Dünyanın en lezzetli ‘revani’ tatlısını mutlaka deneyin! Borcamda tam ölçülü revani nasıl yapılır?
Şerbetli tatlı sevenler için oldukça güzel bir tarifle geldik. Bu tam ölçülü revani tatlısını hem çok sevecek hem de tüm misafirlerinize hazırlamak isteyeceksiniz. Lezzetiyle baş döndüren, limon aromasıyla mest eden revani tatlısı için kolları sıvamaya başlayabilirsiniz…
Malzemeler;
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (800 ml)
- Yarım limonun suyu
Yapılışı;
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Tatlının şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 3,5 bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu ilave edelim. İki malzemeyi tencerenin içerisine ilave ettikten sonra bir miktar karıştıralım akabinde kanması üzerine tatlımızı ocağa koyalım. 15 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine yarım limonun suyunu ilave edelim. Yarım limon suyu ilavesinden sonra 5 dakika daha kaynamasını sağladığımız şerbetin altını kapatalım.
Şerbeti hazırladıktan sonra revani hamurunu hazırlamak için uygun bir çırpma kabını tezgahın üzerine alalım ve içerisine 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim. İki malzemeyi güzelce çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra tekrar karıştıralım akabinde 1 su bardağı unu, 1,5 su bardağı irmiği, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu ilave ettikten sonra tüm malzemeler homojen olana dek güzelce çırpalım. Çırpma işleminden sonra 1 limonun kabuğunu rendeleyip içerisine ilave edelim.
Akabinde bir tur daha karıştırdıktan sonra uygun olan borcamın içerisine revani hamurumuzu dökelim. Ardından önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 – 35 dakika güzelce pişirelim. Akabinde pişen revanimizi fırından alalım ve revani sıcakken üzerine soğuk şerbeti ilave edelim. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlenmesini sağlayalım. Şimdiden afiyet olsun.
Video: LİMONLU GERÇEK REVANİ TARİFİ – Borcamda Tam Ölçülü
https://www.youtube.com/watch?v=MpN8O7aw02Q
Revani Tatlısının Tarihçesi
Revani tatlısı, köken olarak Orta Doğu ve Balkan mutfaklarına dayanır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise tatlı, revani adını almış ve Türk mutfağına girmiştir. Bu nedenle tatlı, Osmanlı dönemi tatlıları arasında da yer almaktadır.