Beslenme Güzellik

Bu gıdaları tüketen anında gençleşiyor! İşte gençleşmeye yardımcı olan 10 gıda

İlerleyen yaş faktörü dolayısıyla kişide meydana gelen yaşlanma durumunu önlemek için yapılması gereken belli başlı hususlar vardır. Bu hususlara uygun davranılması, kişinin yaşlanma faktörünü geri plana atmaya yardımcı olurken cildin her zaman dinç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Genleşmenin önüne geçen bir takım besinler bulunmaktadır. Bu gıdaların tüketilmesini sağlamak, beslenme periyoduna oturtmak kişinin uzun yıllar genç görünmesine yardımcı olurken aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürmesine de katkı sağlayacaktır. İşte gençleşme etkili süper 10 gıda…

10 Anti Aging gıdalar nelerdir?

Nar
Nar

1- Nar

İçeriğinde bolca vitamin ve mineral açısından zengin olan nar aynı zamanda büyük bir laf kaynağıdır. Büyük bir antioksidan kaynağı olma özelliğiyle birlikte nar, antioksidan orac özelliği en yüksek olan meyvelerin de başında gelmektedir. Damarlarda “nitrik osit” hormonunun salgılanmasına yardımcı olan nar, elagitanin antioksidanlardır. Bağırsakların içerisinde urolithin- a maddesine dönüşür. Bu madde hücrelerimizin enerji fabrikaları olan mitokondrilerin yenilenmesini sağlayarak gençleştirici bir etki sağlamaktadır. Nar aynı zamanda kalp akımının artmasına yardımcı olurken, kalp krizlerine karşı da kişiyi koruma altına alır. Düzenli ve yeterli miktarda tüketilen nar, cilt kanlanmasına yardımcı olur ve cildin çok daha güzel, sağlıklı bir görüntüde olmasını sağlar.

Brokoli
Brokoli

2- Brokoli

Brokoli içerisinde bulunan bileşenler sayesinde vitamin ve mineral içermektedir. Bilhassa cilt güzelliğini sağlayan K vitamini içerisinde bolca bulunur. Uzun etkili antioksidanlar arasında yerini alır. Enflamasyonu baskılar. Brokolide bulunan NMN molekülü mitokondrilerimizi destekleyen ve gençleştiren etkileri içerisinde barındırır. Gençlik hormonu cirtuinleri aktive eder. Liflerden zengin olan faydalı probiyotikleri vücuda kazandırır. Kolesterol ve şeker mekanizmasının güçlenmesine yardımcı olur. Obezite ile mücadele de yüksek etkileri bulunmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

3- Böğürtlen – yaban mersini – karadut

İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde hücreleri yıpranmaya ve yaşlanmaya karşı koruma altına alır. Ciltte kan dolaşımının artmasına yardımcı olurken, cilde canlı bir görünüm olmasını sağlar. Kalp ve damar hastalıklarına karşı kişiyi korur ve bazı kanserlere karşı kişiyi koruma altına alır.

Greyfurt
Greyfurt

4- Greyfurt

Başta C ve A vitaminleri olmak üzere pek çok bileşenlerce zengindir. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu bir güç olan Potasyum ve magnezyum bileşenlerince zengin olurken kişiyi hastalıklara karşı koruma altına alır. Başta likopen ve ve beta karoten olmak üzere antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Fitokimyasal maddeler sayesinde yağ yakımına yardımcı olan greyfurt kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Lifler açısından zengin bileşenleri bulunur.

5- Lifli gıdalar

Lifli gıdaların en sağlıklıları; tam tahıllar, yulaf ezmesi, keten tohumu, brokoli, karnabahar, pırasa, elma, armut, ceviz gibi gıdalar gelmektedir. Düzenli olarak lifli gıdalarla zengin besinleri tüketmek kilo vermeye yardımcı olurken aynı zamanda kabızlığa karşı da kişiyi koruma altına alır. Bağırsak kanserine karşı koruma sağlayan lifli gıdalar, kolesterol ve şeker mekanizmasının dengelenmesine yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

6- Semiz otu

Omega- 3 yağ asidi açısından en zengin bitkilerin başında gelmektedir. Başta hücre koruyucu özelliği bulunan semiz otu, antioksidanlar açısından da zengindir. A,C, E vitaminlerince zengindir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir gibi minerallerden zengindir.

Cevizler

7- Ceviz

Kalp sağlığını koruma altına alan ceviz Omega-3 zenginidir. Cilt besleyici özelliği bulunmaktadır. Hücre yenileyici özelliğinin zengin olmasıyla birlikte magnezyum, bakır ve manganez gibi bileşenleri içerisinde barındırır. Lifler açısından zengindir. Tokluk hissi sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur.

Yoğurt
Yoğurt / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

8- Yoğurt

Kolay ve kaliteli sindirilebilir protein kaynağıdır. Zengin bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, prebiyotik ve probiyotik açısından da zengindir.

Balık ızgara
Balık ızgara

9- Balık

Kaliteli ve kolay sindirmeye yardımcı olan balık Omega-3 zenginidir. İçerisinde bolca iyot ve fosfor bulundurmaktadır. Kalp sağlığı için önemlidir.

Zerdeçal
Zerdeçal / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

10- Zerdeçal

Güçlü antioksidan kaynağı olan zerdeçal, insan sağlığı açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Kalp damarlarının sağlığını koruma altına alan zerdeçal, beyin fonksiyonlarının çalışmasına da yardımcı olmaktadır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

Bezelye saklarken bunlara nelere dikkat etmeli?

Sebze ve meyveleri mevsimi geçse bile hala tazesini tüketmek isteriz. Zamanı olmasa da bazı meyve ve sebzeleri tüketmek gibisi yok.
Beslenme

Hasta olmak istemiyor musunuz? Canan Karatay’dan özel tarif: Bunu için gerisine karışmayın

Yaz aylarının yerini kış aylarına bırakmasına son derece az bir zaman kalırken, mevsim geçişlerinde hasta olmamak ve daha güçlü bir