Yemek Tarifi

En sağlıklı köfteyi Canan Karatay açıkladı. Bol bol yemek gerekiyormuş

Canan Karatay, sağlık konusunda her zaman çığır açan, aykırı görüşleriyle bilinen bir isim. En sağlıklı köfteyi belirleyerek yine birçok kişinin düşüncelerini değiştirdi. Canan Karatay, Zahide ile Yetiş Hayata programında en sağlıklı köftenin çiğköfte ve içli köfte olduğunu ifade etti. Özellikle içli köftenin kızartılmış olanı değil, haşlanmış olanını tavsiye etti.

Canan Karatay’ın Açıkladığı En Sağlıklı Köftenin Tarifi

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İçli köfte, Profesör Canan Karatay tarafından önerilen bir tarif. İçli köfte yapımı oldukça kolay ve hızlıdır. Aşağıda, detaylı bir şekilde içli köftenin nasıl yapıldığını anlatacağız.

İçli Köfte Malzemeleri:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gram iki kez çekilmiş kıyma
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • ¼ su bardağı su

İç Harcı İçin:

  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 50 gram çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağı

İçli Köfte Yapılışı:

  1. İçli köftenin iç harcı için soğanları küp halinde doğrayın.
  2. Tavada tereyağını eritin.
  3. Soğan ve kıymayı tavada kavurun.
  4. Ardından domates ve biber salçasını, baharatları ve cevizi ekleyin.
  5. İç harcı pişirdikten sonra soğuması için bir kenara alın.
  6. İçli köftenin dış kısmını hazırlamak için ince bulgurunuzu derin ve geniş bir kaba koyun.
  7. Kabın içine iki kez çekilen kıymayı, unu, irmiği, yumurtayı rendelenen soğanı ilave edin.
  8. Suyu az az ekleyerek yoğurarak özleştirin
  9. Hazırlanmış olan harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak parmaklarınızla kenar kısmını düzleştirerek orta kısmını çukurlaştırın
  10. Hazırlamış olduğumuz ve tamamen soğuyan harcı köftenin içine doldurun. İsteğe bağlı olarak yuvarlak veya kenar kısımlarını kapattıktan sonra bastırarak sivri bir şekil elde edebilirsiniz.
  11. Her biri köfteyi aynı işlemde geçirerek bir tabağa dizin. (Birbirine yapışmayacak şekilde.)
  12. Hazırlanan içli köfteleri derin tavada kızgın yağ içerisinde maşa yardımıyla çevirerek kızartın. Altın rengi olan içli köfteleri servis tabağına alın ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

İçli Köftenin Püf Noktaları

İçli köftenin başarısı, belirli püf noktalarına bağlıdır. İşte bunlar:

  1. İçli köftelerinizin kolay açılmasını isterseniz elinizi suya veya yağa batırın.
  2. İçli köfteyi kızartırken, kızgın yağın içinde köftelerin üzerini örtecek kadar olmasına dikkat edin.
  3. Köfteleri kızartırken, altın rengi olana kadar kızartın. Eğer çok kızartırsanız, iç kısmı pişmeyebilir.

Videolu tarif: İster HAŞLA İster KIZART ‼️ İÇLİ KÖFTE BENİM İŞİM – İçli Köfte Hamuru Nasıl Olmalı ayrıntılı tarif

Sonuç

Sağlık ve beslenme konusunda önemli bir otorite olan Prof. Dr. Canan Karatay’ın en sağlıklı köfte tarifi olan içli köfte, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. Kendi evinizde de kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, sağlıklı beslenmeyi bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Bol bol yemenin de serbest olduğu bu köfte tarifi, lezzetli bir öğün için ideal bir seçim olacaktır.

Canan Karatay’ın açıkladığı en sağlıklı köfteyi siz de deneyin, sağlıkla dolu bu lezzeti tatma fırsatını kaçırmayın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Patlıcan kapama nasıl yapılır? Fırında enfes patlıcan kapama tarifi

Daha çok Güneydoğu Anadolu ve Gaziantep yöresinde yapılan patlıcan yemekleri ülkemizin dört bir yanında keyifle tüketiliyor. Bu patlıcan yemeklerini yapmak
Yemek Tarifi

Kahvaltıya farklılık katacak. Pankek nasıl yapılır?

Kahvaltıda en sevilen lezzetlerden bir tanesi olan pankek, esasında Türk mutfağında olmayan ancak Eski Yunan mutfağında keşfedilse de günümüzde tüm