Yemek Tarifi

Bu pasta fırın gerektirmiyor! Hem pratik hem de lezzetli. Havuçlu mozaik pasta nasıl yapılır?

Kısa süre içerisinde lezzetli bir tatlı hazırlamak istiyorsanız oldukça doğru yere geldiniz. Fırın gerektirmeden kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz havuçlu pasta ile lezzet zevkiniz arşa çıkarken, hemen hemen her gün hazırlamak isteyeceksiniz. Yormayan aksine mutlu eden havuçlu pasta için kolları sıvayabilirsiniz…

Malzemeler;

  • 5 adet havuç
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tarçın

Yapılışı;

İlk olarak 5 adet havucu kabuklarından soyalım ve kabuklarını soyduğumuz havucu güzelce rendeleyelim. Rendeleme işlemini tamamladıktan sonra uygun bir tavaya alalım ve üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave edelim. Toz şeker ilavesinden sonra pişirmeye başladığımız havuçlar bir süreden sonra suyunu salmaya başlayacak. Suyunu saldıktan sonra havuçların tekrar suyunu çekmesini bekleyelim ve suyunu çeken havuçları kenara alıp soğumasını sağlayalım.

Havuçlar kenarda soğuya dururken o esnada biz de uygun bir karıştırma kabının içerisine 1 paket pötibör bisküvisini alalım ve güzelce bölelim. Pötibör bisküvileri kırdıktan sonra üzerine yarım çay bardağı sütü, 1 çay bardağı cevizi, 1 paket vanilyayı ve 1 tepeleme çay kaşığı tarçını ilave edelim. Tüm malzemeleri ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve harcın homojen olmasını sağlayalım. Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine soğuyan ve pişen havuçları da ilave edelim.

Karıştırma işleminden sonra tezgahın üzerine bir yağlı kağıt alalım ve yağlı kağıdın üzerine harcımızı dökelim. İlk olarak spatula yardımıyla düzenledikten sonra, elimizle bastırarak üçgen formunu verelim. Üçgen formundan sonra pastanın üzerini Hindistan cevizi yardımıyla kaplayalım. Pişirme kağıdını her iki tarafı da saracak şekilde sıkıca kapatalım. Sarma işleminden sonra pastamızı yaklaşık olarak 30 dakika kadar derin dondurucuda bekletelim. Dondurucuda bekleyen pastamızı kağıttan çıkaralım ve dilimleyerek servis edelim.

Video: FIRINSIZ – AŞIRI KOLAY – HAVUÇLU MOZAİK PASTA

https://www.youtube.com/watch?v=qKobeksHvBg

Havucun faydaları nelerdir?

Havuç, gerçek bir sağlık deposudur. Havuç, vücudunuz için gerekli olan birçok vitamini ve minerale sahiptir.

İlk olarak, havuç, yüksek miktarda A vitamini içerir. Bu vitamin, göz sağlığınızı koruyan ve görme yeteneğinizi arttıran beta-karoten adı verilen bir maddedir.

Ayrıca, havuç, potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum ve fosfor gibi mineraller içerir. Bu mineraller, kas ve kemik sağlığınız için önemlidir ve vücudunuzun dengede kalmasına yardımcı olurlar.

Havuç, aynı zamanda, lif içeriği bakımından da zengindir. Bu, sindirim sisteminizi düzenlemek ve kabızlığı önlemek için faydalıdır.

Son olarak, havuç, anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Bu, vücudunuzda oluşan iltihapları azaltmaya yardımcı olur ve sağlıklı bir sindirim sistemi sağlar.

Havuç, sağlıklı bir yaşam tarzının vazgeçilmez bir parçasıdır. Onu yemek için birçok yol var, ancak taze, rendelenmiş, suda pişirilmiş veya çorba olarak tüketebilirsiniz. Havuç, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir ve vücudunuz için gerekli olan birçok vitamini ve minerale sahiptir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak