Sosyal Medya

Instagram’ın az bilinen yeni özellikleri neler? Çocuğunuzu takip etme, not ekleme ve şablonlar

Instagram’a son zamanlarda gelen en güzel özellikleri kaçırmayın. İşte pek çoğumuzun bilmediği yeni özellikler. Bu özellikler Instagram’ınıza renk katacak.

Not ekleme

İlk bahsedeceğimiz özellik, en yeni özellik diyebiliriz. Bu özellik çıkar çıkmaz Twitter’da TT oldu. Herkes bunu konuşmaya başladı. Hatta bir not bırak özelliği birçoğumuz MSN’deki o durum özelliğine benzettik. Hani MSN’de nickname altında bir kısım vardı. Oraya o anda yaptığımız şeyi yazardık. İşte şu anda çalışıyor. Şu anda uyuyor ya da işte dinlediğimiz müziği orada çalardık. Daha doğrusu paylaşırdık. WinAmp’a entegre bir planı vardı. WinAmp’ta çaldığımız şey orada yazardı. Hatta böyle işte birilerine göndermeli şarkı falan orada paylaşırdık. Bu da çok benzer bir özellik olmuş. Instagram yine bir yerlerden çalmış, çırpmış aslında orijinal bir özellik değil ama bir gazla hepimiz kullanmaya başladık. Muhtemelen yakın zamanda unutacağız gidecek.

Bu notu ister takip ettiğin takipçilerine, isterseniz de yakın arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bu not 24 saat kalıyor. Daha sonra siliniyor.

Instagram
Instagram

Çift kamera özelliği

İkinci bahsedeceğiz özellikle çift kamera özelliği. Bu aslında bir süre önce geldi. Hikaye moduna girdiğinizde ya da reels’da da aynı şekilde var. Sol taraftaki menüyü açıyorsunuz ve buradan çift kameraya dokunuyorsunuz. Hem ön kamera hem de arka kamera sağ alttaki “çevir” butonuna tıklayarak, tam tersine çevirebilirsiniz. Dilerseniz ve burada çift kameradaki diğer kamerayı iki parmağınızla istediğiniz gibi bu şekilde büyütebilirsiniz ve konumlandırabilirsiniz.

Bu nerede işinize yarar? Mesela ürün tanıtıyoruz diyelim. İşte şu anda gördüğünüz gibi Fuji Film kamerayla çekimimi yapıyorum falan diye. Ya da işte bir yere gittiniz vlog çekimi yapıyorsunuz vlog’da hem kendinizi gösterip, hem de bulunduğunuz ortamı göstermek isterseniz bu çift kamera özelliğini kullanabilirsiniz.

Şimdi geçelim üçüncü özelliğe. Artık gönderilerinize gelen yorumları fotoğraf ya da video olarak cevaplandırabiliyorsunuz. kendi hikayenizde ya da reals videosunda.

Çocukları takip etme özelliği

Şimdi bahsedeceğimiz kısım özellikle ebeveynleri çok ilgilendiriyor. Bizce çok güzel bir özellik olmuş.Çocuğunuz varsa ve Instagram kullanıyorsa ve onu biraz denetlemek istiyorsanız. Ama çok da sıkmak istemiyorsanız hemen kendi Instagram’ınızı açıyorsunuz. Sağ üstteki üç noktaya tıklıyorsunuz. Buradan ayarlara giriyorsunuz . Buradan gözetime tıklıyorsunuz. Karşınıza bir menü gelecek. Burada hesap ekle tıkladıktan sonra,  çocuğunuza bir bağlantı yolluyorsunuz.  Davet oluştur dedikten sonra o linki çocuğunuzun telefonuna tıklıyorsunuz. Bundan sonra artık siz çocuğunuzun Instagram’da ne kadar vakit geçirdiğini kimlerle takipleştiğini vesaire böyle bilgileri görebiliyorsun. Ama onun arama geçmişini ya da mesajlaşmalarını göremiyorsunuz. Dolayısıyla çok da sıkmadan. Böyle uzaktan uzaktan tatlı tatlı takip etmiş oluyorsunuz. o yüzden

Reals sablonları

Sıradaki özelliği bir çoğunuz zaten artık biliyorsunuzdur. Keşfetteki Reals’larda gezerken bazı Reals’lerin alt kısmında şablonu kullan diye bir özellik çıkıyor. Bildiğiniz gibi o kişiler kendi Instagram’da yaptığı videoları şablon olarak kullanılmasına izin veriyorlar. Trend müziklerle, siz hiç uğraşmadan sadece kalıbın içerisine fotoğraf ve videolarınızı yerleştirerek Trend videolar yaratabiliyorsunuz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sosyal Medya Teknoloji

Instagram onay kodu gelmiyorsa ne yapmak gerekir?

Son dönemlerde en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, pek çok kişinin en çok kullandığı uygulamalar arasında yer
Sosyal Medya Teknoloji

Türkiye’nin en çok takipçisi olan Instagram hesapları hangileri?

Türkiye’de en çok kullanılan hesaplarda biri Instagram’dır. Günümüzde Instagram üzerinden para kazanmak da mümkün hale gelmiştir. Çok sayıda takipçiye sahip