Sağlık

Günde ne kadar su tüketmeliyiz? Limonlu su içmenin faydaları

İnsanlar günlük hayatta pek çok problemle karşı karşıya kalabilmektedirler. Ancak bu problemlerden kurtulmanın pek çok yolunu da bulmuş durumdalar. Özellikle bazı ürünlerin karışımından elde edilen besinler insan sağlığı açısından çok büyük faydalar sağlamaktadır. Doğada bulunan her bir ürünün ayrı bir görevi bulunmaktadır. Bu ürünler bazen tek başarına bazen de bir başka ürünün karışımıyla çok daha güçlü ve faydalı olabilmektedirler. Sağlıklı bir bireyin günde en az 2,5 litre su içmesi gerekmektedir. Elbette pek çok farklılıklar bulunmaktadır. Bu oran genel alınmış bir orandır. Bazı insanlar 1 litre bile içemezken bazı insanlar ise 2,5 litrenin de üzerinde su içebilmektedir. Ancak her iki koşulda da su içmek insan sağlığı açısından son derece önemli bir durumdur. İnsanlar hayatta kalabilmek ve yaşama devam etmek için her gün mutlaka ama mutlaka su içmek zorundalar. Hayatın özü de sudan meydana geldiği için suyun olduğu her yerde illaki bir yaşam izine rastlamak mümkündür.

Suyun faydaları nelerdir?

Su tek başında bile birden fazla özelliğe ve faydaya sahiptir. Kokusuz ve renksiz olan su hiç kuşkusuz insanların en temel fizyolojik ihtiyaçlarından birisidir. Yeteri kadar tüketilmediğinde vücutta hiç istenmeyen ve geri dönüşü mümkün olmayan pek çok probleme neden olabilmektedir. Aynı şekilde çok fazla su içmekte insan sağlığına zarar verebilmektedir. Önemli olan şey bu ikisinin arasında dengeyi yakalayabilmektir. Yapılan pek çok araştırmaya göre suyun insanlar üzerinde pek çok alanda etkili olduğu tespit edilmiştir. Örneğin yeterli su tüketen insanların ruh sağlıkları da son derece iyidir. Keza fiziksel gelişimde de herhangi bir gerilik yaşanmamaktadır. Özellikle cilt sağlığına çok iyi gelmektedir. Cildin daha pürüzsüz ve parlak olmasını sağlamakta ve yaşlanmayı geciktirmektedir.

Su tüketmenin bilimsel olarak pek çok faydası bulunmaktadır. Ancak bizler için en önemli olanlarından birisi hiç şüphesiz vücutta biriken toksin maddeleri (zararlı maddeler) dışarı atmasıdır. İnsanlar gün içerisinde pek çok zararlı zararsız yemek yemekte ve çevrede bulunan pek çok mikropla temas etmektedir. Özellikle tüketilen besinlerin ve yemek yeme alışkanlığının çok ciddi şekilde değişiklik göstermesi insan vücudunda da paralel olarak pek çok değişimin yaşanmasına kapı aralamıştır. Zararlı besinlerin fazlaca tüketilmesi zamanla toksin maddelerin (zararlı maddeler) kanda ve vücutta birikmesine neden olmaktadır. Bu da beraberinde kanser, damar tıkanıklığı ve kalp krizleri gibi pek çok ölümcül hastalığı getirmektedir. İşte tüm bunlardan korunmak için mutlaka su tüketimine dikkat edilmelidir. Her gün düzenli bir şekilde su tüketilmeli ve bu denge asla şaşmamalıdır. Kış aylarında su tüketimi yaz aylarına göre daha az olabilir. Ancak bu su içmemek anlamına gelmemektedir. Çünkü günümüzde binlerce içecek bulunmaktadır. Bu içecekler bazen suyun yerini alabilmektedir. Onun için asla su tüketimini ihmal etmememiz gerekmektedir.

Limonlu su içmenin insana ne gibi faydaları bulunmaktadır?

Limon tüm dünyada tanınan ve hemen hemen dünyanın her yerinde, her ülkesinde yoğun bir şekilde kullanılan meyvedir. Birden fazla türü olan limon ilk kez Asya topraklarında görülmüştür. Ardından da tüm dünyaya yayılarak günümüzde vazgeçilmezler listesine adını yazdırmıştır. Limon pek çok özellik açısından diğer pek çok meyveyi geride bırakmaktadır. Özellikle yanına başka bir ürün eklendiğinde ortaya inanılmaz sonuçlar çıkabilmektedir. Yapılan sayısız araştırmada da bu durum gözler önüne serilmiş durumdadır. C vitamini açısından son derece zengin bir depo konumunda olan limon aynı zamanda asidiyle de böbrek taşlarına iyi gelmektedir. Ayrıca kalp krizi kadar çok ciddi problemlerin de önüne geçmektedir. Bunun yanı sıra kansızlığa da çok iyi geldiği tespit edilmiştir. Limonun bilimsel olarak kanıtlanmış daha pek çok özelliği bulunmaktadır. Tıptan gastronomiye kadar hemen hemen her alanda aktif bir şekilde kullanılmaktadır.

Geleneksel yani alternatif tıp uygulamalarında yonun bir şekilde kullanılan limon pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bazı ilaçların yapımında, kişisel bakım ürünlerinde, kremlerde ve maskelerde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra salatalarda, yemeklerde, tatlılarda ve içeceklerde de aktif rol oynamaktadır. Bazı yemeklerde ana malzeme olarak, bazı yemeklerde ise ara ürün olarak servis edilen limon kendisine has tadı, kokusu ve aromasıyla pek çok yemeğin yanına yakışmakta ve lezzet katmaktadır. Ayrıca limon su ile beraber tüketildiğinde çok büyük faydalara sahip olmaktadır. Limonlu su içmenin faydaları hem suyun hem de limonun ortak faydalarını daha da kuvvetlendirmektedir. Pek çok uzmanın da tavsiye ettiği limonlu su içmek insan sağlığına son derece iyi gelmektedir. Peki, limonlu su içmenin ne gibi faydaları bulunmaktadır? İşte detaylar…

Limonlu su içmek;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Vücutta biriken pek çok toksin maddenin (zararlı madde) atılmasını sağlamaktadır.
  • Doğal bir antioksidan görevi görmektedir.
  • Vücudun pek çok hastalıktan korunmasını sağlamaktadır.
  • Ağız ve diş sağlığına çok iyi gelmektedir.
  • Zararlı mikroorganizmaların vücutta birikmesine ve çoğalmasına izin vermemektedir.
  • Ağız kokularının önüne geçmektedir.
  • Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlamakta ve tüketilen besinlerin kolaylıkla sindirilmesini sağlamaktadır.
  • Böbreklerde meydana gelen taş oluşumunun önüne geçmektedir.
  • Ağzın daha ferah ve temiz kokmasını sağlamaktadır.
  • Solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği yapılan araştırmalarla ispatlanmıştır.
  • Pek çok bağırsak sorununa iyi bir tedavi yöntemidir.
  • Kabızlığın ortadan kalkmasını sağlamaktadır.
  • Boğaz ağrılarının dinmesini ve hafiflemesini sağlamaktadır.
  • Cildin sürekli nemli kalmasını sağlamaktadır.
  • Soğuk algınlığına çok iyi gelmektedir.
  • Felç riskini en aza indirmektedir.
  • Obezite sorununun önüne geçmekte ve fazla kilo almayı engellemektedir.
  • Tansiyonun düşürülmesinde oldukça etkilidir.
  • Tokluk hissi uyandırdığı için zayıflamayı desteklemektedir.

Limonlu suyun daha bu ve buna benzer pek çok özelliği bulunmaktadır. Tüm bu özellikler suyun ve limonun karışımı sonucunda ortaya çıkan özelliklerdir. İnsan sağlığına çok iyi geldiğinden pek çok uzmanın da sıklıkla tavsiye ettiği bir uygulamadır. Bağışıklık sisteminin korunması ve güçlendirilmesi yönüyle diğer pek çok içeceğin önüne geçmektedir. Özellikle soğuk geçen kış aylarında hastalıkların artması beraberinde pek çok problemi getirmektedir. Tüm bu problemlerden uzak durmak ve korunmak için limon suyu çok etkili bir tedavi yöntemidir. Ayrıca vücudumuzda zamanla biriken pek çok toksin maddenin (zararlı madde) dışarı atılmasını ve vücudun arındırılmasını sağlamaktadır.

İnsanlar gün içerisinde tükettiği pek çok besinden dolayı toksin maddelerle (zararlı maddeler) karşılaşmaktadırlar. Bu zararlı maddelerin oluşmasında son dönemlerde ortaya çıkan fast food tarzı zararlı yemekler toksin maddelerin amanla birikmesine neden olmaktadır. Bu zararlı maddeler yaşın ilerlemesiyle beraber pek çok soruna ve hastalığa sebebiyet vermektedir. İşte bu problemlerden kurtulmak için limonlu su içmek oldukça faydalıdır. Ayrıca limonlu su içmek ağız ve diş sağlığına da çok iyi gelmektedir. Ağzın daha ferah ve temiz kokmasını sağlamaktadır. Bununla beraber tansiyonu da düşürmekte olan limonlu su obezite gibi çağımızın en büyük problemlerine bile çare olabilmektedir. Böbrek sağlığına da çok iyi gelen limonlu su böbrek taşlarının önüne geçmekte ve insan sağlığını sürekli olarak korumaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Sağlık Yaşam

Mikrodalga zararlı mı, mikrodalga nasıl kullanılır, mikrodalgada ne pişirilir?

Büyük fırınlarda yapılan yemeklerin tavalar ve tencerelerde yeniden ısıtılması sorununu ortadan kaldıran ve fırınlarda hazırlanan yemeklerin yine fırınlarda ısıtılabilmesi amacı
Sağlık

Duyunca inanamayacaksınız. Süpürge tohumunun faydaları nelerdir?

Bilimsel adı calluna vulgaris olan süpürge otu, tohumu ile insanlara şifa dağıtmaktadır. Halk arasında ise funda bitkisi olarak bilinen süpürge