılan şampuanlar başta kepek olmak üzere pek çok problemin (saç dökülmesi, tahrişler vs.) oluşmasını sağlamaktadır. Piyasada bulunan yüzlerce hatta binlerce şampuan bulunmaktadır. Kimi şampuanların kimyasal madde oranları çok fazladır. Kimi şampuanlar ise ev yapımı ya da tamamen doğal olan şampuanlardır. Bu ve buna benzer durumlarda saç sağlığı çok büyük bir tehlikeye girebilmektedir. Sürekli şampuan değiştirmek te hem kepeğe hem de saç dökülmelerine neden olabilmektedir.

Saçların yıkanma sıkılığı da kepek oluşumuyla doğrudan bağlantılıdır. Örneğin saçları çok nadir yıkamak kepek oluşumu başta olmak üzere pek çok sağlıksal problemin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Bu durumun tam tersi de kepek oluşumunu hızlandırabilmektedir. Örneğin saçları sürekli olarak yıkamakta kepek oluşumunu arttırmaktadır. Ayrıca tüketilen gıdalarda saç sağlığını doğrudan etkileyebilmektedir. Özellikle son zamanlarda ortaya çıkan fast food denilen sağlığa çok fazla zararı olan yemekler de doğrudan saç sağlığını etkileyebilmektedir. Nitekim yapılan pek çok bilimsel araştırma neticesinde bu durum kanıtlanmıştır. Aşırı yağlı ve aşırı kızarmış olan bu zararlı yemekler kepek başta olmak üzere birden fazla hastalığın da oluşmasına kapı aralamaktadırlar.

Kepek oluşumunu belkide en çok etkileyen faktör saç derisinin sürekli olarak kuru kalmasıdır. Bu durum kullanılan şampuanlarla da doğrudan alakalı olabilmektedir. Nemini kaybeden saç derisi zamanla kepek oluşumuna uygun bir hale gelmeye başlamaktadır. Bu durumun önüne geçmek için mutlaka saç sağlığına dikkat edilmesi gerekmekte ve saç bakımı asla ertelenmemelidir. Özellikle saç derisinin sağlıklı olması kepek başta olmak üzere pek çok sağlıksal problemin önüne geçmektedir. Çünkü saçların beslendiği ve bulunduğu yer saç derisi olduğundan özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kepeğin zararları nelerdir?

Kepek çok ciddi hastalıklara sebep olan bir problem değildir. Ancak saç derisinde yaralanmalara ve tahrişlere neden olabilir. Bulaşıcı bir problem olmayan kepek insanların dış görünüşünü de çok büyük ölçüde etkilemektedir. Özellikle koyu renkli elbiseler giyildiğinde daha da fark edilebilen kepek pek çok insan için hiç istenmeyen bir durumdur. Kepek oluşumu hemen hemen herkeste görülebilen bir problemdir. Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun %40’ı belli aralıklarda kepekle karşılaşmış durumdadır. Bu çok ciddi ve büyük bir orandır. Zararları her ne kadar çok büyük olmasa da yine de bu problemden kurtulmak gerekmektedir. Çünkü insan ruh sağlığına da çok büyük zararlar verebilmektedir.

Kepek için zeytinyağı
Kepek için zeytinyağı

Kepek oluşumunu önlemenin doğal yolları nelerdir?

Kepek kadın erkek her insanda meydana gelen bir problemdir. Yapılan pek çok araştırmaya göre dünya nüfusunun %40’ı kadar insan bu problemi en az bir kere de olsa yaşamıştır. Bu problemin çok ileri derecede bir zararı olmasa da saç bakımı açısından çok büyük sorunlara neden olmaktadır. Üstelik insanların ruh sağlığını da bozduğu araştırmalarla sabittir. Bu problemi önlemek için pek çok ilaç, krem ve şampuan ortaya çıkarılmış olsa da hepsi zamanla saçlarda pek çok sağlıksal problemlere neden olduklarından kullanılmaları zararlıdır. Peki, bu problemden doğal yollarla kurtulmak mümkün müdür? Hangi doğal yollarla kepeklere veda edebiliri? Hepsi ve daha fazlası için işte detaylar…

Zeytinyağı ile kepek oluşumuna son vermek

Zeytinyağı doğada bulunan en doğal ve sağlıklı ürünlerden birisidir. Günümüzde kullanılan pek çok yağa nazaran en sağlıklı olanı hiç tereddütsüz zeytinyağıdır. Kullanım alanı çok fazla olan zeytinyağı geçmişten günümüze pek çok farklı alanda aktif olarak kullanılmış bir üründür. Pek çok farklı alanda kullanılan bu mucizevi ürün saç bakımında da çok aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle şampuanlarda, sabunlarda ve daha pek çok kişisel bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Faydaları sayesinde hem cilt sağlığına hem saç sağlığına hem de insan vücuduna pek çok yararlar sağlamaktadır. Bu yararları çok bilinen zeytinyağı saçlar için adeta vazgeçilmez bir üründür. Bu aynı zamanda kepek problemi için de çok iyi bir çözümdür. Üstelik tamamen doğal olduğundan saç derisine ve saçlara hiçbir şekilde zarar vermemektedir.

İzleyin: KEPEKTEN KURTULUN! EVDE 2 MALZEME İLE

https://www.youtube.com/watch?v=rVqnApP51EU

Son zamanlarda saçlarında kepek oluşan milyonlarca insan daha doğal ve pratik olan zeytinyağına yönelmiş durumdadır. Zeytinyağı özelikle kepeklerin giderilmesi konusunda çok etkili bir yöntemdir. Uyumadan önce saf zeytinyağı ile saçlarınızı iyice ovalayın. Ardından da saç bonesi ile saçlarınızı iyice sarın. En az 4 saat kadar saçta durması gereken zeytinyağını sabah uyandığınızda durulayarak temizleyebilirsiniz. Bu uygulamayı düzenli yaptığınız takdirde saç derisi sürekli nemli kalacağından kepeklerin oluşma ihtimali de ortadan kalkmaktadır. Bu uygulamayı isterseniz gün içerisinde de yapabilirisiniz. Bu tamamen kişiye kalmış bir tercihtir. Sadece zeytinyağı kullanarak ilaç kullanmak durumunda kalmadan bu problemi kolaylıkla atlatabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak