Püf Noktası

Her kadının mutlaka bilmesi gereken ağda hileleri nelerdir?

Özellikle kadınlar tarafından tüy alma işlemleri için en çok tercih edilen geçmişten bu güne kadar uzanan zaman diliminde ağda olmuştur. Hem tüyleri incelten yapısı hem de pürüzsüz bir cilt için vazgeçilmez olan ağdaların yanıklarına karşı dikkatli olmak gerekir. Bir yandan en büyük kurtarıcımız olurken bir yandan da birçok sıkıntıları beraberinde sunan ağda yanıkları daha ileri seviyelere gitmesin diye önlemler almak gerekir.

Eğer yanıklar 1 ya da 2. dereceden oldularsa evde birçok yöntem ile kendimiz kurtulabiliriz. Fakat 3. derecede meydana gelen yanıklar olduysa anında doktora gitmek ve en kısa sürede ona göre bir tedavi tercih etmek gerekir. Aksi halde hem derinin zarar görmesine neden olacak hem de kalıcı izleri bırakabilecektir. Bunların olmaması için ağda yaparken çok dikkatli olmalı, aksi bir durum meydana geldi de yanıklar oluştuysa da ona göre anında müdahale edilmelidir.

İzleyin: HER KIZIN BİLMESİ GEREKEN AĞDA HİLELERİ

Evde ağda yanıklarından kurtulabilirsiniz…

Evde ağda yanıklarından kurtulmak için sadece birkaç işlem yapmak yeterli olacaktır. Bunlar arasında en önemlisi ise güneşten uzak tutmak. Eğer illa o an dışarı çıkılması gerekiyorsa ve güneş yanıkların olduğu yere gelecek şekildeyse güneş kremi sürmeden kesinlik ile evden çıkılmamalıdır. Aksi halde yanıklar daha derin bir hal alabilir ve sorunların daha çok büyümesine neden olabilir. Bu yazımızda sizler için evde ağda yanıklarından kurtulma yolları nelerdir onları aktaracağız.

Ağda yanığına iyi gelen yöntemler…

Ağda yanığına iyi gelen yöntemler arasında birçok farklı yöntem dikkatleri çekiyor.

  • Güneşten uzak kalın.

Ağda yanıkları meydana geldiği zaman güneşten uzak kalmak gerekir. Aksi halde yanıklar daha derin bir iz alır ve geçmesi uzun bir süre alır. Böyle durumlara maruz kalmamak için güneşe çıkmak zorunda olunduğu anlarda bile güneş kremleri sürmeden evden çıkmamak gerekir.

  • Krem kullanmayı tercih edin.

Yanığa iyi gelen kremler arasından bir tanesinin tercih edilmesi ciltlerde meydana gelen sorunlardan kurtulmaya etki edecektir. Bu anlarda uygun bir krem tercih edilmesi de çok önemlidir. Uygun olanları sizler için derledik:

  1. Silverdin Plus Krem
  2. Fito krem
  3. Madecassol krem
  4. Bepanthol krem
  5. Advantan krem
  6. Hametan krem
  7. Anestol pomad kremlerinden bir tanesi tercih edilebilir.

Video: Ağda Kızarıklığı Diye Bir Şey Var! | Baştan Sona Benimle Hazırlanın

Bitkisel yağlar

Yanık için bitkisel yağlar hem iz bırakma hem de kısa sürede iyileşme noktasında çok önemlidir. Yağların düzgün bir şekilde kullanımı kısa sürede etkisini gösterecektir.

  1. Zeytinyağı
  2. Pirinç kepeği yağı
  3. Limon yağı
  4. Lavanta yağı
  5. Leylak yağı Sandal ağacı yağı
  6. Nane yağı
  7. Acı badem yağı
  8. Hindistan cevizi yağı
  9. Isırgan tohumu yağı
  10. Kakao yağı
  11. Defne yağı
  12. Shea yağı
  13. Mango yağı
  14. Kantaron yağı türlerinden bir tanesini tercih etmek gerekir.

Doğal sabunlar

Yanık için en iyi gelen ürünlerden bir tanesi de doğal sabunlardır. Bu sabunlar ciltler üzerinde meydana gelen yanıkların bakterilerini öldürmek ve daha kısa sürede iyileştirme gösterebilmesi için tercih edilmelidir. Bu sabun türleri;

  1. Isırgan otu sabunu
  2. Lavanta sabunu
  3. Limon sabunu
  4. Aloe vera sabunu arasından bir tanesi tercih edilebilir. Birçok farklı yönü ile yanıklardan kısa sürede kurtulmak mümkün olacak.

Bu yöntemler ile hala düzelmiyor ise en kısa sürede doktorlardan yardım almak ve buna göre bir yöntem izlemek doğru olacaktır.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Vazelinle çizik giderme işlemi nasıl yapılır?

Mobilyalarda meydana gelen çizik problemi pek çok kişinin en muzdarip olduğu konular arasında yer alırken, mobilyalarda bulunan çizikleri yok etmek
Püf Noktası

Tükenmez kalemi silmenin yöntemi var mıdır?

Tükenmez kalem, pek çok resmi evrakta kullanılan, çıkarılmayacağı düşüncesi ile yazarken iki kez düşünülen bir kalem türüdür. Tükenmez kalem ile