Yemek Tarifi

Bu pasta için fırın gerekmiyor. Evinizde 5 dakikada pastanız hazır. Kedidili tatlısı nasıl yapılır?

Herhangi bir şekilde fırın kullanamadan, 5 dakikada hazırlayabileceğiniz muhteşem bir pasta tarifi arıyorsanız oldukça doğru bir adrestesiniz. Hafifliğiyle, lezzetiyle damağınızın şenlenmesine yardımcı olan bu tatlı aynı zamanda pratikliğiyle de yormadan hazırlayabileceğiniz bir kıvamda. Kaşla göz arasında yapabileceğiniz pasta tarifi için…

Kedidili Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler;

Kedidili Bisküvileri ıslatmak için;

  • 24 adet kakaolu kedidili bisküvi
  • 1,5 su bardağı ılık süt

Muhallebisi için; 2 çay bardağı un

  • Yarım çay bardağı buğday/mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 1 poşet çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Hazırlanışı;

Kedidili tatlısı tarifi
Kedidili tatlısı tarifi

İlk olarak ılık süt içerisinde kakaolu kedi dili bisküvileri güzelce ıslatıp, kare bir borcam kaseye diziyoruz. Bu aşamada hızlı olmakta fayda var. Kedi dillerinin sütü iyice çektiğinden emin olunması gerekir. Tek sıra halinde tüm kedi dilleri yan yana gelecek şekilde dizelim. Akabinde tatlının muhallebisini yapmaya başlayalım. Tatlının muhallebisi için, orta büyüklükteki tencerenin içerisine, 2 çay bardağı un, yarım çay bardağı buğday ya da mısır nişastası, 1 su bardağı toz şeker ve 1 litre sütü alarak güzelce karıştırıyoruz.

Kedidili tatlısı hazırlanışı
Kedidili tatlısı hazırlanışı

Çırpma teli yardımıyla ilk olarak tüm malzemenin karıştığından emin olalım, akabinde tencereyi ocağa alalım ve altını açarak karıştırma işlemini devam ettirelim. Muhallebi koyulaşana kadar pişirelim. Muhallebi fokurdayıp göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ile bir paket vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eriyene dek kadar muhallebiyi karıştırmaya devam edelim ve iyice eridiğinden emin olduğumuz zaman borcama hazırladığımız kedidili bisküvilerin üzerine muhallebimizi dökelim. Muhallebiyi döktükten sonra her tarafında eşit olduğundan emin olmak için, küçük bir spatula yardımıyla muhallebimizi yayalım.

Video: KAŞLA GÖZ ARASINDA FIRIN KULLANMADAN PASTA YAPTIM 😍🙌🏻

https://www.youtube.com/watch?v=ePJt7A5Ht7s

Akabinde üzerine dökeceğimiz çikolata sosumuzu hazırlayalım. Uygun bir tencere içerisine 1 poşet hazır çikolata sosunu dökelim ve 2,5 su bardağı sütü tencereye ilave ederek çikolata sosunu pişirelim. Bu miktar elbette kullanılan markaya göre değişmektedir. Çikolata sosu hazır olduktan sonra, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ver ardından muhallebimizin üzerine dökelim. Döktüğümüz çikolata sosunu, muhallebinin üzerine yaylım. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı ardından bir gece kadar buzdolabında dinlendirelim. Ertesi gün kedidili tatlısını servis edebilirsiniz.

Kedidili pastası nedir?

Bu tatlının neredeyse her zaman kremalı bir katmanı vardır ve genellikle çok hafif ve yumuşak bir bisküvi tabanına sahiptir. Kreması genellikle şekerli ve tatlıdır ve tatlının üzerine de düzgün bir şekilde yayılır. Kedidili bisküvi, Türkiye’de çok popülerdir ve genellikle özel günlerde ve düğünlerde servis edilir. Bu tatlının yapılışı oldukça basittir ve genellikle çok lezzetli olur.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak