Güzellik

Aloe veranın cilt sağlığına faydaları nelerdir?

Aloe vera, kaktüsü andıran çok faydalı olan ve zambakgiller familyasına mensup bir bitkidir. Aloe Vera bitkisi, son dönemde oldukça popüler bir hale gelmiştir ve pek çok alanda kullanılmaktadır. Kozmetikte de oldukça etkili bir bitki olan aloe vera, sayısız faydaya sahip bir bitkidir. Sıcak yerlerde ve ülkemizin güneyinde yetişen bu bitkinin faydaları saymakla bitmez. İşte, aloe vera bitkisinin cilde faydaları.

Aloe verayı ciltteki kararmalar için kullanın

Antibakteriyel özelliğe sahip olan aloe vera sayesinde de koltuk altı ve genital bölge kararmalarına son verebilirsiniz. Aloe vera bitkisinin içerisindeki jeli kolaylıkla çıkardıktan sonra jel, koltuk altınıza ve kararan diğer bölgelere nazik hareketler ile masaj yaparak uygulayın. 15 dakikalık süreçte kuruyan jeli elinizle ovup soğuk su ile birlikte çıkarabilirsiniz.

Aloe vera nasıl kullanılır?

Aloe vera, cilt bakımı ve sağlık için çeşitli yöntemlerle kullanılabilir. Örneğin:

  1. Cilt yaralarını iyileştirici olarak: Aloe vera, cilt yaralarının iyileşmesine yardımcı olabilir ve iltihaplı reaksiyonları azaltabilir. Yaraların üzerine doğal aloe vera sütü sürülerek uygulanabilir.
  2. Saç bakımı için: Aloe vera, saçın nemlenmesine ve parlak hale gelmesine yardımcı olabilir. Özellikle kurumuş veya zarar görmüş saçlara iyi gelebilir. Saçınızı yıkadıktan sonra saçınızın uçlarına aloe vera sütü sürülerek uygulanabilir.
  3. Diş eti sağlığı için: Aloe vera, diş etlerinin iltihaplanmasını azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir. Aloe vera sütünü diş fırçasının üzerine sürüp dişlerinizi fırçalayarak uygulayabilirsiniz.
  4. Cilt bakımı için: Aloe vera, ciltte nemlendirici etkiye sahiptir ve cildi yumuşatır. Cildinize doğal aloe vera sütü sürülerek uygulayabilir veya cilt bakım ürünlerinin içerisinde aloe vera bulunan ürünleri kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Bu öneriler sadece genel bilgi amaçlıdır ve her kişinin cilt ve sağlık ihtiyaçları farklı olabilir. Özel bir sağlık sorunu varsa lütfen doktorunuz veya bir sağlık profesyoneli ile danışın.

Kuru cilde sahipseniz çözümü aloe vera

Kuru cilde savaş açan aloe verayı mutlaka kullanın. Bu sonsuz faydası olan bitki, cildin pH seviyesini dengeleyecektir. Aloe veranın yaprağını soyun ve jelini çıkartın. Yarım saat kadar cildinize iyice sinene kadar bekletin. Bitkinin taze olması önemli ancak olmadığında hazır olarak jelini satın alabilirsiniz.

Aloe vera
Aloe vera

Aloe vera jel ne işe yarar?

Aloe vera jel, doğal bir bakım ürünüdür ve cilt bakımı için çeşitli yöntemlerle kullanılabilir. Aloe vera jel, cildi nemlendirir ve yumuşatır, cilt yaralarını iyileştirir ve iltihaplı reaksiyonları azaltır. Ayrıca, saç bakımı için de kullanılabilir ve saçı nemlendirir ve parlak hale getirir. Aloe vera jel, ayrıca diş eti sağlığı için de kullanılabilir ve diş etlerinin iltihaplanmasını azaltır ve ağrıyı hafifletir. Aloe vera jel, ayrıca vücut bölgelerine masaj yaparken de kullanılabilir ve vücutta nemlendirici etki yapar.

Aloe vera bitkisinin cilde faydaları nelerdir?

Aloe vera sayısız faydaya sahip harika bir bitkidir ve özellikle cilde büyük yararı vardır. Çeşitli cilt problemlerine karşı aloe vera jeli uygulayın ve cildinizdeki farkı kendi gözlerinizle görün. İşte aloe veranın cilde faydaları.

  • Yaşlanma belirtilerine karşı gençleştirici özelliğe sahiptir

Aloe vera bitkisi, içeriğinde yüksek miktarda su ve mineral bulundurur. Aloe vera bu özelliği ile ciltte yaşlanma belirtilerini azaltır. Eğer cildiniz daha genç görünsün isterseniz her gün 1 kez 1 yaprak içindeki jeli çıkarın ya da hazır jel alın. 1 tatlı kaşığı jeli göz çevresi, yüz ve boynunuza uygulayın. Bu uygulama sayesinde cilt tonunuz açılır ve daha genç bir görünüm elde edersiniz.

  • Sivilce ve aknelerin oluşumunu önler

Aloe veradan elde edilen jel, iltihap kurutucu ve antibakteriyel özelliğe sahip olan bir jeldir. Sivilcelerden ve sivilce ağrısından kurtulmaya destek olur. Mantara karşı da önemli bir koruyucu etkisi bulunan aloe vera jeli, mantar enfeksiyonunu da yok eder. Günde 1 kez kullanacağınız aloe vera jeli sivilcelerden kurtulmanızı sağlar.

  • Kepekleri yok eder ve saçı yumuşatır

Duşta şampuandan 15 dakika önce saç diplerinize aloe vera jeli sürün ve masaj yapın. Kepek probleminizi anında kesecektir ve bir daha yaşanmasını engelleyecektir. Ayrıca jel yapısı sayesinde saçınızı yumuşatır ve parlatır.

  • Cilt tonunu eşitler

Cilt tonu herkeste eşit değildir ve bazı yerlerde kızarıklıklar vardır. Bu sorunu yaşıyorsanız 1 yaprak ya da 1 yemek kaşığı aloe vera jeline 1 fincan saf gül suyu ilave edin. Karışımı güzelce karıştırıp pamuk yardımıyla cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin. Cildinizi sürenin sonunda yıkayın.

  • Yağlı ciltlerin parlama sorununu engeller

Cildi yağlı olan kişilerin en büyük sorunu olan parlama problemi de aloe vera sayesinde son bulur. 1 yaprak ya da 1 yemek kaşığı aloe vera jeline 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı temiz cildinize sürün ve 20 dakika bekletip daha sonra yıkayın. Cildiniz normal parlaklıkta olacak ve sağlıklı görünecektir.

  • Kuru ciltleri nemlendirici özelliğe sahiptir

Aloe veranın cildi nemlendirme özelliği de bulunur. Eğer kuru bir cildiniz varsa ve neme ihtiyaç duyuyorsa 1 yaprak ya da 1 yemek kaşığı aloe vera jeline 5 damla badem yağı ya da zeytinyağı ekleyin. Aloe vera ve yağ karışımını yaklaşık 20 dakika kadar temiz cildinizde bekletin ve sürenin sonunda cildinizi yıkayın. Cildinizin nasıl nemlendiğine ve pürüzsüz bir yapıya sahip olduğuna şaşıracaksınız.

Aloe vera yağı nasıl yapılır?

Aloe vera yağını evde yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz. Aloe vera yaprağının iç kısmındaki yeşil kabuğu çıkarın ve içindeki sütü ayıklayın. Aloe vera sütünü bir blenderde püre haline getirin. Bir tencerede, aloe vera sütünün yarısı kadar zeytinyağı koyun ve ısıtın. Aloe vera sütünü tencereye ekleyin ve karıştırın. Yağı orta derecede ısıtın ve sürekli karıştırarak, yağın suyunu çektirene kadar pişirin. Yağı bir kaşık yardımıyla bir kağıda dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, yağı süzgeç yardımıyla bir kavanoza boşaltın ve kapatın. Bu şekilde, evde kendi aloe vera yağınızı yapmış olursunuz. Yağı cilde, saçlara ve vücutta kullanabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Güzellik

Eli bolca nemlendiren ve pamuk gibi yapan en iyi el kremleri nelerdir?

Çoğu zaman el bakımı pek çok insan tarafından atlanılan durumlar arasında yer alırken, bilhassa kış aylarının gelmesiyle birlikte ellerinin düzenli
Güzellik

Yüzde çıkan benler nasıl geçer?

Yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde çıkan benler, bazı durumlarda hoş ve tatlı bir görünüm kazanabilirken, bazı benler ise görüntü olarak