Yemek Tarifi

Bayatlamış ramazan pidelerini bu börek sayesinde değerlendirin!

Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde her koşulda her yemeğin değerlendirilmesi önemlidir. Bilhassa ramazan pideleri, taze taze her gün alınması dolayısıyla bayatlamaktadır. Bu bayatlamış pideleri değerlendirmek Ramazan ruhu ve israfın önüne geçmek için oldukça önemlidir. Bayatlamış ramazan pideleriniz bulunuyorsa bu börek tarifi sayesinde kolaylıkla değerlendirirken, lezzetiyle de mest olacaksınız. İşte ramazan pidelerinizi değerlendirmenin o formülü!

Malzemeler;

  • 2 adet bayat pide
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı beyaz peynir
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için:

  • rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı;

İlk olarak derin bir kabın içerisine 3 adet yumurta, 3 yemek kaşığı sıvıyağı ve 2 su bardağı sütü alalım. Bir çırpma teli yardımıyla bu üç malzemeyi güzelce çırpalım. Çırpılmış olan sosun içerisine 1,5 su bardağı beyaz peynir, 1 adet kırmızı biber ve 1 adet yeşil biberi ekleyelim. Biberlerin minik minik doğranması böreğin lezzeti ve görünürlüğü açısından önemlidir.

Biberleri ekledikten sonra harcımızın içerisine ince kıyılmış maydanozu, 1 paket kabartma tozunu, bir tutam tuzu ve karabiber, pul biber ilavesini yapalım. Tüm bu malzemeleri ekledikten sonra karıştırma işlemine devam edelim. Karıştırma işlemi bittikten sonra, 2 adet bayatlamış pideyi küp küp olacak şekilde doğrayalım ve hazırladığımız sos harcın içerisine ekleyelim. Ekledikten sonra tüm sosun, pidelerin üzerine geldiğinden emin olana dek karıştıralım. Bu işlemi tamamladıktan sonra, kare fırın borcamının alt tabanını güzelce yağlayalım.

Yağladığımız fırın kabının içerisine hazırladığımız pideleri dökelim. Döktükten sonra pidelerin üstlerini düzeltelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. 20 dakikaya yakın böreğimizi fırından alalım ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, peynirlerin kızarmasını bekleyene dek yaklaşık 10 dakika kadar daha fırın içerisinde bekletelim. Peynirler kızarmaya başlayınca fırından böreğimizi alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra güzelce servis edelim.

Video: Bayat Pide Böreği – Artan pideleri değerlendirme – Nefis Yemek Tarifleri

Bu yöntemi sahurda pişirip tüketebilirsiniz. Hem içerisinde bulunan yumurta sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olurken hem de bayatlamış pidelerinizin değerlendirme fırsatı olabilir. Afiyet olsun…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak