Sağlık

3500 yılık tedavi yöntemi olan hacamat nedir? Hacamatın ‘insan sağlığına’ olan faydaları

Alternatif tıp denilince akla ilk Asya ve Orta Doğu toplumları gelmektedir. Çok eski zamanlardan beridir süre gelen tıp bilgileri onları bu konuda uzmanlaştırmıştır. Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden olan Asya toprakları tüm dünyada baş gösteren hastalıkları daha geleneksel yollarla, çoğu zaman da doğada bulunan ürünlerle iyileştirmeyi denemiş ve başarılı olmuşlardır. Bu uygulamaları günümüzde geleneksel yani alternatif tıp olarak adlandırılmaktadır. Alternatif tıp bazen modern tıbbın tıkandığı yerlerde çok fazla kullanılan bir yoldur. Özellikle kırsal ve dağlık bölgelerde yaşayan pek çok insan sağlığını genellikle alternatif tıp yöntemleriyle korumaktadır. Bu yöntemler esasında modern tıbbı doğurmuştur. Günümüzde insanların çok büyük bir kısmı alternatif tıp yerine modern tıbba yönelmektedir. Ancak modern tıpta da çaresini bulamadıkları tüm problemleri, hastalıkları ve sorunları çözmek için alternatif tıbba yönelmektedirler.

3500 yıllık tedavi yöntemi: Hacamat

Günümüzde insan sağlığını en çok bozan şeylere baktığımızda vücutta genellikle kanı çok fazla kirlettikleri tespit edilmiştir. Kanın toksin maddelerle (zararlı maddeler) kirlenmesi de pek çok hastalığı beraberinde getirmektedir. Bu problemin çıkış sebebine baktığımızda da genellikle tüketilen gıdalardan olduğunu görmekteyiz. Özellikle fast food tarız yemeklerin son zamanlarda çok sık tüketilmesi vücutta pek çok değişime neden olmuştur. Bu değişimlerden biriside kanın çok fazla kirlenmesidir. Belli bir süreden sonra kanın kendini yenileyememesi vücudun çok fazla hastalanmasına neden olmaktadır. Özellikle orta yetişkinlik döneminden sonra (yaşlılık dönemi) bu hastalıkların çok fazla arttığı tespit edilmiştir. Vücut eskisi gibi kendini savunamadığı için direnci kırılmakta ve hastalık kaçınılmaz bir son olmaktadır.

İnsanlar bu problemden kurtulmak için günümüzde pek çok ilaç kullanmaktadır. Ancak ilaçların çok uzun süre kullanılması vücutta toksin maddelerin (zararlı maddeler) birikmesine neden olmaktadır. Yani zararlı maddelerden kurtulmak için kullanılan ilaçlarda aslında vücutta zararlı maddelerin birikmesine neden olabilmektedir. Bu probleme çare olarak insanlar günümüzden 3500 yıl önce hacamat adı verilen tedavi yöntemini kullanışlardır. Hacamat tamamen doğal olduğundan ve herhangi bir ilaç içermediğinden vücuda herhangi bir zarar vermemektedir. İslam dininin peygamberi efendimiz Hz. Muhammed’in bile kullandığı ve ümmetine tavsiye ettiği bu tedavi yöntemi vücuttaki kirli kanı çekerek daha sağlıklı ve dinç kalmayı sağlamaktadır.

Hacamat uygulama
Hacamat uygulama

Hacamat nedir?

Hacamat emmek anlamına gelen ve alternatif tıpta çok fazla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Hacamat vücudumuzun pek çok bölgesine uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Kafa arkasına, omuza, bele ve bacak bölgelerine uygulanmaktadır. Ayrıca hacamat stres ve kaygıyı da azaltmaktadır. Solunum yolu hastalıklarının hepsine de çok iyi geldiği tespit edilmiştir.

Hacamatın kısa tarihçesi

Hacamat alternatif tıp uygulamalarında kullanılan en eski yöntemlerden birisidir. Antik Mısırdan Çin uygarlığına kadar pek çok toplumda kullanılan hacamatın 3500 yıllık bir tedavi yöntemi olduğu tespit edilmiştir. Pek çok araştırma neticesinde hacamatın çok eskilere dayandığı kanıtlanmıştır. Asya topraklarında Moğol kabilelerinin kullandığı bir tedavi yöntemi olan hacamat daha sonraları tüm Asya bozkırlarında yaygın bir yöntem olmuştur. Çok eski tarihlere dayanan hacamat sistemli olarak ilk kez Eski Mısır’da kullanılmıştır. Tıp alanında çok ileri bir noktada olan Antik Mısır toplumu hacamatı çok aktif bir şekilde kullanmıştır. Bunu da bulunan papirüslerden ve yazmalardan görmekteyiz. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda hacamata ilk kez Ebers Papirüsünde rastlanılmaktadır. Bu tedavi yöntemi Antik Mısır dışında pek çok Orta Doğu toplumlarında, Asya’da ve Anadolu coğrafyasında sıklıkla kullanılmıştır.

Hacamat tedavisinde Antik Mısır kadar çok ileri olan başka bir toplum ise Çinlilerdi. Yapılan araştırmalarda pek çok kalıntısı bulunan hacamatın çok uzun yıllar boyunca kullanıldığı tespit edilmiştir. Hayvan boynuzları kullanılarak yapılan bu tedavi yöntemi günümüzde de hala uygulanmaktadır. Değişen tek şey kullanılan araç gereçler ve materyallerdir. Onun dışında hala çok fazla kullanılmaktadır. Ayrıca Antik Yunan toplumunda da hacamat tedavisinin yaygın olduğu yapılan araştırmalarla tespit edilmiştir. Günümüzde modern tıp ne kadar ileri olursa olsun tıkandığı pek çok nokta bulunmaktadır. Bu tıkanan noktaları aşmak içinse geleneksel yöntemler çok işe yaramakta ve sıklıkla kullanılmaktadır.

Hacamat nasıl uygulanır?

Hacamat sayısız faydası ile pek çok insanın belli aralıklarla yaptığı bir tedavi yöntemidir. Vücudumuzun farklı bölgelerine uygulanabilen hacamat vücudumuzdaki pis kanı emerek daha sağlıklı olmamızı ve dinç kalmamızı sağlamaktadır. Bunun için de vücutta ufak yaralar açılarak vakum sayesinde birikmiş olan pis kan çekilir. Ancak hacamat yaptırmak için mutlaka uzman birisine başvurmak gerekmektedir. Vücutta açılan kesikler sadece belli başlı yerlerde açıldığından çok dikkat edilmelidir.

Videoda: Hacamat ne sıklıkla yapılmalıdır?

https://www.youtube.com/watch?v=nplV0ovWhCA

Hacamat ne sıklıkla yapılmalıdır?

Hacamat yaptırmak kişilerin sağlık durumuna bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Örneğin çok ciddi sağlık problemleri olan kişilerin hacamat yapma sıklığı sağlıklı bireylere nazaran daha fazla olabilmektedir. Ancak hiçbir sağlıksal sorunu olmayanlar için yılda en az 2 kez hacamat yaptırmak hem vücut için hem de kanın temizlenmesi için çok faydalıdır.

Hacamat yaptırmanın faydaları nelerdir?

Sayısız faydası bulunan hacamat insan sağlığı için çok büyük bir önem sahiptir. Çünkü kanımızda bulunan pek çok toksin maddenin temizlenmesini ve kirli kanın vücudumuzdan çıkmasını sağlamaktadır. Tarihine baktığımızda günümüzden 3500 yıl öncesine kadar dayanan hacamat pek çok toplumda aktif olarak kullanılmıştır. Örneğin hacamat ilk kez sistemli olarak Antik Mısır medeniyetinde kullanılmıştır. Bunun dışında Çin medeniyetinde, Moğol kabilelerinde ve daha pek çok Asya topluluklarında aktif bir şekilde hacamatın kullanıldığını görmekteyiz. Peki, tarihi çok eskilere dayanan hacamatın ne gibi faydaları ve özellikleri vardır? İşte detaylar…

  • Toksin maddeleri (zararlı maddeler) vücutta atar.
  • Kirli kanın vücuttan atılmasını sağlar.
  • Stres ve kaygıyı azaltır.
  • Hücrelerin yenilenmesini desteklemektedir.
  • Çok çabuk sinirlenmeyi önlemektedir.
  • Vücudun rahatlamasını ve dinginleşmesini sağlamaktadır.
  • Üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde çok etkilidir.
  • Baş ağrılarına çok iyi gelmektedir.
  • Mide ve bağırsak ağrılarına çok iyi gelmektedir.
  • Cilt sağlığı için de çok büyük faydalar sağlamaktadır.
  • Sivilcelerin çok büyük bir oranda yok olmalarını sağlamaktadır.
  • Eklem ve kas ağrılarının giderilmesinde çok etkilidir.
  • Vücudu pek çok hastalığa karşı korumaktadır.
  • Yüksek kolesterole iyi gelmektedir.
  • Bel ağrılarına çok iyi gelmekte ve ağrıları kısa bir sürede dindirmektedir.
  • Felç ve inmelerde hem koruyucu hem de bu hastalıkların oluşmasını önlemektedir.
  • Tıkanan damarları açar ve tıkanmaların önüne geçmektedir.
  • Ödeme ve ülsere karşı tam bir koruma sağlamaktadır.
  • Karaciğer hastalıklarına karşı çok etkilidir.
  • Uyku problemlerini çözmektedir.
  • Kan dolaşımını arttırmaktadır.
  • Vücutta meydana gelen pek çok ağrıya iyi gelmektedir.
  • Beyin sağlığına çok iyi geldiği tespit edilmiştir.
  • Dikkat süresini çok fazla arttırmaktadır.
  • Uyuşturucu ve sigara gibi bağımlılık yapan maddelerden kısa sürede kurtulmayı sağlamaktadır.

Hacamatın bilimsel olarak daha sayılmayan pek çok özelliği ve faydası bulunmaktadır. Günümüzden 3500 yıl öncesine dayanan bu mucizevi tedavi yöntemi insan sağlığı açısından çok önemlidir. Pek çok hastalığın giderilmesinde aktif rol oynayan hacamatın en büyük özelliği toksin maddeleri (zararlı maddeler) yok etmesidir. Özellikle kanda bulunan toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Bunun dışında da insan sağlığı için pek çok özelliğe sahiptir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık

İncir sirkesinin faydaları nelerdir, nerede kullanılır?

Faydaları saymakla bitmeyen ve temizlikten yemeklere her yerde kullanımı bulunan sirke, pek çok farklı formda karşımıza çıkıyor. Elma sirkesi üzüm
Sağlık

Dilde oluşan sarılık neyi işaret eder?

Dişlerimizi fırçalarken ya da ağzımızı açıp aynaya baktığımızda, dilimizin üzerinde sarı bir tabakanın bulunduğunu görüyoruz. Bu tabakanın neden oluştuğu ise