Yemek Tarifi

İddia ediyoruz daha önce böyle lezzetlisini yemediniz! Yaz aylarının vazgeçilmezi soğuk süt dilimi tarifi

Yaz aylarında içinizi serinletecek hem tatlı hem de soğuk bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz süt dilimi sıcak yaz günlerinde içinizin ferahlamasına yardımcı olurken aynı zamanda tatlı ihtiyacınızın karşılanmasına yardımcı olacak. Lezzeti ve dokusuyla büyüleyen süt dilimini hazırlamak için kolları sıvayabilirsiniz. İşte lezzetiyle baş döndüren müthiş süt dilimi tarifi…

Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • 200ml sıvı krema
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 4-5 damla limon suyu

Yapılışı;

Uygun bir çırpma kabının içerisine 3 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri alalım. Yumurta ve şeker birbirine iyice karışana dek çırpma işlemine devam edelim. Şeker ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim. Malzemeleri ekledikten sonra tekrar çırpma işlemine devam edelim. Tüm malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra kek harcımız hazır hale geliyor. Fırın tepsinin içerisine yağlı kağıdımızı serelim. Yağlı kağıt serili fırının içerisine hazırladığımız kek hamurunu güzelce dökelim. ve bir spatula yardımıyla güzelce yayalım. Tepsimizi tezgaha vurarak hamurun içerisindeki havayı dışarıya alalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 10 dakika kadar pişirmeye alalım.

Kekimiz pişerken biz de o esnada süt dilimimizin krema kısmını hazırlamaya başlayabiliriz. Karıştırma kabının içerisine 200ml sıvı krema ve 1 paket krem şantiyi alalım. Koyulaşana dek çırpma işlemine devam edelim. Koyulaşan kremanın içerisine 1,5 yemek kaşığı balı, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizini ve 4-5 damla limon suyunu ekleyip mikserleyelim. Bu noktadan sonra kremamız hazır hale geliyor. Kremamız hazır hale geldikten sonra üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabında yaklaşık olarak 10 – 15 dakika kadar dinlenmeye alalım.

Video: Böylesi Marketlerde Yok! 🔝 Yumuşacık Keki ve Enfes Krema Dolgusuyla Süt Dilimi 😋

https://www.youtube.com/watch?v=g1kYz-xcVtg

Pişen kekimizi fırından çıkaralım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ve fırın kağıdını kekin üzerinden ayıralım. Kekimizin kenarlarının düz olması için bir bıçak yardımıyla kenarlarından kesmeye başlayalım. 5 adet süt dilimi hazırlamak için uygun boyutlarda kekimizi kesmeye başlayalım. Kestiğimiz büyük parçalardan bir tanesine hazırladığımız kremayı güzelce sıkalım ve üzerini düzelttikten sonra diğer kek dilimini üzerine ilave edelim. Süt diliminin kenarlarında kalan boşlukları da düzelttikten sonra, tatlımız hazır hale geliyor. Diğer tüm süt dilimlerine aynı işlemi uygulayarak hazır hale getirelim.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak