Yaşam

Bu mucize besin tam bir ‘Omega-3 deposu’. Keten tohumunda balıktan 7000 kat daha fazla omega yağ asidi var

ABD’de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dünyaya duyurdular! 120 bin sağlık çalışanı üzerinde yapılan çalışmada, bitkisel bazlı yağı çok tüketenlerin az tüketenlere göre felç geçirme riskinin yüzde 12 daha az olduğu ortaya çıkarıldı. Türkiye’de en çok aranan isimlerden İbrahim Saraçoğlu’nun mucizevi besin olarak adlandırdığı kanseri yok eden o besin damar sertleşmesini ve felci önlemede etkili olabilir dedi. İbrahim Saraçoğlu öve öve bitiremedi: Balıktan 7 bin kat daha fazla, kanseri bitiriyor hastalıklara karşı zırh oluyor! Ayrıca düşünülenin aksine egzama bitkisel tedavilerle önemli ölçüde azaltılabilir. İşte İbrahim Saraçoğlu egzama tarifi ve diğer detaylar…

Prof. İbrahim Saraçoğlu Kanseri Bitiren Mucizevi Besini Açıkladı

Tam bir Omega-3 deposu. Balıktan 7 bin kat daha fazla omega yağ asitleri barındırıyor. Kanser riskini yüzde 1’e kadar düşürüyor. Bunu yiyen hasta olmayı unutuyor. Bakın İbrahim Saraçoğlu’nun ısrarla tavsiye ettiği kanseri bitiren o besin neymiş?

Amerikan Kalp Derneği’nden Önemli Bulgular

Öte yandan Amerikan Kalp Derneği tarafından açıklanan yeni bulgularda, çok bitkisel bazlı yağ yiyenlerin, az yiyenlere kıyasla felç geçirme olasılığının yüzde 12 daha az olduğu belirtildi. Yüksek düzeyde hayvansal kaynaklı doymuş yağ tüketen kişilerin, az tüketenlere göre felç geçirme olasılığının yüzde 16 daha fazla olduğu da aktarıldı. Harvard’dan çalışmanın baş yazarı Fenglei Wang, “Yağın türü kullanılan toplam yağdan daha önemli” dedi.

Dr. Frank Hu ise “Kırmızı ve işlenmiş et tüketiminde ılımlı bir azalma, toplam ölüm oranını yüzde 13, kalp hastalığı ölümlerini yüzde 14 azaltabilir” dedi. 27 yıllık sağlık verilerine dayanarak 120 bin hemşire ve sağlık personelinin incelendiği çalışmada, sıvı bitkisel yağlar, mısır yağı, aspir yağı, ayçiçeği yağı, soya fasulyesi yağı gibi çoklu doymamış yağ asitleri yüksek olan şeyler ve daha sonra tekli doymamış yağ asitleri yüksek olan yağlar incelendi.

Keten tohumu
Keten tohumu / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Kanser Riskini Ortadan Kaldıran Besin: Keten Tohumu

İbrahim Saraçoğlu üstüne basa basa söyledi. İçeriğinde balıktan 7 bin kat daha fazla omega yağ asitleri barındırıyor. Tüketirken mutlaka bunlara dikkat edin. İşte Prof. İbrahim Saraçoğlu’nun mucizevi besin olarak adlandırdığı kanseri yok eden o besin…

Akciğer kanseri ile ilgili önemli bilgiler veren Prof. İbrahim Saraçoğlu, omega-3 yağ asidi bakımından balıktan bile zengin olan bu besini anlata anlata bitiremedi. Hem içeriğindeki besinlerle hem de kabuğuyla çok faydalı olduğunu belirten İbrahim Saraçoğlu, bu besinin ilaç üretiminde bile kullanıldığını söyledi.

İbrahim Saraçoğlu’nun Öve Öve Bitiremediği O Besin: Keten Tohumu

Mısır ve Asya topraklarından sıklıkla kullanılan keten tohumu yağı balıktakinden 7 bin katı omega-3 yağ asidi bulunduruyor. Aynı zamanda omega-6 ve omega-9 yağ asitlerini barındıran keten tohumu mutlaka soğuk press yöntemi ile çıkarın.

Keten Tohumunun Faydaları ve İçerikleri

Keten tohumu, bitki bazlı bir omega 3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) içerir. Dolaşım için faydalı olan bu asidin anti-inflamatuar etkisi bulunur. Yağ asitleri kemik kayıplarına neden olan osteoporoz ile savaşmada ve tip 2 diyabete karşı korumada etkilidir.

Keten tohumunun 2 çorba kaşığı bile 6 gram lif, 4-5 gram bitkisel proteinin yanı sıra B grubu vitaminler, magnezyum, manganez, fosfor, bakır ve tiamin içerir. Magnezyum uyku ve ruh halini iyileştirirken, manganez kolajen üretimini destekleyerek cilt sağlığı ve kemik sağlığı üzerinde olumlu etki yaratır. Fosfor sayesinde hücrelerin oluşması ve kemiklerin korunması sağlanabilir.

Bakır ise enerji ve kolajen üretimini destekler. Ayrıca vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri için gereklidir. Tiamin, enerji vererek sinir sisteminin korunmasına yardımcı olur.

Polifenol adlı antioksidanlardan zengin olan keten tohumu, bu sayede oksidatif strese karşı kanserden ve kalp hastalıklarından korur. Oksidatif strese maruz kalmamak; erken yaşlanma, Alzheimer ve Parkinson nörodejeneratif hastalıklar riskini düşürür.

Keten Tohumu ve Kalp Sağlığı

Keten tohumunda bulunan yağlar kalp sağlığını destekler. Bu yağlar kötü kolesterol (LDL) ve kan basıncını düşürmede, damar sertleşmesini ve felci önlemede etkili olabilir. Bir araştırmaya göre, düzenli olarak keten tohumu tüketmek LDL kolesterolü yüzde 20, toplam kolesterolü yüzde 15 düşürdü.

Sindirim Sağlığı İçin Keten Tohumu

Keten tohumu, hem çözünür hem de çözünmeyen lif içerir. Çözünür lifler, dışkıyı yumuşatır. Böylece bağırsaklarda kolay emilim sağlanmış olur. Çözünmeyen lifler ise atıkların bağırsaklarda kolay hareket etmesini sağlayarak düzenli sindirim için uyarıcı bir rol oynar. Bu iki tip lif, sağlıklı sindirim için birlikte çalışır. Toksinlerin ve fazla yağların vücuttan atılması bu lifler sayesinde olur.

Keten Tohumu ve Kanserle Savaş

Keten tohumu, lignan içeriği sayesinde özellikle meme, kolon ve prostat kanserlerinin tümörlerinin gelişimini engellemede yardımcıdır. Bu bileşiklerin yeni kan damarları oluşturmasını ve büyümesini durdurabilecek gücü vardır. Bir araştırmaya göre, düzenli olarak keten tohumu tüketmenin meme kanseri riskini önlemi oranı yüzde 18’dir.

Keten Tohumu Nasıl Tüketilmeli?

Keten tohumunu tüketirken, öğütülmüş olarak kullanmak önemlidir. Öğütülmemiş keten tohumları sindirilemez ve tüketildiğinde faydalarından yararlanamazsınız. Bu nedenle keten tohumlarını öğütücü yardımıyla öğütün veya öğütülmüş keten tohumu satın alın. Keten tohumunu yoğurt, salata, çorba, smoothie ve kahvaltılık gevrek gibi besinlere ekleyerek tüketebilirsiniz.

Keten tohumu yağı da, soğuk pres yöntemiyle elde edilen bir üründür. Keten tohumu yağı, yemeklerde ve salatalarda sos olarak kullanılabilir. Ancak keten tohumu yağını yüksek ısıda kullanmamak önemlidir, çünkü bu durumda yağın içindeki besin değerleri azalabilir.

Keten Tohumunun Yan Etkileri ve Saklama Koşulları

Keten tohumu genellikle güvenli bir besin olarak kabul edilse de, aşırı tüketimi bazı yan etkilere neden olabilir. Özellikle, bağırsak hareketlerinde değişiklikler, gaz ve şişkinlik yaşayabilirsiniz. Eğer kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız veya ameliyat öncesi dönemdeyseniz, keten tohumu tüketimine dikkat etmelisiniz. Hamile ve emziren kadınlar da keten tohumu tüketimine dikkat etmeli ve doktorlarına danışılmalıdır.

Keten tohumunu saklarken, öğütülmüş tohumları hava almayan kaplarda ve buzdolabında muhafaza etmek önemlidir. Bu şekilde, keten tohumlarının besin değerlerini koruyarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Keten tohumu yağı ise serin ve karanlık bir yerde, güneş ışığından uzakta saklanmalıdır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

İp atlamanın boy uzamasındaki etkileri nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam içerisinde olabilmek için kişilerin dengeli ve düzenli beslenmesi son derece önemlidir. Dengeli ve düzenli beslenmek kişinin hayatı
Yaşam

Bu sözler sayesinde sevgiliniz size tekrar tekrar aşık olacak. Sevgilinin kalbini çelecek sözler nelerdir?

Sevgilimize ya da eşimize sevgimizi göstermek için normal veya özel günlerde onlara güzel sözlü mesajlar atmak isteriz. Bu sözler sayesinde