Öne Çıkanlar Yemek Tarifi

Evde parmak yalatan şekerpare tarifi. Bu tatlının şerbeti bambaşka

Şekerpare, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden olabilir. Oldukça lezzetli olan bu tatlıyı evde kolaylıkla yapabileceksiniz. yemesi kadar yapması da lezzetli olan bu tatlı, sürekli olarak yapmak isteyeceğiniz bir tatlı olabilir. Parmak yalatacak bu tatlı tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • Fındık

Parmak yalatacak şekerpare nasıl hazırlanır?

Şekerparemizi yapmak için ilkönce şerbetini hazırlamamız gerekmekte. Bunun için ilk önce bir tencere içerisine 2,5 su bardağı şeker ve 2,5 su bardağı suyu döküyoruz. Daha sonra ara ara karıştırarak, şekerin erimesini sağlıyoruz. Şeker eridikten sonra orta ateşte şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruz. Şerbetimiz kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 10 dakika daha bekletiyoruz. 10 dakika sonra ise şerbetimizin içerisine bir parça limon dilimi ilave ediyoruz ve şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.

Şerbetimizi hazırladıktan sonra ise şekerparemizin hamurunu hazırlamamız gerekmekte. Bunun için ilk önce, oda sıcaklığında beklemiş 125 gram tereyağını bir yoğurma kabına alıyoruz. Ardından da 1 çay bardağı pudra şekeri ve bir bardak sıvı yağ ekliyoruz. Daha sonra ise yoğurma kabının içerisine bir adet yumurta kırıyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra ise 1 çay bardağı irmik, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Karıştırma esnasında ise unumuzdan yavaşça ilave ederek, karıştırmaya devam ediyoruz. Toplamda 3 su bardağı kadar un kullanacağız. Hamurunuz ele yapışmayan ve yumuşak bir kıvamda olmalı. Çok fazla un koymaya kalkmayın, yoksa hamurunuz sert bir hale bürünecektir.

İzleyin: 5 Dakikada Fırına Verebileceğiniz ✅ Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi 👌🏻😋

https://www.youtube.com/watch?v=Vh4aoxQrS-c

Hamurumuzu hazırladıktan sonra ise fırın tepsisine bir adet pişirme kağıdı koyalım. Daha sonra ise şekerparemizin şeklini verip, tepsiye yerleştirmek kalıyor. Şekerpare hamurundan bir parça alıyoruz, ancak bu parça cevizden biraz daha büyük olmalı. Daha sonra ise avucumuzla şekerparemize şekil verip, tepsimize yerleştiriyoruz. Verdiğimiz ölçülerle şekerpare yaptığınızda, yaklaşık olarak 26 adet şekerpare elde edebileceksiniz. Bu yüzden fırın tepsinizi buna göre ayarlamanızda fayda var. Bütün şekerparelerimizi hazırladıktan sonra ise her şekerpare hamurunun üzerine bir adet fındık yerleştirelim.

parmak yalatacak şekerpare nasıl pişirilir?

Şekerparenizi hazırladıktan sonra, önceden ısıtılmış ve 180 derece olan fırınımıza koyalım. Şekerparelerimizi 30 dakika kadar pişirelim. Tatlılarınız yayılmadan pişsin istiyorsanız, fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın. Eğer fırını önceden ısıtmazsanız, şekerpare hamurunuz yayılarak pişecektir. Şekerparelerimiz piştikten sonra ise uygun bir kaba alalım. Şekerparelerimizi aldıktan sonra ise soğuyan şerbetimizle bütün şekerpareyi ıslatalım. Tatlılarımızın şerbeti çekmesi için, 3 ya da 4 saat kadar dinlendirilmesi gerekmektedir.

Şekerpare kaç kaloridir?

Her şerbetli tatlı gibi şekerparenin de yüksek kalorisi bulunmaktadır. Eğer bir diyet içerisindeyseniz, şerbetli tatlıların hiçbirini tüketmemeniz gerekmektedir. Ancak diyet yapmıyorsanız, haftada maksimum 4 adet şekerpare yemeniz, çok fazla kilo almanıza neden olmayacaktır. Ancak şekerpareyi fazla tüketirseniz, yavaş yavaş kilo sorunları ile boğuşabilirsiniz. Ortalama bir şekerpare dilimi 280 kaloridir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak