Güzellik

Çenenizin altındaki ‘istenmeyen tüylerden’ kurtaracak yollar nelerdir? Çenedeki tüylere veda ettiren karışım

İstenmeyen tüyler, vücudumuzun her yerinde çıkabilir. Ancak bazı yerlerde çıkan istenmeyen tüyler, oldukça sinir bozucu olabiliyor. Bu tür tüyleri de almak için birçok farklı yöntem deniyoruz. Lazer gibi uygulamalar, bazı kişilerin ciltlerinde sorunlara yol açabiliyor. Ancak vücudumuzda ve özellikle çenemizin altında çıkan istenmeyen tüyler için birçok doğal kür bulunmakta. Bu yazımızda sizlere çenemizin altında çıkan istenmeyen tüyler için etkili olabilecek bitkisel kürlerden bahsettik.

Portakal kabuğu kürü

Genellikle portakal kabuklarını, portakalı tükettikten sonra çöpe atıyoruz. Ancak portakal kabuklarını çenemizin altındaki istenmeyen tüyleri kurutmak için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için portakal kabuklarını bir miktar biriktirin. Daha sonra bütün portakal kabuklarını rondodan geçirin.

Portakal kabuğu
Portakal kabuğu

Portakal kabukları kremsi bir kıvam aldığında ise rondonuzu kapatın. Rondonuzu kapattıktan sonra ise portakal kabuklarını bir karıştırma kabına alın. Ardından da kremsi kıvama gelmiş olan portakal kabuklarının içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve güzel bir şekilde karıştırın. yapacağınız işlemler bu kadar. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu kürü, her ağda işlemi sonrası ağda yaptığınız bölgeye masaj yaparak uygulayın. Ancak portakal kürünü cilde uyguladığınızda, hazırlamış olduğunuz portakal kürü cildinizde en az 1 saat kadar kalmalı.

Yumurta akı kürü

Yumurta akı
Yumurta akı

Yumurtanın insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. Ancak aynı zamanda yumurta akını istenmeyen tüylerden kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Bunun için yumurta akını bir karıştırma kabına alın. Daha sonra içerisine mısır unu ve toz şeker ekleyerek, homojen bir karışım elde edin. yaptığınız bu karışımı da her tüy alma işlemi yaptıktan sonra, istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye uygulayın. Hazırlamış olduğunuz karışımdaki maddeler, istenmeyen tüylerin kıl köklerini kurutacaktır. Yaklaşık 2 hafta düzenli olarak bu kürü kullanırsanız, istenmeyen tüylerde büyük bir azalma göreceksiniz.

Limon kürü

Limon, içerisinde yüksek oranda C vitamini barındırdığı için cildimize birçok faydası bulunuyor. Ancak bugün limonun istenmeyen tüyleri kuruttuğundan bahsedeceğiz. Ancak limon ile hazırladığınız bu kürü uygularken dikkat etmeniz gereken hususlar bulunuyor. Bu husus ise limonun asidik olmasından kaynaklanıyor. Limonun asidik yapısı, hassas ciltlere yanma hissi oluşturabilmektedir. Bu yüzden de limon kürünü uyguladığınızda cildinizde bir yanma hissi yaşarsanız, hemen hazırlamış olduğunu limon kürünü cildinizden uzaklaştırın ve bol su ile cildinizi yıkayın. Bu uyarıları verdikten sonra ise limon kürünü hazırlamaya başlayabiliriz.

Limon
Limon

İstenmeyen tüyleri azaltmak için hazırlayacağınız limon kürü için ilk önce, bir karıştırma kabı içerisine orta boy bir limonun suyunu sıkın. Ardından da limon suyunun içerisine 2 çay kaşığı kadar deniz tuzu ilave edin. Ardından da karıştırma kabı içerisinde bulunan bütün malzemeleri güzel bir şekilde karıştırın. Daha sonra ise hazırladığınız karışımı ağda sonrası cildinize bir pamuk yardımı ile uygulayın. Ancak limon kürü, cildinizde yaklaşık olarak 3 ya da 4 saat kadar beklemeli. Bekleme süresi geçtikten sonra ise gönül rahatlığı ile duş alabilirisiniz. Bu uygulamayı da haftada maksimum 2 defa uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü limon ve tuz güçlü bir karışım olduğu için cildinize zarar verebilir.

İstenmeyen tüyler için diğer çözümler
İstenmeyen tüyler, insanların çoğu için rahatsızlık verici bir durumdur ve bu tüylerin giderilmesi istenir. Bu amaçla, aşağıdaki çözümlerden bir veya birkaçı kullanılabilir:

  1. Epilasyon: Epilasyon, tüylerin köklerine kadar çekilmesi işlemidir. Epilasyon, tüylerin uzun süre olmamasını sağlar ancak bu işlem biraz ağrılıdır ve tüylerin tekrar çıkma süresi de değişebilir.
  2. Lazer epilasyon: Lazer epilasyon, tüylerin köklerine ulaşan lazer ışınları kullanılarak yapılır. Bu işlem, tüylerin uzun süre olmamasını sağlar ancak pahalıdır ve birkaç seans gerektirir.
  3. Krem ve jöleler: Tüyleri azaltmaya yönelik krem ve jöleler, cilt üzerine sürülerek tüylerin daha az çıkmasını sağlar. Bu ürünlerin etkinliği ve yan etkileri değişebilir, bu nedenle doktor veya estetisyenlerden öneri alınmalıdır.
  4. Vücut tüylerini kesme: Vücut tüylerini kesmek, tüylerin uzun süre olmamasını sağlar ancak bu işlem sık sık tekrarlanması gerekir.
  5. Elektroliz: Elektroliz, tüylerin köklerine elektrik akımı uygulanarak yapılır. Bu işlem, tüylerin uzun süre olmamasını sağlar ancak birkaç seans gerektirir ve ağrılı olabilir.

Bu çözümlerden hangisinin tercih edileceği, kişinin özel durumlarına ve tercihine göre değişebilir. Önerilen çözümlerden biri seçilerek, tüylerin giderilmesi işlemi gerçekleştirilebilir.

Çenedeki tüylere veda ettiren karışım

Çene bölgesinde oluşan tüylenmeler hem hormonal hem de genetik faktör etkili oluyor. Çene bölgemizin yağlı olmasına bağlı olarak uzamaya başlayan tüylerin çözüm yolları çeşitleri oldukça fazla, çenede oluşan tüylerin oluşma nedenlerinde göre tedavi yöntemleri de farklı olabilir. Bazen lazer, bazen de doğal karışımlar oluşan tüylere göre çözüm olabilir.

Çene altı tüylenmesinin yöntemleri farklılaşabilir

Çenede oluşan tüylerin bazıları hormonal bozukluklardan oluşur. Kadınlarda oluşan çene altı kıllanması genelde erkeklerde bulunan  testosteron hormonunun aşırı salgılanmasından kaynaklanır. Bunun için genelde en etkili çözüm tıbbi yardım almakta geçer. Tıpta genelde uygulanan ilaç tedavisi kişiden kişiye farklı etkiler gösterebilir. Bu tüyleri kesin tedavi eder mi bilinmez ama az da olsa azaltabilir. Bir diğer çözüm noktası ise lazer epilasyon. Bu yöntem en çok tercih edilenler arasında. Bu yöntemi uygulayanlar genelde tüylerinden büyük oranda kurtuluyor. Ancak unutmamak gerekir ki lazer epilasyon cilt altındaki tüyleri yok eder eğer sorununuz hormonalsa hormon tedavisi görmeniz gerekebilir.

Çene kıllarının genetik faktörü araştırılmalı

Çene altındaki bir diğer tüylenme genetik faktör olabilir. Bunun için herhangi bir ilaç tedavisi görmeniz gerekmez. Lazer epilasyon ya da çeşitli evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle oluşan tüylerden kurtulabilirsiniz. Bu tarz tüylenme genelde çene altındaki yağlanmanın  fazla olmasıyla ilgili olarak ya da farklı bir genetik faktörden kaynaklı olarak uzayabilir. Bu tarz tüylenmeler için iğneli lazer epilasyon yüksek oranda çözüm sağlar ancak bu faktör biraz ağrılı olabilir.

Evdeki malzemelerle tüylerinizden kurtulabilirsiniz

Lazer ya da ilaç tedavisi için yeterli zamanınız yoksa evde yapabileceğiniz doğal malzemelerle hem cildinizin altındaki yağlanmadan  hem de çene altındaki kıllarından kurtulabilirsiniz. Bunun için evinizde kullandığınız malzemeler yeterli olacak bu malzemeleri rahatça bulabileceğiniz, bütçeniz açısından sizi zorlamayacak yöntemlerdir.  Bu maskeler cilt sağlığımızı da herhangi alerjen bir durum oluşturmaz.  Çene tüylerinize evde en çok yapılan cımbızla alma, ağda kullanma, tüy sarartıcı kimi kimyasal maddeler çene altındaki tüyleri daha da çoğaltır. Bu tarz yöntemlerde mümkünse uzak durmakta fayda var.

Çene altınızdaki tüylerden kurtulmanın doğal yolları

Nane çayı

Çene altındaki tüylerin azalmasına yardımcı olan doğal malzemelerden birisi nane çayı, nane çayı cilt altındaki yağlanmayı temizler. Çayı yüzünüze uygulayıp daha sonra bol suyla yıkayabilirsiniz. Bir diğer  yöntem çayını kullanmak. Nane çayı hormonların düzenlenmeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda nane çayının erkek tipi tüylenmeyi azalttığını ortaya koydu

Uygulama: 

Kaynamış bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı nane ekleyip 10 dakika demlemeye bıraktıktan sonra düzenli olarak iki hafta arayla iki bardak tüketilir.

Limon Suyu ve Bal 

Limon suyu ve bal maskesi, tüylerin azaltmaya yardımcı başka bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcıları tarafından tam not alan bu kürde limon suyu doğal bir renk ağartıcı olarak kullanılırken ölü hücrelerinde arındırmaya yardımcı olur. Bal ise cildinizi nemlendirerek tüylerin diplerinin yumuşamasına yardımcı olur.

Uygulama:

Yarım çay bardağı limon suyunu üç çorba kaşığı bal ile karıştırıp,  çenenize masaj yaparak uygulayın.  20 dakika bu karışımı yüzünüzde bekletin. Ilık suyla yıkayıp temiz bir havluyla silin bu karışımı bir ay boyunca haftada iki defa düzenli olarak uygulayın.

Video: İstenmeyen Tüylere Diş Macunu ile Bitirin!-Tüylerden Kalıcı Kurtulun.

Zerdeçal ve kepekli un

Zerdeçalın mucizesi herkes tarafından bilinen bir gerçek, Zerdeçalın bilinen bu mucizesi çene altındaki tüylerin azalmasına da yardımcı olduğu söylenir.

Uygulama:

Bir yemek kaşığı zerdeçal ile bir yemek kaşığı kepeği karıştırın. Hamur kıvamına ulaşmak için bir ölçek susam yağı ekleyin. Hamuru tüylenen yere sürüp yaydıktan sonra 30 dakika boyunca bekletin. Bu işlemi bir ay boyunca düzeni aralıklarla hafta bir defa uygulayın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Kalıcı eyeliner nasıl yapılır? Güncel ücretleri

Günümüzde insanlar, makyaj konusunda zaman kazanmak için kalıcı makyaj uygulamalarını deniyor. Bu kalıcı makyaj uygulamaları sayesinde hem zaman kazanabilir, hem
Güzellik Püf Noktası

İstenmeyen tüylerden nohut ile nasıl kurtulabiliriz? Doğal yöntemlerle istenmeyen tüylerden kurtulmak

İstenmeyen tüyler kadın erkek tüm insanların en büyük problemidir. Özellikle kadınların daha da üstünde durduğu bu konu ne yazık ki