Yemek Tarifi

Fırında sebzeli türlü tarifi… Öyle lezzetli ki koca bir tepsi anında tükenir

Bazı akşamlar ne yemek yapacağınızı bilemezsiniz. Düşünüp durursunuz. Türlü tarifleri bu günler için en ideal ve kurtarıcı yemeklerdendir. Özellikle farklı farklı sebzeler ile yapıldığı zaman tadına doyum olmaz. Aynı zamanda oldukça sağlıklıdır da. Sebzeler içerisinde barındırdıkları vitaminlerle kalp sağlığınızı korurlar. Genelde türlüyü tencere yemeği olarak yaparlar fakat bugün sizlerle paylaşacağım tarifte türlü fırında nasıl yapılır onu anlatacağım.

Malzemeler

  • 2-3 Adet Patates (Temel Sebze)
  • 1-2 Adet Havuç (Temel Sebze)
  • 1 Küçük Boy Karnabahar
  • 1-2 Adet Kabak
  • 1-2 Adet Patlıcan
  • Yeşil Biber
  • 1 Adet Soğan
  • Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Salça (Domates Veya Biber Salçası)
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • Pul Biber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Tarifin Yapılışı

Not: Eklemek istediğiniz veya çıkarmak istediğiniz sebzeler olabilir. Evinizde bulunmayan sebzeler olabilir. Bu sebzelerin kullanımları tamamen isteğinize bağlıdır. Öncelikle eklemek istediğiniz bütün sebzeleri güzelce yıkayın. Ardından patatesleri soyup küp küp doğrayın ve derin bir kaba alın. Havuçları isterseniz yuvarlak yuvarlak isterseniz ince uzun kesip patateslerin yanına ekleyin. Karnabaharı küçük parçalara ayırın ve diğer doğranmış sebzelerin yanına ekleyin. Bunun yanında aynı şekilde kabak ve patlıcanları da küp küp doğrayıp sebzelerin üzerine ekleyebilirsiniz. Son olarak 3 – 4 diş sarımsağı soyup her birini ikiye bölerek sebzelerin üzerine ekleyin. Soğanları ve yeşilbiberi de aynı şekilde küp küp doğrayıp sebzelerin üzerine ekleyin.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra farklı bir kaba 1 su bardağı kadar yoğurt ekleyin. Üzerine 1 yemek kaşığından az biber veya domates salçası ekleyin. Tuzunu, pul biberini, karabiberini ve zeytinyağını da yoğurdun üzerine ekleyip güzelce çırpın. Elde ettiğimiz bu sos karışımını sebzelerin üzerine dökün ve güzelce karışmasını sağlayın. Herhangi bir fırın tepsisine yapmış olduğunuz bu soslu sebzeli karışımı dökün ve fırına verin. Ara ara pişmesine sebzelerin çiğliğini kontrol ederek bakabilirsiniz. Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkartın.

Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Son olarak hazırladığınız bu yemeği pirinç pilavı ve yoğurt ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

İzleyin: Fırında Türlü Tarifi [ Çabucak Hazırlanacak Pratik Hızlı Yemekler ]

https://www.youtube.com/watch?v=7wbOHcrVBMk

Malzemeler:
2 domates,
4 biber,
3 patlıcan,
3 patates,
Yarım su bardağı yağ,
Yarım kaşık tuz,
İsteğe bağlı baharat,
2 bardak su,

Seyredin: 10 DAKİKADA HAZIRLAYIN ✅BU YAZIN EN KOLAY YEMEĞİ İŞTE BUDUR💯

https://www.youtube.com/watch?v=XvaOta3W2VU

Merhabalar yaz aylarında en sık yapacağınız bir tarifle geldim.Çok kolay oldukça hafif ve kalabalık misafirlerinizde işinizi kolaylaştıracak 😍
Evde olan malzemeler ile ister etli ister sade her bütçeye herkesin damak zevkine uygun bir yemek 👌

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak