Yaşam

Burun deldirmek günah mıdır?

İnsanlar bazı alışkanlıklarını ve yenilikler dinlerine uygun şekilde yerine getirirler. Bu kapsamda Müslüman bireyler de bazı davranışları İslamiyet’e uygun olmadığın gerekçesi ile yapmaktan kaçınırlar. Bu gibi uygun olmayan davranışlar genellikle genç yaşlarda bireylerin yaptırmak istedikleri dövme gibi vücutlarında kalıcı olacak tarz değişimleridir. İslamiyet dinine mensup bireyler bu kapsamda piercing ya da hızma gibi burun deldirme işlemleri ile takılan takıları takmak adına burun deldirmenin günah olup olmadığını araştırıyorlar.

Burun deldirmek günah mıdır?

Burun deldirmenin günah olup olmadığı, piercing ya da hıza gibi buruna takılan takılar ile ilgili bir sorudur. Bireyler burunlarını deldirerek bu takıları takar ve kendilerinde tarz değişikliklerine giderler. Ancak bu tarz değişimine gidilmeden önce İslamiyet dinine mensup bireyler burun deldirmenin günah olup olmadığını araştırıyor. Burun deldirmek günah olduğu takdirde ise bunun dini olarak bir cezası olduğunda deldirilmemesi gerekiyor. Burun deldirmek İslam dinine göre insan fıtratını değiştirmeye yönelik bir hareket olduğu için caiz olmayan bir davranış olarak kabul edilmektedir. İslam dinine göre caiz olmayan u davranışın günah seviyesi ise erkekler için daha yüksektir. Burun deldirmek iki cinsiyetten insanlar için de günahtır.

Buruna hızma ve piercing takmak günah mıdır?

Buruna takılan hızma ya da piercing gibi takıların takılması İslam dinine göre günah olarak kabul edilmektedir. Bu günahı yükümlülüğü erkekler ve kadınlar için farklı şekillerde ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde hızma ve piercing takmak günahtan öte haram olarak kabul dilmektedir. İslam dini insan fıtratını değiştiren davranışları günah olarak kabul ettiği gibi, erkeklerin hızma ve piercing takması kadınlara ait olan bu takıları takmasından dolayı kadın davranışı sergileme olarak yorumlanır ve dinen haram kabul edilir. Kadınlarda hızma ve piercing takmak ise günahtır. Günah olma sebebi ise kadınların ziynetlerini kendilerine helal olmayan erkeklere göstermesinin günah olmasından kaynaklıdır. Evli olunmayan ya da aileden olmayan erkeklerin kadınların ziynetini görmesi günah olduğundan yüze takılan piercing ve hızma İslam dinine göre günahtır.

Küpe takmak günah mıdır?

Küpe takmak se daha hafif bir davranış olarak kabul edilmektedir. Kadınların küpe takmasında İslam dinine göre herhangi bir yasaklama bulunmamaktadır. İslam dini küpeyi kadına yasaklamamıştır. Küpe kadınlara yasaklanmamış olsa da, erkeklerin küpe takması İslam dinine göre günah olarak kabul edilen bir davranıştır. Küpe takan, dövme yaptıran ya da hızma takmak için burun deldiren erkekler İslam dinine göre günah işlemiş sayılırlar.

Hızma ve piercing abdeste engel olur mu?

Vücudu deldirerek takılan hızma ve piercing abdestin alınması önünde bir engel oluşturmaz. bu delikler kapandığında iç kısımlarında kir dolması ya da açıkken çevresinin kirlenmesi ihtimaline karşı hızma ve piercing takılan bölge yıkanırken ya da abdest alırken özellikle temizlenmelidir. Öte yandan vücuda yapıştırılan hızmalar suyun deriye temasını engelleyeceği için abdeste mani olur. Bu nedenle eğer hızma ya da piercing takılacak ise, bu durumda burun deldirilerek takılması çok daha doğru olacaktır.

Erkekler hangi takıları takabilir?

Erkeklerin takabileceği bazı takılar bulunmaktadır. Erkekler kadınların taktığı altın takıları takamazlar. Ancak erkeklerin gümüş takılar takmasında herhangi bir sakınca ulunmamaktadır. Erkekler için İslam dininin izin verdiği takılar genellikle yüzük ve bileklik gibi takılardılar. Bunun dışında küpe ve piercing gibi takılar erkekler için günah olarak kabul edilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yaşam

En etkili aspiratör temizleme yöntemleri nelerdir?

Aspiratörler, her mutfağın olmazsa olmaz gerekliliklerinden bir tanesi olarak öne çıkar. Her mutfakta olan ve sık sık her yemek yapılmasında
Yaşam

Kira kontratı hangi durumlarda geçersiz sayılır?

Gayrimenkul sahibi ve kiracı arasında her iki tarafın da haklarını korumak amacı ile bir kira kontratı imzalanır. Kira kontratında kiracı