Yemek Tarifi

Hem lezzeti hem de sunumu mest edecek. ‘Sakızlı muhallebili perde tatlısı’ nasıl yapılır?

Farklı lezzetlerde tatlı hazırlamak isteyenler için harika bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu lezzet sunumuyla da göz zevkinizi doyuracak. Misafirlerinize ya da ailenize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz sakızlı muhallebili perde tatlısını bittikçe hazırlamak isteyeceksiniz. İşte lezzetiyle baş döndüren sakızlı muhallebili perde tatlısının tüm detayları…

Malzemeler;

  • 18-20 adet baklava yufkası
  • 1 su bardağı irmik
  • 100 gr tereyağı

Sosu için;

  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 adet yumurta

Üzeri için;

  • File Badem (isteğe bağlı)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Muhallebi için;

  • 1 paket Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;

İlk olarak tezgahın üzerine 1 adet baklavalık yufka alalım. Baklavalık yufkanın üzerine erittiğimiz tereyağından iyice sürelim. Yufkanın her tarafına denk gelecek şekilde sürmeye özen gösterelim. Tereyağını güzelce sürdükten sonra üzerine bir miktar irmik serpelim. Akabinde yufkamızı iki tarafından tutarak pile şeklinde katlayalım. Pile şeklinde katladığımız yufkayı fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Diğer tüm yufkalara da aynı işlemi uygulayalım ve fırın tepsinin içerisinde sırayla dizelim. Yaklaşık olarak 18 ile 20 adet yufkayı sırayla dizdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim. Yufkalar fırının içerisinde pişerken biz de uygun bir kabın içerisinde 2 adet yumurtayı ve yarım su bardağı şekeri güzelce çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 1 su bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağını ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce çırpın ve hafif pembeleşen yufkaları fırının içerisinde çıkarın. Fırından çıkardığınız yufkaların üzerine hazırladığınız sosu güzelce dökün. Sosu ilave ettikten sonra 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirmeye devam edin. Üzeri pişen yufkalarınızı fırından alın. 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyla hazırlayı soğumasını sağladığımız şerbeti yufkaların üzerine dökelim. Akabinde tatlıyı şerbetini çekmesi için yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Şerbet için tatlıyı dinlendirme aşamasına aldıktan sonra biz de uygun bir tencerenin içerisine 1 paket sakızlı muhallebiyi ilave ederek göz göz olana dek pişirmeye başlayalım. Muhallebi piştikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Muhallebi hazır olduktan sonra soğuması için uygun bir kabın içerisine ilave edelim ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 5 dakika boyunca mikser yardımıyla güzelce çırpalım. Çırpma işlemini tamamladıktan sonra muhallebiyi 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Akabinde sıkma torbasının içerisine koyduğumuz muhallebiyi tatlımızı hazırlamak için kenara alalım.

Şerbetini çeken tatlımızı eşit karelet halinde keselim. Kestiğimiz dilimleri servis tabağına alalım ve üzerine sıkma torbasına aldığımız muhallebiden sıkalım.

Akabinde üzerine bir tane daha kestiğimiz dilimden yerleştirelim. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Video: SUNUMU DA LEZZETİ DE EFSANE 💯 Sakızlı Muhallebili Perde Tatlısı

Muhallebi yaparken hangi noktalara dikkat edilmeli?

  1. Sütün kalitesine dikkat edilmelidir. Taze, pastörize ve homojenize edilmiş sütler tercih edilmelidir.
  2. Muhallebinin kıvamı çok önemlidir. Karıştırma işlemi sırasında topaklanma olmaması için sürekli karıştırılmalıdır.
  3. Muhallebinin pişirme süresi önemlidir. Aşırı pişirilirse muhallebi katılaşır, az pişirilirse muhallebi kıvamını alamaz.
  4. Şeker miktarına dikkat edilmelidir. Muhallebiye eklenen şeker miktarı, kişisel tercihe göre ayarlanmalıdır.
  5. Muhallebinin üzeri sertleşmesin diye pişirdikten sonra üstüne streç film kaplanarak soğumaya bırakılmalıdır.
  6. Muhallebinin lezzeti arttırmak için, vanilya veya limon kabuğu rendesi gibi aromalar eklenmelidir.
  7. Muhallebiyi servis ederken üzerine tarçın veya kakao serperek sunulabilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak