Yemek Tarifi

Ispanağın saplarını neden atmamalıyız? Ispanağın sapından yapacağınız bu yemek favoriniz olacak

Ispanağın insan sağlığı açısından ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat genellikle ıspanağın sap kısımlarını yemeklerimizde tercih etmemekteyiz. Ancak vereceğimiz bu tarif ile neden ıspanağınızın saplarını atmamanız gerektiğini öğreneceksiniz. Ispanağın sapları ile yapacağımız bu yemek için gerekli malzemeler şunlardır:

  • Yarım kilo ıspanak kökü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek domates salçası
  • 2 ya da 3 diş sarımsak
  • 2 orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ispanağın sapından yapacağımız bu yemek nasıl hazırlanır?

Bu yemeği yapmak için öncelikte bir teflon tavaya ihtiyacımız var. Teflon tavamızın içerisine bir miktar zeytinyağı döküyoruz. Ardından da ince ince doğradığımız soğanlarımızı da tavaya ekliyoruz. Daha sonra ise soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz. Soğanlarımız kavrulduktan sonra ise üzerine bir yemek kaşığı kadar domates salçası ilave ediyoruz. Salçamızın kokusu çıkana kadar da salça ile beraber soğanlarımızı kavurmaya devam ediyoruz. Bu sırada ıspanak köklerimizi bol su ile yıkayalım ve ince ince doğrayalım.

Soğan kavurma
Soğan kavurma

Soğan ile birlikte kavrulan domates salçamızın içerisine küçük küçük doğradığımız 2 ya da3 diş sarımsağı ekliyoruz. Sarımsak yemeğimize oldukça güzel bir tad verecektir. Sarımsaklarımızı ekledikten sonra ise rendelediğimiz 2 adet orta boy havucu da tavaya ekliyoruz. Havuçlarımızı ekledikten sonra ise kavurmaya devam edelim. Havuç ile kavrulan sarımsaklarımızın üzerine de küçük küçük doğradığımız sarımsakları da ilave edelim. Bu şekilde genellikle israf edilen ıspanak köklerini de değerlendirmiş olacağız. Ispanak saplarını ekledikten sonra, tavamızdaki malzemeleri karıştırarak ıspanağımızın biraz pişmesini bekliyoruz.

İzleyin: Ispanağın Sapını Atmayın ❗Favoriniz Olacak❗ Birde Böyle Deneyin Ispanaklı Tarifler👌

https://www.youtube.com/watch?v=LfEGwXZL8TQ

Ispanak köklerimiz birazcık piştikten sonra ise üzerine yarım çay bardağı kadar pirinç ekliyoruz. Ancak isterseniz üzerine pirinç yerine bulgur da ekleyebilirsiniz. Pirincimizi de ekledikten sonra gerekli baharatları eklememiz gerekmekte. Bunun için 1 tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar da karabiber eklememiz yeterli olacaktır. Karabiber, insan sağlığına büyük faydası dokunan bir baharattır.  Karabiberden sonra ise 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ekliyoruz.

Ispanak kökleri
Ispanak kökleri

Baharatlarımızı ekledikten sonra ise tavamızın içerisine birazcık su ekleyelim. Ardından da kısık ateşte pirinçlerimizin pişmesini bekleyelim. Yemeğimiz pişerken tavanın kapağını kapatmamız gerekmekte. Bu sayede yemeğin buharı da ıspanak kökünden yaptığımız bu yemeğe çok güzel bir tad katacaktır. Yemeğimiz piştikten sonra ise üzerine biraz yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak biraz daha tereyağı eritip, yemeğinizin üzerindeki yoğurtta gezdirebilirsiniz.

Baharat ekleme
Baharat ekleme

Ispanak hangi mevsimin sebzesizidir?

Ispanağın hasat zamanı Kasım, Aralık ve Ocak’tır. Ve bu aylarda pazar ve marketlerde bulabilirsiniz. Kış sebzesi olduğu için kış boyunca taze ıspanak yiyebilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak