Android telefon kullananlar hangi hataları kesinlikle yapmamalı? Telefonunuzun ömrünü yarı yarıya düşürürsünüz
Android telefonlar son zamanlarda büyük bir gelişim gösterdi ve kullanıcılarının sayısını oldukça yükseltmeyi başardı. Ios ile büyük bir yarış halinde olan Adroid işletim sistemi, fiyatının daha uygun olması sebebi ile de sıklıkla tercih ediliyor. Android böylesine gelişim göstermişken, kullanıcılarının yaptığı bazı hatalar telefonun ömrünün kısalmasına neden oluyor. İşte, Android telefon kullananların yapmaması gereken ve telefon ömrünü yarıya düşüren hatalar.
Android telefon kullananların sıkça yaptığı ancak yapmaması gereken hatalar
Android kullanıcıları sıkça bazı hatalar yapıyor ve bu hatalar telefonlarının ömrünün azalmasına neden oluyor. İşte Android telefon kullananların sıkça yaptığı ancak yapmaması gereken hatalar.
Orijinal olmayan şarj aletleri tercih etmek
Markaların orijinal şarj cihazları ve kulaklık gibi diğer aksesuarları ciddi anlamda pahalıdır ancak bir kez bu ücretleri ödeyip orijinal cihazlar kullanmak çok daha ekonomik bir çözümdür. Çevreyi korumak amacıyla pek çok marka telefon ile birlikte aksesuar gönderimi yapmadığından insanlar mecburen telefona o kadar para verdikten sonra bir de aksesuarlara yüksek ücretler ödememeyi tercih ediyorlar. Sahte şarj cihazları ve kulaklıklar, telefonunuza büyük zarar verir ve ömrünü neredeyse yarı yarıya düşürür. Orijinal şarj cihazları ile aynı sertifikalara sahip olmayan şarj cihazları, yangına bile neden olabilecek gibidirler ve telefona verdiğiniz tüm parayı ziyan edebilirler. Birçok kez telefon tamir ettirmek hatta değiştirmek yerine bir seferlik orijinal şarj cihazına para vermek çok daha mantıklı görünüyor. Ayrıca telefonunuzu şarja takarken de sert ve hoyrat biçimde takmamalısınız. Bu da bataryaya zarar verir.
Telefonun sıcaklığını kontrol altında tutmamak
Akıllı telefonların, konumuz dahilinde ise Android telefon kullananların yaptığı bir başka hata ise ömrünü kısaltan hatalar arasında sıcaklık kontrolü de yer alıyor. Apple, Samsung ve diğer birçok üretici, cihazlarınızın sıcaklığının 0 °C derecenin altına veya 35 °C derecenin üstüne çıkmasını önermez. Bulunduğunuz ortam soğuksa vücudunuzun sıcaklığından faydalanabilmesi için telefonunuzu cebinizde tutabilir veya sıcak koşullarda uzun süre doğrudan güneş ışığından uzak tutabilirsiniz.
Uygulamaları sık sık yeniden başlatmak
Android telefonlar, arka planda pek çok uygulamayı açık tutmaya izin verirler. Android telefonlarda uygulamayı kaldırıp terkar başlatmak, yüksek miktarda enerji tüketir. Uygulamayı yeniden başlatmak, arka plandan kaldırma ile kıyaslandığında daha fazla enerji tüketmesi sebebiyle telefonun pil ömrünü azaltır. Bu nedenle Android telefon kullanıcıları, uygulamaları arka plandan kaldırmaları çok daha önemlidir. Kullanılmayan ya da daha seyrek kullanılan uygulamaları tespit edin ve ona göre bir yol izleyin. Telefonunuzun ömrü için bu konu oldukça önemlidir.
Arka planda çok sayıda uygulama kalması
Android telefonlarda arka planda çok sayıda uygulamanın açık kalmasına izin verildiğini söylemiştik. Çok sayıda fayda sağlayan uygulamalar arka planda açık kalır ve telefon kullanıcısına kolaylıklar sağlar ancak bu uygulamaların sayısı arttıkça telefon o kadar enerji tüketir ve pil ömrü son derece kısalır. Uygulamaları sürekli arka planda tutmak da bir başka kullanıcı hatası olarak göze çarpıyor. Arka planda çalışan uygulamaları gözden geçirmeniz telefonunuzun ömrü açısından oldukça önemlidir. Bunun için telefonunuzda Ayarlar – Sistem Geliştirici Seçenekleri adımlarını takip edin. Daha sonra da Çalışan Hizmetler seçeneğine tıklayın. Bu sayede telefonunuzun arka planında hangi uygulamaların çalıştığını, çalışma süresini ve bellek tüketimini de görme şansına erişebilirsiniz. Enerji kullanımını kontrol etmek için de Ayarlar – Pil – Pil Kullanımı seçeneklerini izleyin ve ne kadar enerji kullanımı olduğunu görün. Bu hatayı yapmadığınızda hem telefonunuzun ömrü uzar hem de daha hızlı bir kullanıma erişirsiniz.