Püf Noktası

İnatçı yağ lekelerinden kurtulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Evde yemek yapanların en sevmediği konulardan biri olan yağ lekesi, yemek yaparken çevreye ve kıyafetlerinize sıçrayabilir. Bununla birlikte çıkması zor bir leke olan yağ lekeleri, ev hanımlarının sürekli olarak sinirlerini bozan bir durum. Bazı durumlarda en sevdiğiniz kıyafetlere yağ lekesi bulaşabiliyor. Bu yüzden de sevdiğiniz bu kıyafetlerden vazgeçebiliyorsunuz. Ayrıca kumaş ve halılara dökülen yağ lekeleri de kötü bir görünüme neden olabiliyor. Bu yüzden de ev hanımları, yağ lekelerini çıkarabilmek için araştırmalar yapmakta. Bu yazımızda sizlere yağ lekelerini çıkarabilmek için neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Yağ lekesini çıkarmak için pratik çözümler

Yağ lekesini çıkarmak ne kadar zor gibi görünse de bu yazımızda anlatacağımız bazı yöntemler ile yağ lekelerinden kolay bir şekilde kurtulabileceksiniz. İnatçı yağ lekelerinden kurtulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Gelin hep birlikte yağ lekelerini söküp aan yöntemleri inceleyelim.

Bulaşık deterjanı

Bulaşık deterjanı, daha çok bulaşıklarda bulunan yağ ve kir kalıntılarını temizlemek için tasarlanmıştır. Ancak kıyafetlerinize bulaşan yağ lekelerinden kurtulabilmek için de bulaşık deterjanından yardım alabilirsiniz. Bulaşık deterjanı ile yağ lekelerini temizlemek için öncelikle yağ lekesi olan bölgeye bir miktar bulaşık deterjanı dökün. Oradaki yağ lekelerinin çözünebilmesi için yaklaşık 5 dakika kadar beklemeniz gerekmektedir. 5 dakika bekledikten sonra ise ılık bir bez ile o bölgeyi temizleyin. Ancak kullandığınız bulaşık deterjanının limonlu olmamasına özen gösterin. Çünkü limonun asidik yapısı, kıyafetlerinizde renk açmasına neden olabilir. Kıyafetinizi ılık bez ile sildikten sonra ise düşük derecede makineye atmanız, yağ lekelerinden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Karbonat

Yemek lekesi karbonat ile çıkarma
Yemek lekesi karbonat ile çıkarma

Evdeki her türlü yeri temizleyebilen karbonat, kıyafetlere bulaşan yağ lekelerini de kolay bir şekilde temizleyebilmektedir. karbonatın içeriğinde bulunan maddeler, yağ gibi zorlu lekelerin yapısını bozar ve bu lekelerin çözünmesini kolaylaştırır. Yağ lekesi olan bölgeye bir miktar karbonat dökün. Ardından da karbonat döktüğünüz lekeli bölgeyi, kullanmadığınız bir diş fırçası yardımı ile güzel bir şekilde fırçalayın. Ancak fırçanız ile narin hareketler yapmalısınız. Yoksa kıyafetlerinize zarar verebilirsiniz. Daha sonra ise kıyafetinizi makineye dilediğiniz gibi atabilirsiniz. Bu şekilde de kolayca yağ lekelerinden kurtulabilirsiniz.

Narin kumaşlar için bebek pudrası

Bebek pudrası, ipek veya saten gibi kumaşlara bulaşan inatçı yağ lekelerinden kurtulmanızda yardımcı olabilir. Bunun için yağ lekesi bulaşmış narin kumaşın lekeli bölgesinin üzerine bir miktar bebek pudrası dökün. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra ise pamuklu bir bezi ılık su ile ıslatın. Bu bezi de yağ lekesinin olduğu bölgeye bastırarak, yağ lekesinin beze geçmesini sağlayın. Yağ lekesinin beze aldıktan sonra temizlediğiniz kumaşı, yıkama şartlarına uyarak makineye atın.

Tuz

Tuz sadece yemeklerimizi güzelleştirmekle kalmıyor, evimizdeki ve kıyafetlerimizdeki lekeleri de çıkarabiliyor. Ancak bunun için yağ lekesinin henüz oluşması gerekiyor. yağ lekesinin oluştuğu bölgeyi hemen hızlı bir şekilde tuzlayın. Ardından da tuz ile kaplamış olduğunuz yeri 10 dakika kadar bekletin. Ardından da yağ lekesinin üstündeki tuzu ılık su ile ıslanmış bir bezle alın ve o bölgeyi bulaşık deterjanı ile güzel bir şekilde temizleyin. temizleme işlemi ardına söz konusu kumaşın yıkama talimatlarına uyarak makineye atın ve yıkayın. Bu şekilde bulaşan yağ lekesinin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Sıkışmış fermuar nasıl açılır?

Sıkışan fermuar problemi hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı durumlar arasında yer alırken, sıkışan fermuarı fermuara zarar vermeden açabilmek
Püf Noktası Sağlık

İlaçsız baş ağrılarını giderme yolları nelerdir? 4 adımda baş ağrılarına veda

Baş ağrısı gün içerisinde yoğun iş temposundan, stresten ve buna bağlı olarak pek çok nedenden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık