Evde lahmacun nasıl yapılır?
Lahmacun, Türk kültüründe oldukça geniş bir alana sahip. Özellikle Doğu illerimizde çok sık bir şekilde tüketilen lahmacun, hemen hemen her Türk insanı tarafından severek tüketilmektedir. Genellikle lahmacun yemek için bir kebap salonuna gidiyoruz. Fakat çok sevdiğiniz bu yemeği evinizde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu yazımızda sizlere, herkesin severek tükettiği lahmacunu nasıl evinizde kolayca yapabileceğinizi anlattık. Evde lahmacun yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:
İç harcı için
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 tutam maydanoz
- 500 gram kıyma
- 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
- 1’er çay kaşığı karabiber ve kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
Evde lahmacun nasıl hazırlanır?
Evimizde kolaylıkla lahmacun hazırlayabilmek için öncelikle 1 adet soğan, 1 adet yeşil ve 1 adet kırmızı biberi rondodan geçirelim. Daha sonra ise 2 adet domates, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı dolusu salça ve bir tutam maydanozu da rondoya ekleyelim ve tekrardan geçirelim. Ortaya çıkan bu karışımı uygun bir kap içerisine alalım ve daha sonra ise baharatlarını, 1 tatlı kaşığı tuzu ve kıymamızı ekleyelim. En sonunda da elimiz ile harcımızı güzelce karıştıralım. Hazırladığımız bu harç ise ne çok katı ne de çok sıvı olmalı Orta ayar bir harç elde etmemiz gerekmektedir. Harcımızı hazırladıktan sonra ise üzerini streç film ile kaplayalım ve ardından da buzdolabında bekletelim.
Lahmacun hamurumuzu hazırlayabilmek için öncelikle 4 su bardağı una, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Daha sonra ise orta tarafına da bir çukur açalım. Açmış olduğumuz çukura da 2 su bardağı su ekleyelim ve kenardaki unu su ile karıştırarak hamur elde edelim. Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde harika lahmacunlar hazırlayabilirsiniz. Hamurunuzu hazırladıktan sonra ise üzerini streç film ile kaplayalım ve ardından da buzdolabında 20 dakika kadar bekletelim.
İzleyin: ÇITIR ÇITIR LAHMACUN TARİFİ ✅ EVDE YAPABİLECEĞİNİZ EN İYİ LAHMACUN
Hamurumuzu dinlendirdikten sonra ise alalım ve tezgaha alalım. Daha sonra ise 4 eşit parçaya bölelim ve bu dört parçayı da üç eşit parçaya bölelim. bu şekilde 12 adet hamur elde etmiş olacağız. Bezelerimizi hazırladıktan sonra tezgaha birazcık un serpelim ve bir merdane yardımı ile hamurlarımızı açmaya başlayalım. Lahmacun hamurlarımız, olabildiğince ince bir şekilde açılmalı. Daha sonra ise pişirme kağıtlarımızı her hamurun altına yerleştirelim ve ardından da hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı da hamurun üzerine güzel bir şekilde yayalım. Krep tavasına almış olduğumuz lahmacunları güzelce pişirelim. Daha sonra ise fırına alalım ve 250 derecede lahmacunların kenarları kızarana dek pişirelim. Ancak bunları teker teker yapmanız gerekiyor. Çünkü lahmacunların çapları çok büyük. Şimdiden afiyet olsun.