Yemek Tarifi

Osmanlı mutfağının değişmez tatlısı zerde nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağında yapılan tatlılar eşsiz olmaktadır. Bu tatlılardan biri de zerde tatlısıdır. Zerde tatlısı, mutfağınızda yapması keyifli olan ve bir o kadar da lezzetli olan tatlılardan biridir. Bir kere yaptıktan sonra her zaman yapmak isteyeceğiniz zerde tatlısı için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 kahve fincanı kadar pirinç
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 ya da 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1,5 tatlı kaşığı Antep fıstığı
Zerde tatlısı tarifi
Zerde tatlısı tarifi

Zerde tatlısı nasıl yapılır?

Zerde tatlısını yapmak oldukça kolaydır. Zerde tatlısını yapmak için ilk önce, 1 kahve fincanı kadar pirincin nişastasını akıtmanız gerekmektedir. Bunun için ise pirinci biraz suda haşlamanız yetecektir. Orta boy bir tencere içerisine hazırladığınız pirini dökün. Ardından da 2 çay bardağı toz şeker ve 4 su bardağı kadar da su eklemeniz yeterli olacaktır.

Pirinçleriniz şişene kadar, orta ateşte pirinçlerinizi pişirin. Ancak pirinçleri pişirirken dikkat etmeniz gereken husus ise tencereyi ara sıra karıştırmanız. Bu sayede pirinçlerinizin tencerenin dibine yapışmasını engelleyeceksiniz. Pirinçleri pişirdiğiniz esnada ise 1,5 yemek kaşığı nişastayı, 2 yemek kaşığı içme suyunda eritin. Pirinçleriniz piştiğinde ise hazırladığınız nişastayı tencereye ekleyin ve tencereyi güzelce karıştırın.

Zerde tatlısı tarifi
Zerde tatlısı tarifi

Hazırladığınız nişastayı ekledikten sonra ise tenceremizin içerisine 1 ya da 2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü eklememiz gerekmektedir. Biraz karıştırdıktan sonra ise 1 yemek kaşığı zerdeçalı da tenceremize ekleyelim ve tenceremizi iyice karıştıralım. Zerde tatlımızın hazır olması için orta ateşte pişirmemiz gerekiyor. Ancak pişirmede dikkat edilmesi gerekilen husus ise zerde tatlısının boza kıvamında olması. Bu yüzden bütün malzemeleri ekledikten sonra, zerde tatlımızın hazır olması için boza kıvamına erişinceye dek karıştırmamız gerekmektedir. Zerde tatlınızı boza kıvamına geldikten sonra, kaselere koyup soğumasını bekleyin. Zerde tatlınız oda sıcaklığına kadar soğuduğunda ise servis edebilirsiniz.

Zerde tatlısı tarifi
Zerde tatlısı tarifi

İzleyin: Zerdeçallı Zerde Tatlısı Tarifi / OSMANLI MUTFAĞINDAN Zerde Nasıl Yapılır Tarifi /Tatlı Tarifleri

Zerde Farsça ne demek?

Bu Farsça’da “zerde” kelimesinin anlamı “sarı”dır. Bu ifade “sarı” anlamına gelebilir veya bir şeyin sarı renkli olduğunu göstermek için kullanılabilir. Örneğin, “Bu elbise zerde renktedir” cümlesinde, “zerde” sarı renk anlamına gelecektir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak