Yemek Tarifi

Fırından çıktığı gibi bitecek! Lezzeti bir harika puf poğaça

Dışarıda satılan poğaçaları tüketmeyi sevmiyorsanız fakat lezzetlerine de ayrıca bir ilginiz varsa bu poğaça tarifi tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu poğaça tarifi lezzetiyle sizi mest ederken, puf puf oluşuyla da yedikçe yemenizi sağlayacak. İçerisinde ekstra malzeme bulunmayan bu poğaça tarifini hazırlamak için kolları sıvayabilirsiniz…

Malzemeler;

  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, 1 su bardağı sıvı yağı,1 adet yumurtayı, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket yaş mayayı alalım ve maya eriyene dek karıştırma işlemine devam edelim. Maya eridikten sonra içerisine 2 yemek kaşığı tuz ekleyelim ve yavaş yavaş un ilavesini yapmaya başlayalım. Unu ilave ettikçe yoğurmaya da başlayalım. Bu noktada her malzemenin büyüklüğü farklı olacağı için aldığı un miktarı da farklı olacaktır dolayısıyla unu eklerken yavaş yavaş ve kontrollü gitmeye özen gösterelim.

Hamuru çok daha iyi yoğurmak için hamuru tezgaha alalım ve yoğurma işlemine orada devam edelim. Bu hamur için gerekli olacak un miktarı yaklaşık olarak 6.5-7 su bardağı kadar. Hamur güzel bir forma geldikten sonra tekrar kabın içerisine alalım ve üzerini bir streç film yardımıyla örtelim. 1 saat kadar hamuru mayalanmaya bırakalım. 1 saatin sonunda hamur oldukça güzel bir şekilde mayalanmış olacak. O sürede hamurun üzerindeki streç filmi kaldıralım ve hamurun ilk kabarıklığı alalım.

Video: FIRINDAN ÇIKTIĞI ANDA BİTİYOR 💯 LEZZETİ BENZERSİZ PUF POĞAÇA

https://www.youtube.com/watch?v=WFdHxFzaMqk

Ardından hamuru ilk olarak iki eşit parçaya ardından da 12 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz hamurları beze haline getirelim. Tüm hamurları yuvarlayarak beze haline getirdikten sonra fırın tepsisine dizelim. Akabinde hazırladığımız poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörek otu ilavesinden sonra, 10 – 15 dakika kadar fırın mayalanmasını sağlayalım. Akabinde önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fansız şekilde yaklaşık 20 – 25 dakika kadar pişirelim.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak