Saplarını kesinlikle çöpe atmayın! Basuru 5 günde yok eden ‘patlıcan kürü’ nasıl hazırlanır?
Hayat kalitesini büyük ölçüde düşüren ve kişinin ağrıdan kıvranmasına neden olan durumların başında şüphesiz basur gelmektedir. Genetik faktörler başta olmak üzere pek çok farklı neden dolayısıyla kişide oluşma eğilimi içerisinde olan basur, kişinin yediği içtiği gıdalar dolayısıyla nüks edebilirken bu nedenler dolayısıyla büyük ölçüde hayatınızı sekteye uğratmaktadır. Ansızın gelen ağrısı ve beraberinde gelen patlaması dolayısıyla kişinin büyük ölçüde problemler çekmesine yardımcı olan basuru, bu yöntem ile yok edebilir aynı zamanda basurunuzu doğal yollarla tedavi edebilirsiniz. İşte basuru doğal yöntemlerle yok etmenin o mucizevi yolu…
Basuru yok ediyor, sağlığa kavuşturuyor
Basur problemi kişinin hayatını büyük ölçüde sekteye uğratan durumların başında gelirken, basuru tedavi etmek için bulunan birbirinden farklı doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu doğal yöntemlerden bir tanesi de şüphesiz patlıcan sapıdır. Patlıcan sapının içerisinde bulunan bileşenler, düzenli ve doğru tüketimin yapılmasının ardından basur problemini kısa süre içerisinde çözerken aynı zaman kişinin sağlıklı bir yapıda olmasına yardımcı oluyor. Hemen hemen herkes patlıcan yemeği yaparken patlıcanların sapını çöpe atıyorken esasında patlıcanların sapları büyük bir şifa kaynağına dönüşüyor. İçeriğindeki bileşenler kişinin sağlıklı bir yapı içerisinde olmasına yardımcı olurken kişinin çok daha kaliteli bir yaşam sürmesine yardımcı oluyor.
Yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda patlıcan sapı suyunun düzenli ve yeterli miktarda tüketilmesi kişinin basur problemini kısa süre içerisinde çözerken aynı zamanda kişinin sağlıklı bir yapı içerisinde olmasına yardımcı oluyor. Patlıcan saplarının kaynatılıp suyunun içilmesi kişide büyük ölçüde sağlık uyandırmaya yardımcı olurken aynı zamanda basur problemini son derece kısa süre içerisinde çözülmesine de yardımcı oluyor. Basur probleminin tedavisinde uygulanan lazer ya da ameliyat haricinde doğal bir tedavi türü olan patlıcan suyunu düzenli olarak uygulamanız sonucunda basur probleminizin kısa süre içerisinde çözüleceğini göreceksiniz.
Patlıcan kürü nasıl hazırlanır?
Malzemeler;
- 10 patlıcan sapı
- 12 bardak su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı;
Patlıcanların saplarını bir bıçak yardımıyla güzelce soyun. Soyma işlemini tamamladıktan sonra sapları ve kabuklarını uygun bir tencerenin içerisine koyun. Patlıcan saplarını ve kabuklarını tencerenin içerisine koyduktan sonra tencerenin içerisine 12 bardak kadar suyu ilave edin. Su ilavesinin ardından ocağı yakın ve patlıcan saplarının kaynamasını sağlayın. Kaynama sürecinin tamamlanmasının ardından patlıcan suyunun iyice demlenmesini sağlamak amacıyla ocağın altını kısın ve yaklaşık olarak 10 dakika kaynatın. Bu süre zarfında tencerenin kapağının kapalı olması gerekmektedir. Kaynayan ve demlenen patlıcan suyunu hazır hale getirdikten sonra suyunu uygun bir bardağın içerisine alın ve suyun soğumasını sağlayın. Soğuduktan sonra içerisine yarım limonun suyunu ilave edin. Limon suyunu ilave ettikten sonra kürünüz hazır hale geliyor.
Video: 5 GÜNDE HEMOROİD BİTİYOR -PATLICAN SAPI KÜRÜ -BASUR TEDAVİSİ
Patlıcan kürü ne kadar süre içilmeli?
Basur problemini kısa süre içerisinde geçirmeye yardımcı olan patlıcan kürünün düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir. Patlıcan kürünü günde 2 bardak kadar tüketebileceğiniz gibi, patlıcan kürünü 5 gün boyunca düzenli olarak tüketebilirsiniz. Bu süreç zarfında basur problemini nüks etmesine neden olacak acı biber, pul biber, domates, turşu gibi gıdaların tüketilmemesi son derece önemli olan durumların başında gelmektedir. 5 gün kadar patlıcana kürünü uygulamanızın ardından 5 günlük sürecin sonrasında beslenmenize devam edebilir ancak, basur problemini hızlandıracak gıdaları tüketmemeye ya da kontrollü tüketmeye özen göstermeniz son derece önemlidir.
Patlıcanın faydaları
Patlıcan, sağlık açısından çok yararlı bir sebzedir. Aşağıdaki gibi birçok faydası vardır:
- Patlıcan, yüksek miktarda lif içerir ve bu da düzenli bir sindirim sistemine yardımcı olur.
- Patlıcan, yüksek miktarda potasyum içerir ve bu da kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
- Patlıcan, yüksek miktarda antioksidan içerir ve bu da vücudu serbest radikallerden koruma ve hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatma gibi faydaları vardır.
- Patlıcan, yüksek miktarda C vitamini içerir ve bu da bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
- Patlıcan, yüksek miktarda demir içerir ve bu da vücutta oksijen taşımaya yardımcı olur ve anemi (demir eksikliği) riskini azaltır.
- Patlıcan, yüksek miktarda B6 vitamini içerir ve bu da stresi azaltmaya yardımcı olur ve sinir sistemini güçlendirir.
- Patlıcan, yüksek miktarda magnezyum içerir ve bu da kalp sağlığını koruma ve kas kramplarını azaltma gibi faydaları vardır.
- Patlıcan, yüksek miktarda kükürt içerir ve bu da cilt sağlığını koruma ve saç dökülmesini azaltma gibi faydaları vardır.
- Patlıcan, yüksek miktarda folat içerir ve bu da hamilelik sırasında bebeğin gelişimine yardımcı olur ve kalp sağlığını korur.
- Patlıcan, yüksek miktarda karbonhidrat içerir ve bu da vücudun enerji seviyesini yükseltir.
Ancak, patlıcanın yüksek miktarda sodyum içerdiğini de unutmayın. Bu nedenle, patlıcan tüketirken sodyum tüketiminizi düşük tutmaya çalışın.
Patlıcan sapının bilinmeyen faydaları. Sakın çöpe atmayın
Patlıcan sapı insan vücuduna çok ciddi fayda sağlayan besinlerden biridir. Patlıcan sapını pek çok kişinin çöpe attığı bir şey olsa da aslında tüketimi mümkün olmaktadır. Hem cilde hem de vücudun iç organlarına çok iyi gelen bir besindir. Patlıcan sapı C vitamini bakımından son derece etkili bir sonuç elde etmeniz mümkündür.
Vitamini yüksek olan besinlerin tüketimi ile birlikte vücudun bağışıklık sistemini çok daha iyi bir şekilde tetikler. Patlıcan sapının insan vücuduna sağladığı faydaları göz önünde bulundurarak doğru bir şekilde tüketimini sağlamak gerekir. Besin değerleri bakımından son derece etkili bir gıdadır.
Patlıcan Sapı Nedir?
Patlıcan sapı, patlıcanın alt kısmı kesildikten sonra geriye kalan yeşil kısımdır. Genel olarak insanlar patlıcanın bu kısmını tüketmek yerine direkt olarak çöpe atarlar. Bu gibi durumlarda da en faydalı olan kısmı çöpe atmış olursunuz. Patlıcan sapı genel olarak kaynatılarak tüketilir. Yarım litre suyun içerisine kesilmiş olan patlıcan sapları konularak kaynatılır.
Kaynatılan bu suyun içerisine yarım limon sıkarak daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de son derece faydalı bir besin haline getirmiş olabilirsiniz. Aynı zamanda patlıcan yemeklerinin içerisine koyup kaynatarak da tüketimini sağlamak mümkün olur. Doğru bir tüketim sağlanır ise vücudun ihtiyacı olan vitaminleri sağlamış olursunuz.
Vitamin Deposudur
Patlıcan sapının insan vücuduna sağladığı en büyük faydalardan biri vitamin deposu olmasıdır. İçerisinde C vitamini, A vitamini, B1 ve B2 vitaminlerini barındırır. Bu kadar yüksek oranda vitamin deposudur.
Bu vitaminler sayesinde vücudun bağışıklık sistemini en iyi haline getirmek mümkün hale gelir. Vitaminlerin artması ile birlikte vücut çok daha sağlıklı olur. Kış aylarında çok sık hastalanan kişiler patlıcan sapı tüketimi ile bu hastalık durumunun önüne geçebilirler.
Solunum Yolu Hastalıklarına Karşı Korur
Solunum yolu hastalıkları kış ayarında en sık karşılaşılan hastalıklardan biridir. Bu hastalıkları önlemek için birtakım önlemleri almak gerekir. Özellikle besinlerin tüketimini gerçekleştirmek için doğru kullanımını sağlamak gerekir. Vitaminler bakımından zengin olan patlıcan sapı, ciğerlerin korunmasını ve sağlıklı hale gelmesini sağlar. İçerisinde bulunan doğal nikotin sayesinde sigarayı bırakmak isteyen kişilere de büyük bir fayda durumu sağlamaktadır. Kış aylarında mutlaka patlıcan sapı tüketmeniz gerekir.
Sindirim Sisteminin Düzenlenmesini Sağlar
Sindirim sisteminin düzenlenmesi çok daha sağlıklı bir hale gelmesi konusunda fayda sağlamaktadır. Sindirim sistemi sayesinde insan vücudu çok daha sağlıklı bir forma ulaşır. Demir emiliminin hızlanmasına yardımcı olduğu için bağırsakların düzenlenmesini sağlar. Patlıcan sapı ayda en az 2 defa tüketilmelidir. Bu sıklıkla tüketimi sağlanır ise en kısa sürede faydasını görmeye başlamanız mümkün olur. Özellikle mineral maddelerinin emilimini hızlandırması çok ciddi bir fayda sağlar. Son yıllarda patlıcan sapının faydaları ön plana çıktığı için tüketimi de artış göstermeye başladı.
Cilde Parlaklık Verir
Patlıcan sapı yalnızca iç organlara değil aynı zaman da cilde de pek çok fayda sağlamaktadır. İçerisinde bulunan çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde cildin en iyi haline gelmesini sağlar. Cilt üzerinde bulunan sivilce ve akne gibi oluşumları tamamen ortadan kaldırır. Bu sayede hem pürüzsüz hem de parlak bir cilt görünümü ortaya çıkar. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler düzenli bir şekilde patlıcan sapı tükettikten sonra ciltlerinde oluşan inanılmaz değişimi fark ederler. Bu farkı görebilmek adına düzenli bir tüketim sağlamanız gerekir. Ara ara tüketim ile ciltteki değişimi görmek mümkün olmaz.
İzleyin: Hemoroidi 5 Günde Bitiren Patlıcan Sapı Kürü – Patlıcanın Faydalarına İnanamayacaksınız
Yorgunluğu Giderir
Patlıcan sapının faydaları denildiği zaman akla gelen gider bir fayda da yorgunluğu gidermesidir. Yorgunluğun giderilmesi ile birlikte son derece rahat günler geçirmeniz mümkün olur. Özellikle kemikler ve kaslarda ortaya çıkan gerilmeleri ortadan kaldırır. Sakinleştirici etkisinden dolayı insanların sinir sistemi üzerinde son derece olumlu bir etkiye sahiptir. Pek çok yemeğin içerisine ilave ederek tüketimini sağlayabilirsiniz. Kaynattıktan sonra fırın yemeklerinin içerisine de ilave etmeniz mümkün olur.
Sigara Bırakmaya Yardımcı Olur
Pek çok kişi sigarayı bırakmak için kimyasal yöntemlere başvurmak zorunda kalır. Fakat bu yöntemler sağlığa zarar verdiği için kaçınılması gerekir. Sigara bırakmada en etkili ve en doğal yöntemlerden biri patlıcan sapı olur. Patlıcan sapı, patlıcanın diğer kısmına göre çok daha fazla nikotin içerir. İçerdiği nikotin de vücudun ihtiyaç duyduğu nikotini karşılar. Bu durum kısa süre içerisinde sigarayı bırakmanızı sağlar. Son yıllarda sigarayı bırakmak isteyen kişiler patlıcan sapı tüketimine yönelmeye başladı. 2 günde bir kaynatarak tüketimini sağlamak çok kısa bir süre içerisinde sigarayı bırakmanızı sağlar. 1 ay kadar yapıldığında bırkamak mümkün olur.