Daha evvel Kıbrıs tatlısı denemiş miydiniz? İşte lezzetiyle büyüleyen müthiş lezzet şöleni
Akşama misafirlerinize ikram edebileceğiniz yahut ailenize hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de bir o kadar lezzetli Kıbrıs tatlısını mutlaka deneyin. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Kıbrıs tatlısını hem çok sevecek hem de yorulmadan hazırlayabileceksiniz. İşte lezzetiyle büyüleyen Kıbrıs tatlısına dair gerekli olan tüm malzemeler ve Kıbrıs tatlısının yapılışı…
Malzemeler;
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı ceviz kırığı
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 1 paket vanilya
Yapılışı;
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Tatlının şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 3 su bardağı suyu alalım. Suyun ardından içerisine 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edelim ve takribi olarak 15 dakika kadar kaynamasını sağlayalım. Geçen sürenin sonrasında ocağın altını kapatalım. Şerbetin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetin içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim. Akabinde şerbeti güzelce karıştıralım. Güzelce karıştırdığımız şerbetin soğumasını bekleyelim. Şerbeti hazırladıktan sonra tatlının kremasını yapmaya koyulabiliriz. Tatlının kreması için uygun bir tencerenin içerisine 1 litre sütü alalım. Sütün içerisine yarım su bardağı toz şekeri ve 1 su bardağı nişastayı ilave edelim. Muhallebi kıvamına gelene dek güzelce karıştıralım. Sürekli karıştırarak pişirdiğimiz muhallebi göz göz olup kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Krema ılıdıktan sonra içerisine 1 paket krem şantiyi ve 1 paket vanilyayı ilave edelim. Kremanın içerisinde homojen bir form alana dek güzelce çırpalım. Kremanın üzeri kabuklanmaması için üzerini bir streç film yardımıyla örtelim. Akabinde kremayı soğumaya bırakalım. Son olarak tatlının kek hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir çırpma kabının içerisine 5 tane yumurta ve 1 çay bardağı toz alalım, mikser yardımıyla güzelce çırpalım. Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük oluncaya dek güzelce çırpalım. Akabinde 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 paket kabartma tozu ekleyerek karıştırma işlemine devam edelim. Hamurun içerisine son olarak 1,5 su bardağı hindistan cevizini, 1,5 su bardağı galeta ununu ve 1,5 su bardağı ceviz kırığını ilave edelim ve şöyle bir karıştıralım.
Ardından tabanını yağladığımız dikdörtgen borcamın içerisine kek hamurunu boşaltalım. Spatula yardımıyla hamurun eşit bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırında keki yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirelim. 30 dakikanın sonunda fırından aldığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti güzelce dökelim.
Şerbetin tamamını çekip soğuyan kekin üzerine üzerine hazırladığımız kremayı da ilave edelim ve her tarafına uygun şekilde yayılmasını sağlayalım. Tatlımızı bu haliyle yaklaşık olarak 3-4 saat veya mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim. Ardından dilediğiniz gibi servis edip güzelce tüketebilirsiniz.
Video: Büyük Borcamda KIBRIS TATLISI 🔥 Lezzetiyle Yıllara Meydan Okuyan Bomba Tatlı
Yukarıda yer alan tarife birebir uyum sağladığınızda enfes bir Kıbrıs tatlısı hazırlamış olacaksınız. Şimdiden afiyet olsun…