Yemek Tarifi

Bağışıklığını güçlendirecek C vitaminli tarifler nasıl yapılır? Bu içecekler sizi ayakta tutacak

Vücudumuzu dış etkenlerden koruyan bağışıklık sistemimiz, vitamin ve mineral desteğine ihtiyaç duyar. Sağlıklı beslenmek denince aklımıza hep yiyecekler geliyor ancak meyve sularının içerdiği vitaminleri oranları da günlük ihtiyacımızı hayli karşılayacak seviyede… Sizin için hazırladığımız meyve suyu tariflerini chia tohumu ve buğday tohumu gibi gıdaları da ekleyerek besin değerini iyice arttırabilirsiniz.

Karışık turunçgil suyu

Malzemeler:

  • 10 mandalina
  • 5 portakal
  • 1 greyfurt
  • ½ limon

Yapılışı:

Tüm malzemeler uygun bir sıkacak ile sıkılır. Tercihen süzülür.

Bu karışım, günlük önerilen C vitamini ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar. C vitamini, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudunuzu dış etkenlerden korur. C vitamini eksikliği yara iyileşmesinin gecikmesine ve olası bir enfeksiyon durumunda vücudunuzun yeterli şekilde mücadele edememesine neden olur. Turunçgil meyve suyu karışım; A, B6, B9, C vitamini ve demir içeriyor.

Portakal, havuç, elma suyu

Malzemeler:

  • 2 büyük havuç
  • 3 büyük elma
  • 2 portakal
  • Bir parmak zencefil, soyulmuş

Yapılışı:

Tüm malzemeler katı meyve sıkacağında sıkın. Damak tadınıza göre zencefili sıkmak yerine bardağın içine dilimleyebilirsiniz. Bu karışım; A, B6, B9 ve C vitamini içeriyor.

Meyve suyu
Meyve suyu

Pancar, havuç, zencefil, elma suyu

Malzemeler:

  • 1 orta boy pancar, soyulmuş
  • 1 orta boy elma
  • 1 parmak zencefil, soyulmuş
  • 3 bütün havuç

Yapılışı:

Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağında sıkın. Elma sayısını arttırarak veya elma suyu ekleyerek tadını yumuşatabilirsiniz. Bu karışım; A, B6, B9, C vitamini ve potasyum içeriyor. 

Domates suyu

Malzemeler:

  • 1,5 kg domates
  • 1 su bardağı kereviz sapı
  • 1 fincan soğan
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 6 damla acı biber sosu

Yapılışı:

Domatesleri mutfak robotundan geçirip tüm malzemeyi kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar çorba kıvamı olana kadar pişirin. Şeker, tuz, karabiber ve acı biber sosunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pişirme işlemini kaynatma olarak yapmamaya özen gösterin ki içindeki değerli vitaminler ölmesin. Soğuyan karışımı dilerseniz robottan geçirip, dilerseniz taneli olarak tüketebilirsiniz. Bu karışım; A, B6, B9, C, K vitamini ve potasyum içeriyor.

İZLEYİN: EN PRATİK DOMATES SUYU TARİFİ

https://www.youtube.com/watch?v=-ACWLdcJHC0

Kara lahana, domates ve kereviz suyu

Malzemeler:

  • 2 kereviz sapı, doğranmış
  • 25 gr lahana yaprağı
  • 500 ml domates suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 6 damla acı biber sosu

Yapılışı:

Kereviz ve lahana yaprağını katı meyve sıkacağında sıkın. Kalan tüm malzeme ile birleştirin. Taze domates kullanacaksanız katı meyve sıkacağından sıkabilirsiniz. Bu tarife biraz daha keskin bir tat katmak isterseniz yaban turpu ekleyebilirsiniz. Bu karışım; A, B6 B9, C, K vitamini, manganez ve magnezyum içerir.

Yeşil elma, marul, lahana suyu

Malzemeler:

  • 1 demet kıvırcık yeşil salata, doğranmış
  • 1 limon
  • 1 parmak zencefil, soyulmuş
  • 1 büyük salatalık
  • 2 büyük yeşil elma
  • 4 kereviz sapı

Yapılışı:

Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin. Fazladan A, C ve K vitamini eklemek için bir avuç maydanoz veya ıspanak, demir için 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi ekleyebilirsiniz. Bu karışım; A, B9, C, K, demir, manganez, potasyum, içerir.

Çilek, kivi smoothie

Malzemeler

  • 2 küçük olgun kivi, soyulmuş
  • 1/2 su bardağı çilek, dondurulmuş
  • 1/2 orta boy portakal
  • 1/2 muz, dilimlenmiş ve dondurulmuş
  • 1/2 su bardağı yarım yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Yapılışı:

Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin. Daha yoğun bir kıvam istiyorsanız blenderinizin içine bir avuç buz atabilirsiniz. Bu tarifte; B1, B6, B9, B12, D, K, C vitamini, kalsiyum, manganez, fosfor, potasyum ve çinko içerir.

Çilek, mango smoothie

Malzemeler:

  • 2 su bardağı çilek, dondurulmuş
  • 1 ½ bardak mango, dondurulmuş
  • 1 havuç
  • ½ portakal, soyulmuş
  • 1 su bardağı badem sütü

Yapılışı:

Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin. Taze meyve kullanmayı tercih edebilir, mango yerine şeftali kullanabilirsiniz. Bu karışım; A, B6, B9, C, D, E vitamini, kalsiyum, manganez, potasyum içerir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak