Yemek Tarifi

Fırından çıktığı anda bitme garantili! Lezzetiyle benzersiz puf poğaça

Fırından çıktığı andan itibaren itinayla tüketmeye başlyacağınız ve kısa süre içerisinde poğaçadan eser kalmayacak harika bir tarif sizlerle. Tüm poğaça tariflerinin benzersiz doku ve lezzetiyle geride bırakan puf poğaça kendisine hayran bırakacak. Oldukça basit yapımı ve yeme zevki yüksek lezzetiyle gelin bu poğaçayı hazırlamaya başlayalım…

Malzemeler;

  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir karıştırma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım ve tüm malzemeler birbirine karışana dek karıştırma işlemine başlayalım. Bilhassa maya eriyene dek karıştırma işlemine devam edelim. Maya eridikten sonra 2 tatlı kaşığı tuz ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurma işlemine geçelim.

Unu azar azar eklemeye ve yoğurarak un eklemesi yapmaya özen gösterelim. Yoğurma işlemini daha kolay bir şekilde halledebilmek için hamuru tezgaha almayı tercih edebilirsiniz. O noktadan sonra 6.5 – 7 su bardağına yakın un ilavesinin ardından yoğurma işlemini tamamlayın ve hamuru tekrar yoğurma kabına geri ilave edin. Yoğurma kabına hamuru koyduktan sonra, üzerini temiz bir bez yardımıyla örtün ve 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın. 1 saatin sonunda mayalanan hamurun, havasını çıkaralım ve tezgaha alarak tekrar toparlayalım.

Bir bıçak ya da hamur kesici yardımıyla hamuru ilk olarak ortadan ikiye ardından on iki parçaya bölelim. Elde ettiğimiz hamurları beze haline getirelim. Beze haline getirdikten sonra fırın tepsisine dizelim. Akabinde poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine susam ya da çörek otu serpiştirelim. 

Video: FIRINDAN ÇIKTIĞI ANDA BİTİYOR 💯 LEZZETİ BENZERSİZ PUF POĞAÇA

https://www.youtube.com/watch?v=WFdHxFzaMqk

Poğaçaları bu şekilde de 15 ile 20 dakika arasında mayalanmaya bıraktıktan sonra önceden ıstılmış 180 derecelik fansız fırında pişirelim. Afiyet olsun…

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak