Güzellik

Cilt lekelerinden kurtaran pürüzsüz cilt için tüyolar. Cilt lekeleri için hangi doğal yöntemleri kullanabiliriz?

Hayatının bir döneminde hemen hemen herkes cilt yüzeylerinde meydana gelen cilt problemleriyle başı belada kalmıştır. Bu cilt problemleri tedavi edilmediğinde kişinin sağlıksız görünmesine neden olmaktadır. Cilt ürünleri her kişiye göre öznel içeriklerin bulunduğu ve her cilt tipine farklı olarak kullanılması gereken kimyasallardan oluşmaktadır. Piyasa da bulunan kimyasal malzemelerin fiyatının bir hayli pahalı olması deneme yanılma yapıldığında kişinin hüsrana uğramasına neden olabilmektedir. Bu durumun yaşanmaması ve kimyasal ürünlerin cilde çok daha fazla tahribata neden olabileceği için doğal ürünleri kullanmak ya da bazı hatalardan kaçınmak gerekir. Peki cilt yüzeyinde oluşan lekeleri gidermek için hangi yöntemlerin uygulanması gerekir? İşte cilt lekelerinin tedavi edilmesine yardımcı olan o maskeler

Cilt lekeleri için bu yöntemleri uygulayın

Cilt lekeleri olarak adlandırılan cilt yüzeyi üzerinde meydana gelen renk değişimleri, genel olarak çene, alın ve yanak bölgelerinde görülmektedir. Bazı durumlarda yaşanan stres, hava koşulları ya da herhangi bir hastalık sonucunda vücudun göstermiş olduğu reaksiyon da cilt yüzeyinde renk değişiminin oluşmasına neden oluyor. Bu gibi durumların yaşandığı zamanlarda cildin rahatlamasına, temiz ve sağlıklı görünümüne kavuşması bu yöntemle ile oldukça kolay. İşte o maskeler…

Maydanoz
Maydanoz

Limon ve maydanoz kürü

Malzemeler;

  • Limon
  • Maydanoz

Yapılışı;

Cilt yüzeyinde meydana gelen sivilce leke gibi problemlerin tedavi edilmesi kişinin sağlıklı bir görünüme kavuşması için oldukça önemlidir. Bu görünüme kavuşmak için, limon ve maydanozun şifasından yararlanmak oldukça şifa dolu bir yaklaşım olacaktır. Limon, maydanoz maskesi için ilk olarak maydanoz yıkanır ve ardından iri olacak şekilde doğranır. Doğrama işleminin ardından, 1 bardak kaynak suda yaklaşık 10 dakika kadar beklenir. Maydanozlu su soğuduktan sonra içerisine, 1 adet limon suyu ekleyin. Limon suyu ekledikten sonra maskeniz hazır hale geliyor. Her gün cildinizi temizledikten sonra lekeli olan bölgeye bu maskeyi uygulamanız cilt yüzeyinde oluşan lekelerin gitmesine yardımcı olmaktadır.

Bal
Bal

Güllü kil maskesi

Malzemeler;

  • Kil
  • Gül
  • Bal

Yapılışı;

İlk olarak bir tencerenin içerisinde bir miktar su kaynatın. Ardından kaynayan suyun içerisine 1 adet gülün yapraklarını atın ve 7 – 8 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya devam ettirin. Gül rengini ve kokusunu suya bıraktıktan sonra ocağın altını kapatın ve güllü suyu soğumaya alın. Gül suyu soğuduktan sonra içerisine 100 gram kil ve 1 çay kaşığı bal ilave ettikten sonra macun kıvama gelene dek karıştırmaya devam edin. Homojen bir kıvama geldikten sonra maskeniz hazır hale geliyor. Maskeyi cildinize sürün ve yaklaşık olarak 30 dakika kadar bekleyin. Yarım saatin sonunda ılık su yardımıyla maskeyi cildinizden temizleyin.

Limon ve karbonat
Limon ve karbonat

Zeytinyağı, limon, karbonat

Malzemeler;

  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Karbonat

Yapılışı;

İlk olarak 1 çay kaşığı karbonatı uygun bir kaseye alın ve üzerine 3 – 4 damla limon suyunu ekleyin. Limon suyunu ekledikten sonra karışımın içerisine bir miktarda zeytinyağı ilave edin ve karıştırın. Macun kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Tüm bu işlemleri uyguladıktan sonra lekeli olan cildinize sürün. Hafta da iki gün olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Maskeyi cilde uyguladıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve peeling gibi ovalayarak cildinize masaj yapın. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Video: Çağla | Cilt Lekelerimle Nasıl Savaşıyorum? | Güzellik-Bakım

Cilt lekeleri, cildin nem, yaş ve pigmentasyon dengesinin bozulması nedeniyle oluşan renk farklılıklarıdır. Cilt lekelerini azaltmak ve cildi pürüzsüz hale getirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Cilt bakım rutininizi düzenli olarak uygulayın. Cilt bakımı için haftada en az iki kez yüz yıkama ve tonikle temizleme, günde iki kez nemlendirme ve haftada en az bir kez peeling yapılması tavsiye edilir.
  2. Güneşten koruyucu kremler kullanın. Güneş ışınları cilt lekelerinin oluşumuna neden olur, bu nedenle güneşten koruyucu kremler kullanarak cildinizi koruyun.
  3. Cilt lekelerine özel kremler ve serumlar kullanın. Cilt lekelerine özel ürünler satın alarak cildinizi düzenli olarak tedavi edebilirsiniz.
  4. Doğru beslenin ve içeceklerinizi düzenli olarak değiştirin. Sağlıklı bir diyet, cilt sağlığına yardımcı olur. Ayrıca, su ve diğer içeceklerle vücudunuzu nemlendirin ve cildinizi pürüzsüz hale getirin.
  5. Stresi azaltın. Stres cilt lekelerinin oluşumuna neden olabilir, bu nedenle stresi azaltmak cildinizi düzenli olarak rahatlatır ve cilt lekelerini azaltır.
  6. Uyku düzeninizi düzenleyin. Uyku, cildin yenilenmesi için önemlidir. Günde en az yedi saat uyku, cilt sağlığını korumanıza yardımcı olur.

Cilt lekelerinde kurtulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte lekeyi azaltan mucizevi doğal yöntem

Cilt lekeleri, sosyal yaşamda kişiyi etkileyebilir. Sosyal hayatta kişinin kendisini çirkin görmesi, kişi için oldukça olumsuz bir durumdur. Genellikle bir kusuru olmayan kişilerde bu duruma pek rastlanmaz. Ancak kendisini kötü gören kişilerin en büyük problemlerinden biri, cildinde oluşan cilt lekeleri.

Cilt lekesi neden oluşur?

Cilt lekelerinin oluşması, melanin pigmentinin cildimizde bir yerde toplanmasıdır. Melanin pigmenti, cildimize rengini veren maddedir. Bu maddede azalma görüldüğündede ciltte lekeler oluşabilmektedir. Melanin pigmentinin etkilenmesinin en kolay yolu, güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kalmaktır. Bu ıınlar neticesinde, melanin pigmentinin artışı uyarılır ve ciltte kahverengi kararmalar meydana gelmektedir. Bu durumdan korunmanın en kolay yolu ise iyi ve doğal bir güneş kremi kullanmaktan geçmektedir.

Cilt lekeleri daha çok güneş ışınlarının tenimizle etkileşime girdiği yerlerde meydana gelmektedir. Genellikle alın, çene ve yanak bölgelerinde oluşan bu lekeler, cildiniziz daha pürüzlü bir yapıya geçmesine neden olur.

Ciltte leke oluşmasının bir diğer sebebi ise cildimizde kullandığımız kimyasal maddelerdir. Bu maddeler daha çok makyaj malzemeleri olmaktadır. Makyaj malzemelerinin doğru temizlenmeyişi, ciltte leke oluşmasına sebep verebilir. Bu durum bir çok hastalığın semptomlarından biri olabilmektedir. Bu yüzden önemsiz gibi görünen bir cilt lekesi vakasında, doktora görünmenizi tavsiye etmekteyiz.

Cilt lekeleri hormonal sebeplerden de meydana gelmektedir. Eğer kişinin genetiği ve cilt yapısı cilt lekelerinin oluşmasına müsaitse, bu kişide cilt lekeleri oluşacaktır. Ayrıca sivilce izleri, aşırı stres ve sigara içme gibi sebeplerden de cilt lekeleri oluşabilmektedir.

Cilt lekelerinin giderilmesi için doğal yöntemler?

Cilt lekelerinin giderilmesi için illa ki medikal yöntemlerin kullanılmasına gerek yoktur. Bir çok doğal yöntem, basit cilt lekelerinin önüne geçecektir. Bu sebeple cilt lekenizin nedenini biliyorsanız, cilt lekenizin tedavisinde ona uygun bir yol izlemenizi önermekteyiz. Bu doğal yöntemlerden bazıların şunlardır:

Limon ve maydanoz

Limon, içeriğinde asitler içermektedir. maydanozda ise E vitamini bulunmaktadır. Limonun içeriğindeki asitler cilt lekelerinin giderilmesini sağlarken, maydanozun içindeki E vitamini cildin yenilenmesini sağlamaktadır. Bu sayede cilt lekelerinden kurtulurken, aynı zamanda cildimizin yenilenmesini sağlamaktayız.

Limon ve maydanoz karışımını hazırlamak için öncelikle bir bardak kaynar su içerisine, maydanozlarımızı saplarıyla birlikte koyuyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar bekledikten sonra, yarım bardak taze sıkılmış limon suyunu döküyoruz. Bu karışımı uygulamak için bir pamuktan yardım alabilirsiniz. Pamuğu karışıma bandırın ve daha sonrasında cildinizdeki lekenin olduğu bölgeye, masaj yaparak uygulayın. Bu işlemi yaptıktan 10 dakika sonra, cildinizi ılık su ile durulayın.

Karbonatlı yoğurt maskesi

Karbonatı mutfak ve temizlik alanında sıkça kullanmaktayız. Ancak cildimiz için de kullanılan karbonat, doğru kullanımda çok efektif bir malzeme haline gelebiliyor. Bir de  karbonatın yanına yoğurt eklediğimizde, bu maske, cildimiz için oldukça faydalı olabiliyor. Karbonatın içeriğinde bulunan maddeler, cildimizdeki melanin pigmenti seviyesini dengelemeye yaramakta. Ayrıca yoğurt, annelerimizin güneş yanıkları için kullandığı doğal bir yanık kremidir. Güneşin zararlı UV ışınlarına maruz kaldıktan sonra yoğurt sürmek, yanıkların etkisini alır ve cildin daha hızlı yenilenmesini sağlar.

Bu maskeyi hazırlamak için bir kase yoğurt içersine, 3 tatlı kaşığı karbonat eklemek yeterlidir. Karbonatımızı yoğurda ekledikten sonra, yaklaşık 5 dakika kadar karıştırın. Maskemizi hazırladıktan sonra, elinize bir miktar alın ve cildinizdeki leke olan bölgeye uygulayın. Masaj yaparak uyguladıktan sonra, maskenin cildinizde yaklaşık olarak yarım saat kalması gerekmektedir. Bu bekleme süresi içersinde karbonat ve yoğurdun içeriğindeki bileşenler, cildinizdeki lekeleri giderir ve cildinizin yenilenmesini sağlar.

Cildimiz için uyguladığımız makyaj malzemeleri, cilt yoran aşırı kullandığımız bakım ürünleri gibi yöntemler cildimize zaman zaman sivilce, akne, siyah nokta gibi sorunlara yol açabilir. Dermo kozmetik ürünlerin teknoloji geliştikçe daha da fazla kendini geliştirmekte sürekli olarak yeni bir ürünle karşımıza dikiliyor. Bu da neyi alıp almayacağımız konusunda bizi kararsız bırakıyor. Bu da cildimizde oluşan sorunlar sonrasında mermer gibi olan cildimizi bir an da bozabiliyor. Bozulan cildimiz için yapmamız gereken önemli çok sayıda yöntem var belki cildinizi mermer gibi yapmaz ama istediğiniz bebeksi güzelliği size sunar .

Belli bir yaştan sonra cildimiz, solar, parlaklığını yitirir ve kötü bir görüntüye neden olabilir. Bunun için yapmamız gereken önemli adımlar var. Bu adımları izlersek eğer istediğimiz sonuca varırız. Bu adımları takip ederken özellikle nelerin cildinize iyi gelip gelmeyeceğini, cildinize zarar vermeyecek olmasına dikkat edin. Yan etkileri bitkisel olduğu için olmayacak ürünlerin  yanlış kullanım sıkıntı yaşatabilir. Yanlış kullanımdan kaçınmak için bu maddeler önemli

Güneş kremi şart

Daha bebeksi bir cilt için güneş korumak şart, güneş kremini doktorunuzun tavsiye ettiği markayı kullanmanızı öneririz. Güneş kremi sadece yazın kullanılacak bir ürün değil kışında güneş ışınları olduğu için cildimizi her zaman güneş ışınlarına karşı mutlaka korumalıyız.

Peelingi abartmayın

Yüzümüzdeki ölü deriyi atmak isteyebiliriz. Ancak bunun için çok fazla abartmadan yaparsak daha sağlıklı bir görüntü elde ederiz. Bunun için öncelikle yapmanız gereken şey sık sık değil belli aralıklarla peeling yapmak olacaktır. Peeling yüzünüzü belli bir zaman sonra tahriş eder, kurutur ve kuruluk daha sonra sivilcelere yol açabilir.

Ne kadar kozmetik ürünleri kullansak bile, doğallık bir başka… Modası hiç geçmeyen doğallığın kalıcı olmasını istiyorsanız o zaman,  aloe vera yada jojoba yağları kullanarak çok güzel bir cilde kavuşmuş olursunuz

İyi bir uyku

Güzellik uykusu deriz ya hani. İşte uykunun gerçekten güzellikle bir ilgisi var. İyi bir uyku cilt üzerindeki hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur O yüzde iyi bir uyku daha güzel ve daha iyi bir cilde sahip olmamızı sağlar.

Yogayı, masajı unutmayın

Cildimize zarar vermeden evde harika masajlar yapabiliriz. Bunun için krem kullanmanıza gerek yok banyodan çıktıktan sonra yüzünüzün arındığını hissettiğiniz nokta çok az bir nemlendirici uygulayıp ellerinizle yüzünüze masaj yapabilirsiniz. Basit yüz yogası da buna yardımcı olacaktır. Böylelikle daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Siyah noktalara dikkat

Siyah noktaları bizim için çok can sıkıcı bir cilt sorunu, sürekli olarak temizlemek zorunda kaldığımız siyah noktaları azaltmak için parmaklarımızla sıkmayalım aksi taktirde cildimizde çukurların oluşmasına neden olur. Bu da yüzümüzü oldukça kötü bir duruma sokar Bu yüzden siyah noktaları sıkarken daha dikkatli olmalıyız.

Su için

Su cildimizin nemi için çok önemli bir faktör. Bunun için daha sağlıklı ve bebeksi bir yüz için bol bol su içmeyi unutmayalım .Günlük 2 litre su cilt sağlığını korumak ve nemini artırmak için çok ideal bir ölçü, ne olursa olsun günde iki bardağın altında su tüketmeyin

Vitaminim gücünü unutmayın

Güzel, parlak bebeksi pürüzsüz bir cildiniz olsun istiyorsanız. Vitaminleri hiç bir zaman aksatmayın. Dışarıdan takviye olarak alabilirsiniz ya da yediğiniz meyvelerden onların posalarından ya sularından her zaman tüketmeli ve mümkünse vitaminleri meyve ve sebzelerden sağlamaya özen göstermeliyiz. Günde bir porsiyon meyve cildi güzelleştirir ve besler

Cildinizi aşırı sıcak ya da soğuk sularda ya da ortamlarda tutmayın. Cildiniz nem dengesiniz kaybedeceği için kötü bakterileri üste atmak isteyecektir. Bu da cildinizde sivilceye ve sivilce izlerine yol açar

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak