Yemek Tarifi

Börek pişirirken lezzetini arttırın. İşte mutlaka uygulamanız gereken lezzetli börekler için mutfak tüyoları

Börek Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Şimdi sizlere nefis börekler yapmanızı sağlayacak 4 mutfak tüyosunu paylaşacağız. Lezzetli börek pişirmek sanıldığı kadar zor değil. 4 Mutfak sırrı sayesinde çok lezzetli börek pişirmek mümkün oluyor. İşte börek ustalarının uygulamış olduğu 4 mutfak sırrı.

Tüyo 1: Böreği Buzdolabında Dinlendirin

Böreğinizi hazırladınız ve fırına vermeye hazır. Ama kabaran bir börek istiyorsanız tepsinizi hemen fırına sürmeyin. En az 15 dakika buzdolabında dinlendirin. İdeali 1-2 saat tabii. Eğer vaktiniz varsa mutlaka en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirin ve buzdolabından çıkartır çıkartmaz fırına sürün.

Tüyo 2: Böreğin Üzerine Yumurta veya Yoğurtlu Karışım Sürün

Eğer böreğinizin çıtır çıtır ve nar gibi kızarmış olmasını istiyorsanız tepsinizi fırına sürmeden önce üzerine mutlaka yumurta sürün. Eğer yumurta kullanmak istemezseniz de 2 yemek kaşığı yoğurdu yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın ve böreğinizin üzerine sürün. Bu yöntem de böreğinizi çıtır mı çıtır yapacaktır.

Tüyo 3: Süt ve Sıvı Yağ Karışımını Kullanın

Hürriyet’te yer alan içeriğe göre: süt ve sıvı yağı eşit miktarda karıştırın ve yufka katları arasına sürüp, böreğinizi bu şekilde pişirin. Bu yöntem sayesinde böreğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

Tüyo 4: Sirkeli Harç Kullanın

En etkili harçlardan biri ise sirkeli harçtır. Sirkeli harcı hazırlarken, bir kap içinde yarım su bardağı kadar sıvı yağ, biraz un ve tuzu iyice karıştırın. Ardından un ile eşit miktarda sirke ekleyip, boza kıvamına gelene kadar çatal yardımıyla çırpın. Sonrasında bu harcı yufkaların arasına sürüp, böreğinizi bu şekilde pişirin. Sirkeli harcı kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, hızlı bir şekilde hareket etmektir. Çünkü eğer hızlı davranmazsanız, harcınız katılaşıp, istemediğiniz bir kıvama gelebilir.

Aklınızda Bulunsun: Oda Sıcaklığında Malzemeler Kullanın

Aşçıların bir uyarısı daha var. Börek yaparken malzemelerinizin mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Malzemeleriniz oda sıcaklığında olursa börek çok daha lezzetli olacak ve asla pişme aşamasında dağılmayacaktır.

Lezzetli Börekler İçin 4 Mutfak Tüyosu

İşte börek pişirirken lezzetini artıracak 4 mutfak tüyosu:

  1. Böreği buzdolabında dinlendirin: Kabaran ve daha lezzetli bir börek için en az 15 dakika, ideali 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Böreğin üzerine yumurta veya yoğurtlu karışım sürün: Çıtır çıtır ve kızarmış börek için yumurta ya da yoğurt ve zeytinyağı karışımını üzerine sürün.
  3. Süt ve sıvı yağ karışımını kullanın: Yufka katları arasına eşit miktarda süt ve sıvı yağ karıştırarak sürün ve böylece daha lezzetli bir börek elde edin.
  4. Sirkeli harç kullanın: Un, sıvı yağ, tuz ve sirkeyle hazırlanan sirkeli harcı yufka aralarına sürerek böreğinizi pişirin.

Bu mutfak tüyolarını uygulayarak, lezzetli ve göz alıcı börekler hazırlayabilirsiniz. Özellikle dikkat etmeniz gereken nokta, malzemelerin oda sıcaklığında olması ve hızlı hareket etmektir. Böylece herkesin beğenisini toplayan, nefis börekler yapabilirsiniz. Mutlu ve lezzet dolu günler dileriz!

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.