Yemek Tarifi

Ev ortamında çok pratik ve kolay tatlı nasıl yapabilirsiniz? İşte misafirlere ikramlık tatlılar

Yemek yemek insanların en temel fizyolojik ihtiyaçlarının başında gelmektedir. Ayrıca bir insanın hayatta kalabilmesi için ve sağlıklı yaşaması için yemek çok kritik bir öneme sahiptir. Ancak yemeklerin yanında genellikle sonradan verilen tatlıların da insan sağlığına pek çok katkısı bulunmaktadır. Kültürümüzde de çok geniş bir yer tutan tatlılar genellikle yemeklerden sonra ikram edilir ve yemeğin sindirilmesi için çayın veya kahvenin yanında tüketilmektedir. Türk kültüründe misafir çok geniş bir yer tutmaktadır. Misafir geldiğinde ev haklı ikramlarda bulunur. Bu ikramlardan birisi hiç kuşkusuz tatlılardır. Bu tatlıların çok pratik ve hazırlanışı kolay olmalıdır. Bu tür tatlılar hem ev halkına hem de misafire iyi geldiğinden her zaman tüketilmesi ve yapılması kolaydır.

Ev ortamında yapılabilecek tatlılar nelerdir?

Kültürümüzde yüzyıllardır değişmeyen pek çok tatlı bulunmaktadır. Bu tatlılar Osmanlı imparatorluğu zamanından beridir kullanılan ve misafirlere ikram edilen tatlılardır. Yemeklerden sonra, misafirliklerde veya birçok kafede rahatlıkla tüketilen tatlılar insanların mutlu olmasını da sağlamaktadır. Tatlıların pek çok anlamı bulunmaktadır. Kültürümüzde de çok geniş bir yer kaplayan tatlılar belli başlı anlamlara gelebilmektedir. Özellikle dini günlerde lokma döktürülür ve tüm herkese dağıtılır. Ayrıca cenazelerde de helva yapılmakta ve gelenlere ikram edilmektedir. Bunun gibi daha pek çok anlamlar taşıyan tatlılar günümüzde oldukça fazla tüketilmektedir. Özellikle misafir geldiğinde çok pratik ve kolay yapılan tatlılardan mutlaka yapılır ve gelen misafire ikram edilir. Peki, ev ortamında ne gibi tatlılar yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Hepsi ve daha fazlası için işte detaylar…

Tahinli Sütlü Kemalpaşa Tatlısı;

Tahinli Sütlü Kemalpaşa Tatlısı kültürümüzde oldukça geniş yer tutan bir tatlıdır. Çok pratik ve kolay yapılan bu tatlı pek çok insanın sevdiği ve sürekli yatığı tatlılar arasındadır. Yapımı diğer tatlılar kadar karmaşık ve zor olmadığından evde ailenize, sevdiklerinize veya misafirlerinize rahatlıkla yapabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Peki, Tahinli Sütlü Kemalpaşa Tatlısı nasıl yapılır? Yapımı için hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Hepsi ve daha fazlası için işte detaylar…

Gerekli malzemeler;

  • 2,5 bardak şeker
  • 2,5 bardak süt
  • 2,5 bardak su
  • 1 adet Kemalpaşa
  • Tahin
  • Ceviz veya fındık

Yapılışı;

Bu enfes tatlıyı yapmak için öncelikle bir tane tencere alıyoruz ve içerisinde su, süt ve şekeri ilave ediyoruz. Tencereyi ocakta şeker eriyinceye kadar iyice karıştırıyoruz. Ardından da kaynama gerçekleşmeden önce Kemalpaşa’yı ilave ediyoruz ve güzelce pişiriyoruz. Tatlımız iyice piştikten sonra üzerine şerbeti ilave edip atık üstünü süslemeye başlıyoruz. İlk önce üzerine tahin ekliyoruz. Ardından da ceviz veya fındıklarla beraber servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Video: Sütlü Kemal Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Ben Sütle Denedim Muhteşem Oldu

Revani tatlısı;

Revani tatlısı hiç kuşkusuz Türk mutfağının en klasik tatlılarından birisidir. Tarihi çok eskilere dayanan ve yüzyıllardır yapılmakta olan bu tatlı ilk kez Osmanlı imparatorluğu zamanında yapıldı. 4. Murat zamanında yapıldığına inanılan revani tatlısının ortaya çıkışı ise çok ilginçtir. Osmanlı döneminde Ermenistan yani Erivan’ın fethedilmesi şerefine orduya dağıtılmış bir tatlıdır. O günlerden bu güne hiçbir değişikliğe ve bozulmaya uğramadan günümüze kadar gelmiştir. Pek çok farklı isimleri olan revani tatlısı günümüzde de en çok sevilen ve tüketilen tatlıların başında yer almaktadır. Halk arasında yoğurt tatlısı veya sünger tatlısı isimlerini de almaktadır. Peki, revani tatlısı nasıl yapılır? Hangi malzemelere ihtiyaç duyulur? Püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için işte detaylar…

Revani
Revani

Gerekli malzemeler;

  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı kadar un
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kadar toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı kadar irmik

Şerbet için;

  • 4 adet su bardağı
  • Çeyrek limon suyu
  • 3 su bardağı kadar toz şeker

Yapılışı;

Revani tatlısına başlamadan önce evvela şerbeti yapılmalıdır. Bunun için de bir tencereye su ve şeker ilave edilip şekerler iyice eriyene kadar ocağa alınmalı ve sürekli karıştırılmalıdır. Ardından da şerbeti kısık ateşte ara ara karıştırmak şartıyla ocakta bırakalım. Şerbet kaynamaya başlayınca limon suyu ilave ederek ortalama olarak 5 dakika daha kaynamasını sağlayalım. Ardından da soğuması için ocaktan alalım.

Şerbeti soğumaya bıraktıktan sonra kekimiz için bir karıştırma kabına şekeri ve yumurtaları ilave ediyoruz. Şekerler köpük köpük olana kadar karışımı iyice karıştırıyoruz. Ardından üzerine yoğurdu, sıvı yağını ve irmiği de ekleyerek karıştırma işlemine devam ediyoruz. Bunları da karıştırdıktan sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave ediyoruz. Son kez karıştırma işlemini yapıyoruz.

Elde ettiğimiz harcı yalamış olduğumuz borcama kalıbımıza ilave ediyoruz. Daha öncesinden de ısıtılan fırına tatlımızı koyuyoruz ve 170 derecede ortalama olarak 30 dakika kadar pişiriyoruz. Ortalama yarım saat sonra kekimizi fırından alalım. Ardından da biraz soğumasını bekleyip üzerine şerbeti ilave ediyoruz. Şerbeti iyice çekmesi için biraz dinlendiriyoruz. Daha sonra da tatlı tabaklarına kekimizi ilave ederek servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Videolu tarif: BÜTÜN PÜF NOKTALARIYLA ORJİNAL TAM ÖLÇÜLÜ REVANİ TATLISI TARİFİ / TATLI TARİFLERİ

Haşhaşlı muhallebi;

Türk kültüründe yine çok büyük bir alana sahip olan haşhaşlı muhallebi hemen hemen her insanın rahatlıkla yiyebildiği hafif şerbetli bir tatlıdır. Kültürümüzde çok önemli bir yeri olan haşhaşlı muhallebi pek çok insan tarafından sevilmekte ve tüketilmektedir. Ayrıca diğer tatlılara nazaran daha kolay ve pratik yapılıyor olması da bu tatlıyı ayrı bir yere taşımaktadır. Peki, haşhaşlı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Haşhaşlı muhallebi tatlısı için hangi malzemelere ihtiyaç duyuluyor? Hepsi ve daha fazlası için işte detaylar…

Muhallebi süt ekleme
Muhallebi süt ekleme

Gerekli malzemeler;

  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kadar pirinç unu
  • 3,5 su bardağı kadar süt
  • 1,5 çorba kaşığı kadar mavi haşhaş
  • 7 çorba kaşığı kadar şeker

Yapılışı;

Bu mükemmel ve lezzetli tatlıyı yapmak için öncelikle temiz bir tencere alıyoruz. Tenceremize haşhaş ve vanilya hariç tüm malzemelerimizi ilave ediyoruz. Malzemelerimizi ilave ettikten sonra pişirene kadar ocakta bekletiyoruz. Malzemeler piştikten sonra kısık ateşte üstünü kapatarak tekrardan pişmeye bırakıyoruz. Ardından da vanilya ve haşhaşı ilave ediyoruz. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ocaktan tencereyi alıyoruz. En son uzun ve ince kaselere tatlımızı dökerek üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.

Afiyet olsun

Seyredin: ÖYLE LEZZETLİKİ HAŞHAŞLI MUHALLEBİ – HÜLYA KETENCİ MUTFAKTA – TATLI TARİFLERİ

https://www.youtube.com/watch?v=bkNCFz33lmw

Tatlıları yaparken ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tatlılar her ne kadar insanlar için çok hoş ve güzel olarak karşılansa da bazı durumlarda insanlara çok ciddi şekilde zarar verebilmektedirler. Aşırı tatlı tüketimi hiç istenmeyen pek çok problemin baş göstermesine neden olabilir. Ayrıca dişlerde çürüklerin çok fazla olmasına, cilt problemlerine ve diyabete kadar pek çok alanda insan sağlığını çok ciddi şekilde etkilemektedir. Tatlılar yapılırken mutlaka bir ölçüye göre yapılmalı ve tüketilirken de belli bir ölçüde tatlı tüketilmelidir. Bunun yanı sıra tatlılar yapılırken ortamın hijyenik olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Kullanılan araç gereçler, malzemeler ve ekipmanların da sağlıklı ve temiz olması gerekmektedir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak