Kahvaltının yıldızı olmaya aday! 5 dakikada patates pizzası nasıl yapılır?

Kahvaltı günün en önemli kısmıdır ama hafta içi zaman bulmak zor olduğu için kahvaltı hazırlamak gerçekten sıkıntılı olabiliyor. İşe ya da okula yetişme derdi olmadan ama bir yandan da lezzetli bir şeyler yapmak isterseniz harika bir tarifimiz var. Üstelik bu tarif diyet dostu! Hamur yok sadece patates kullanarak kolayca hazırlayabileceğiniz bir patates pizzası tarifi. İşte hem lezzetli hem ekonomik hem de sağlıklı ve hızlı bir patates pizzası tarifi.
Patates Pizza İçin Malzemeler
- 2 tane büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
Üstü için
- 60 gram sucuk
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı konserve mısır
- 2-3 tane kiraz domates
Hazırlanışı
Öncelikle patatesleri iyice yıkayın. Yıkanmış patateslerin kabuklarını soymadan uzunlamasına dilimleyin. Patateslerinizin yaklaşık yarım cm kalınlığında olması yeterli. Bu tarifte 2 patates kullandık ama kişi sayısına göre artırabilirsiniz. Sonra patates dilimlerini yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine çapraz çizgiler atın. Bu şekilde patatesler hem daha çabuk hem de daha eşit pişer. Ardından fırça ile zeytinyağı sürün. Patatesleri 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Pizzanın sosu için bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı su, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı kekiği karıştırın. Pişen patatesleri fırından alın ve sosu dilimlerin üzerine sürün. Sonra rendelenmiş kaşar peynirini dilimlerin üstüne koyun. Dilediğiniz başka malzemeleri patateslerin üzerine ekleyin. Bu tarifteki malzemeler sucuk, mısır ve kiraz domates. Malzemeleri küçük küçük keserseniz patates pizzanız daha güzel görünür ve daha fazla çeşit koyabilirsiniz. Son olarak patateslerin üstüne kalan kaşar peynirini paylaştırın ve tekrar fırına verin. Peynirler eriyene kadar yaklaşık 10 dakika kadar pizzaları pişirin. Patates pizzalar piştiğinde fırından alın. Nefis kokusu tüm mutfağı saracak. Hem görünümü hem kokusuyla hem de tadıyla iştahınızı kabartacak patates pizza servise hazır. Günün her öğününe çok yakışacak bu lezzetli tarifi sabahları işe ya da okula gitmeden kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kahvaltının yıldızı patates pizzası tarifi için:
Patates kızartmasının püf noktaları
- Patates kızartmanın en önemli noktası doğru patates seçmektir. Afyon patatesi ve sarı patates kızartma için idealdir. Sert patatesleri tercih ederseniz sonuç daha iyi olur.
- Patateslerin uzunluk ve kalınlıkları eşit olmalı. Bu sayede aynı çıtırlıkta olur.
- Çıtır bir patates kızartmak için patateslerin sert olması şart. Sert patatesleri soyup kestikten sonra hemen kızartmazsanız yumuşamaya başlar. Patatesleri dilimledikten sonra soğuk suya biraz sirke ekleyin ve patatesleri içine atın. Bu işlem patateslerin çıtırlığını artırır. Ayrıca patatesi soda ve tuz ile karıştırarak da sert kalmasını sağlayabilirsiniz. Yarım saat bekletin ve sonucu görün.
- Patates dilimlerini dondurucuya koyabilirsiniz. Kullanacağınız zaman ihtiyacınız kadarını çıkarıp çıtır çıtır patatesin tadını çıkarın.
- Patatesleri dilimledikten sonra bir kağıt havluyla suyunu alın. Ardından un ya da nişasta serpin ve bu şekilde kızartın. Tadı damağınızda kalacak.