Ekonomi

İstifa dilekçesi nasıl yazılır, İstifa dilekçe örnekleri nelerdir?

Bulunduğunuz iş yeriyle alakalı bir problem yaşıyor ya da kariyerinizde yeni bir hedefleme doğrultusunda iş yerinizden ayrılmayı düşünüyor olabilirsiniz. İş yerinizle herhangi bir problem yaşamadan, doğru bir istifa dilekçesi yazmak; işe girişteki ilk izlenim kadar önemlidir. İstifa dilekçeleri bulunduğunuz statü ile de çeşitlendirilmektedir. İstifa dilekçesi nasıl yazılır ve örnekleri nelerdir gelin birlikte inceleyelim…

İstifa dilekçesi nasıl yazılır?

Mevcut işinizde memnun olmamakla birlikte, yeni bir kariyer hedeflemesi için mevcut iş yerinizden ayrılmayı düşünüyor olabilirsiniz. Fakat doğru ve etkili bir istifa dilekçesi, uzun vadeli profesyonel bağlantıların kurulmasında büyük etkisi vardır. İstifa dilekçesi, bağlı olduğunuz iş yeriyle karşılıklı olarak çalışma sürecinizin feshedilmesi anlamına gelmektedir. Yöneticiniz ya da iş vereninize şahsen, ayrılacağınızı dile getirseniz bile resmi bir yazıyla o kurumla bağlarınızı koparmak daha doğru olacaktır. Hazırlayabileceğiniz istifa dilekçesi örneklerini sizler için derledik…

Standart bir istifa dilekçesi ile iş yeriyle olan bağlantınızı kesmek istiyorsanız;

İş yerinizden kendi istek ve rızanızla ayrılacaksanız;

Kariyerinizde yeni bir yer bulduysanız;

Yaptığınız istifa sonucunda kurumunuzdan ödeme alacaksanız;

Memurluktan istifa edecekseniz bu dilekçe ile;

Mavi yakalı olarak istifa ediyorsanız;

Taşınma dolayısıyla istifa edecekseniz;

İleri seviye eğitim tamamlamak için istifa ediyorsanız;

Bu başlıklar doğrultusunda pozisyonunuza uygun, istifa dilekçesini seçerek bağlı olduğunuz kurumla olan bağlarınızı koparabilirsiniz.

Peki istifa dilekçesine neler dahil edilmelidir?

Çalıştığınız kurumla bağlarınızı koparmaya yarayan istifa dilekçesinde olması gereken bazı bilgiler bulunmaktadır. Profesyonelce hazırlanan istifa dilekçesinde, şu bilgilerin eksiksiz yer alması gerekir;

  • Sebebini açıkça yazın: İstifa dilekçesini kurumunuza verirken, niyetinizi açıkça belli etmeniz gerekmektedir. Doğru bir üslupla, direkt olarak bu bilgiyi kurumunuza paylaşmalısınız.
  • İşten ayrılma tarihi: İstifa mektubunda sadece sebebi yer almamalıdır. Aynı zamanda, hangi tarihte çıktığınızı resmi yollarla bildirmekle mükellefsiniz.
  • Teşekkür bildir: Olumlu bir işten ayrılma için, yazdığınız istifa dilekçesinin sonunda, eski  kurumunuzun kazandırdıkları için teşekkür etmek doğru bir davranış olacaktır.
  • İletişim bilgileriniz: İletişim bilgilerinizin eksiksiz olması, kurumunuzun sizinle kolay bir şekilde iletişime geçmesini sağlayacaktır.

Tüm bilgiler doğrultusunda eski çalıştığınız iş veren ya da kurumunuzla bağlantılarınızı profesyonelce kopararak kendi network bağlantılarınız için güzel bir adım atmış olacaksınız.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Ekonomi

Sahteciliğe son verecek yeni bandroller nasıl olacak?

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, içki ve sigarada kaçakçılık ve sahtecilikle mücadele etmek için üretimine başlanan “yeni nesil bandroller”i
Ekonomi

Altın yılbaşına kadar ne kadar olacak? Ünlü analistlerden son dakika altın tahminleri

İnsanlar, ellerindeki artan paralar ile altın ve gümüş gibi emtialara yatırım yapmayı tercih ediyor. Ancak yapacakları bu yatırımlar ile brilikte