Güzellik

Yanmış saç nasıl düzelir?

Saçlar fön, maşa, röfle gibi işlemler sonucunda yanmış saç nasıl düzelir sorusu sıklıkla soruluyor. Bu tür işlemler saçlarda yanmalara ve ciddi yıpranmalara yol açar. Saçlardaki yıpranmanın giderilmesi için özel bakımlar yapılmalıdır. Yanık saçların iyileşmesi ve düzelmesi bir süreç ister. Yanmış saçlar kısa sürelerde iyileşme göstermez.

Bu süreçte saçlara yapılacak doğru müdahaleler saçın yenilenmesini ve canlanmasını sağlar. Elbette bu bakım süresince saça hiç bir işlemin uygulanmaması önerilir. Yanmış saçlara işlem uygulanması saçın çok daha fazla yanmasına neden olacağı için bu tür uygulamalardan kaçınılmalıdır.

Şampuan

Yanmış saçlar için şampuan seçimi ilk ve en önemli bir adımdır. Normal ya da yanık saçlara uygun olmayan şampuanlar uygulandığında saçlarda hiçbir iyileşme yaşanmaz. Bu nedenle şampuan tercihlerine dikkat edilmelidir.

Yanık saçlar için özel şampuanlar doğru seçimlerdir. Güvenli markaların şampuanları tercih edilmelidir. Mümkün olduğu kadar yumuşatıcı özelliği olan türleri yanık saçlar için idealdir. Bunun için şampuan araştırılmalıdır. Bu şampuanlarla yanık saçın sertliği önemli ölçüde azalır. Bununla beraber özel yağ özlü şampuanların kullanılması da yararlı olur. Yağ yanarak sertleşmiş saç tellerine yumuşaklık verir. Saç dipleri yağlar sayesinde beslenir. Yeni uzayan saç dipleri daha sağlıklı olur.

Bunun yanı sıra keratinli şampuanlar sıklıkla kullanılır. Keratinli şampuan saçta 20 dakika kadar bekletilir. Daha sonra saçlar ılık suyla güzelce durulanır. Bu şampuanlarla saçın ihtiyacı olan keratin de sağlanmış olur. Burada en önemli nokta saçın iyi bir şekilde durulanmasıdır. Saç dipleri şampuanlı yani köpüklü kalmamalıdır. Saç belli bir süre keratinli şampuanla yıkanmaya devam edilirse saçlarda düzelmeler başlar.

Jojoba
Jojoba

Jojoba Yağı Maskesi

Bilindiği gibi doğal yağlar saç bakımı ve onarımında çok önemli bir yere sahip. Doğal saçlar yanmış, yıpranmış, zarar görmüş tüm saç tipleri üzerinde olumlu etkiler yapar. Jojoba yağı saçlar için önerilen yağlardan biridir. Jojoba yağı kuru saç derisine karşı etkilidir. Saç köklerinin nemlenmesini sağlar. Bununla beraber, saça parlaklık katar. 2 yemek kaşığı jojoba yağı, 1 yemek kaşığı biberiye yağı karıştırılır.

Bu karışım saç köklerinden saç uçlarına kadar masaj yaparak saça yedirilir. Jojoba ve diğer yağların bu özel karışımı saçta yarım saat kadar bekletilmelidir. Tercihe göre bu bekleme sırasında saça bir havlu ya da bone sarılabilir. Böylece yağlar saç diplerine işler. Saç derisi yağı tamamen emer. Bu şekilde saçlar yumuşamaya başlar. Bu maskeye devam edilirse yanık saçlar da ciddi anlamda iyileşmeler başlar.

Hindistan Cevizi Kürü

Hindistan cevizi saça çok faydalıdır. Saçı nemlendirir. Saça yumuşaklık verir. Aynı zamanda saçın daha gür görünmesini sağlar. Yanık saçın verdiği kabarık görünümü önemli ölçüde azaltır. Saça yatıklık verir. Hindistan cevizi maskesi için ilk olarak Hindistan cevizi yağı ile adet çiğ yumurta bir kabın içine konarak karıştırılır.

Bu malzemeler merhem kıvamına gelmelidir. Daha sonra bu karışım saçların kökünden başlanarak saç ucuna kadar sürülür. Sürme işlemi masaj yaparak uygulanmalıdır. Bu maske saçta yaklaşık olarak 15 ile 30 dakika kadar bekletilmelidir. Saç maske sonrasında durulanır. Bu maske haftada bir kez uygulanır.

Seyredin: YANAN SAÇLARIMI TOPARLIYORUZ (Hindistan Cevizi Yağı Saç Bakımı)

Muz Maskesi

Muzun saçlar üzerinde birçok önemli faydası var. Muz saça yararlı olan belli ürünlerle karıştırıldığında çok daha iyi sonuç elde etmek mümkün. 1 adet muz, 1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı bal, 5 kaşık süt, 5 kaşık zeytinyağı malzemeleri karıştırılır. Maske saçlara sürülür. Maske yirmi dakika saçta bekletildikten sonra bol su ile durulanmalıdır. Maske haftada bir kez uygulanır. Bu maske sayesinde saçlar çok daha sağlıklı bir görünüm alır. Bununla beraber bu maske saçın ihtiyacı olan nemi sağlar. Saçtaki nemin dengelenmesine yardım eder.

Argan Yağı

Argan yağı saçlar için en etkili yağlardan biridir. Argan yağı en sert yapıdaki saçları bile yumuşatır. Aynı zamanda saçların güçlenmesini de destekler. Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamasının yanı sıra saç köklerini besler. Saçlara canlı bir görünüm kazandırır. Yanık saçları kötü görünümünden kurtarır.

Yanan saçlar nem dengesini kaybettiği için kurudur. Kuru saçlar özellikle banyo sonrasında elektriklenerek kabarık bir görüntü alır. Argan yağı elektriklenmeleri alır ve saçı yatıştırır. Bir parça argan yağı pamuğun üzerine konur. Bütün saç diplerine masaj yapılarak sürülür. Avuç içine bir parça argan yağı konulur ve saç uçları ovulur. Maskenin daha etkili olabilmesi için saç güzelce sarılır. Daha sonra saç ılık suyla yıkanır. Argan yağı maskesi haftada bir kez olmak üzere saça uygulanır. Bu maskeye bir süre devam edilmelidir.

Aloe vera
Aloe vera

Aloe Vera Saç Maskesi

Saç bakımı söz konusu olduğunda en çok adı geçen bitkilerden biri Aloe Vera bitkisidir. Zira bu bitki saç sağlığında en etkili sonucu verir. Saç köklerine derinlemesine işler. İçerdiği vitaminler sayesinde hücrelerin beslenmesin ve yenilenmesini sağlar. Saçlara parlaklık kazandırır. İçerdiği B12 vitamini ve foik asitle saç dökülmelerinin önüne geçer. Güneşin saçlara verdiği hasarın onarılmasında etkilidir.

Aloe vera çok güçlü bir bitkidir. Bu nedenle aloe vera maskesinde bu yağın diğer yağlarla inceltilmesi önerilir. 2 çay kaşığı gliserin, 4 yemek kaşığı avokado yağı ve 2 yemek kaşığı aloe vera jeli bir kap içine alınarak karıştırılır. Malzemeler merhem kıvamına gelene kadar karıştırılmaya devam edilir. Öncelikle bu maske masaj yapılarak saç diplerine sürülür. Daha sonra saçların uçlarına yedirilir. 20 dakika kadar beklendikten sonra saçlar yıkanır. Bu maske özellikle yanmış saçlar için tavsiye edilen bir maske türüdür. Bu maske düzenli olarak kullanılırsa yanık saçlarda ciddi oranda düzelmeler olur. Saç sağlık kazanmaya başlar.

Video: Saçlarınız Harika Gözüksün | Aloe Vera Saç Maskesi Parlayan Işıltılı Saçlar

Yumurta Maskesi

Yumurta saç köklerini besler ve köklerin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saç köklerini uyarır. Düzenli kullanımlarda saç dökülmeleri ciddi oranda azalış gösterir. Yumurtanın sarısı biyotin açısından son derece zengindir. Bu özelliğiyle saçtaki elastikiyeti artırarak sana esneklik kazandırır. Bu da saçın kopmasını önler. Yanık saçlar için en etkili maske türlerinden biri yumurta maskesidir.

1 adet yumurta, 5 kaşık Hindistan cevizi yağı güzelce karıştırılır. Malzemeler karıştırıldıktan sonra bu maske tüm saça sürülür. Daha sonra saça bir bone ya da bir tülbent takılır. Saç bu şekilde yarım saat kadar bekletilir. Süre sonunda saç ılık suyla yıkanır. Bu maskeye iki hafta süresince devam edilir.

İzleyin: Yanmış Saçlar Nasıl Düzelir?

Yanmış Saç Uzar Mı?

Yanmış saçlar da uzar. Ancak yanmış saçlar sağlıklı saçlara göre çok daha farklı uzar. Yanmış saçın bazı kısımları daha zor uzar. Normal saçlar ay içinde 3 cm uzar. Saçların yandıktan sonra 3 ayda 3 cm uzama gösterebilir. Saç uzadıkça biraz biraz kestirilirse saç daha sağlıklı şekilde uzaması sağlanır. Bununla birlikte özel bakımlara devam edilmelidir. Böylece saçın uzaması hızlandırılabilir.

Yanmış Saçlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saçların çeşitli nedenlerle yandığında saç bakımına çok daha fazla özen gösterilmelidir. Saçın iyileşmesi, eski sağlığına ve canlılığına kavuşması için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir.

  • Yanmış saçlara masa, fön ya da kurutucu gibi ısıl işlemler uygulanmaz. Bu makineler fazla ısı verirler. Isı yanmış saçların daha fazla kurumasına neden olur. Yanık saç kuruduğunda iyileşmesi çok daha zor olur.
  • Deniz suyu tuzludur. Dolayısıyla deniz suyuyla ıslanan saçlar güneşte daha hızlı bir şekilde kurur ve saçın daha fazla yıpranmasına yol açar. Bununla beraber havuz suyuna da dikkat edilmelidir. Havuz suyu ilaçlı olduğundan saçlar için zararlıdır. Buy nedenle deniz ya da havuza girerken bone takılması yararlı olur.
  • Yanmış saçlar çok fazla taranmamalıdır. Özellikle saçlar kuruyken çok taranması saçların kırılmasına ve çok çabuk kopmasına neden olur.
  • Saç toplarken saçların çok sıkı toplanması önerilmez. Saçlar sıkı toplandığında gerilmeden dolayı saç telleri kopar, kırılır ve çabuk yıpranır.
  • Yanmış saçlara boya ve benzeri işlemler yaptırılmamalıdır. Bu işlemler saçları yıpratır.
  • Doğru şampuanlar tercih edilmelidir. Yanık saçlar için özel olarak formüle edilmiş şampuanlar dışında ürün kullanılmamalıdır. Bununla beraber güvenilir markaların şampuanlarının ve saç bakım ürünlerinin kullanılması yarar sağlar.
  • Beslenmeye dikkat edilmelidir. Doğru beslenme saçların sağlığıyla yakından ilgilidir. Besleyici gıdalar tüketmek saçların daha sağlıklı uzamasını ve iyileşmesini sağlar. Saçların sıklıkla yıkanması saçları yıpratır. Bu nedenle saçlar daha az sıklıkla yıkanmalıdır.

Tüm bu hususlara dikkat edilirse yanmış saçların iyileşmesi desteklenmiş olur. Aynı zamanda saçın daha fazla yıpranmasının önüne geçilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak