Yemek Tarifi

Kahvaltıya lezzet katın. Kakaolu ‘sünger pankek’ tarifi

Sıradan kahvaltı tariflerinden sıkılanlar için çocukların bayılacağı müthiş bir pankek tarifimiz var. Nefis ve pratik kakaolu pankek tarifini okula gitmekten şikayetçi çocuklarınıza bir ödül olarak verebilirsiniz. Hem çocukların hem de yetişkinlerin çok seveceği bu tarifi sürekli yapmak isteyeceksiniz. İşte tam kıvamında kakaolu sünger pankek tarifi.

Kakaolu sünger pankek için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Kakaolu sünger pankekin hazırlanışı

Kakaolu sünger pankek için bir karıştırma kabına 2 adet yumurta ve 2 yemek kaşığı şekeri koyun. Karışımı mikser yardımı ile beyazlaşıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao ve 1,5 su bardağı unu da karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karışana dek güzelce çırpın. Mikseri çalıştırmadan önce malzemeleri biraz karıştırırsanız etrafa sıçramasına engel olabilirsiniz. Harcın kıvamı ise kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvamda olmalı. Eğer pankek hamuru çok sıvı ve akışkan olursa daha fazla yayılacağı ve genişleyeceği için puf puf kabarmaz. Sıra geldi pişirmeye. Pişirmek için yapışmaz tavayı ısıtın. Daha sonra pankek hamurundan bir kaşık dökün. Tavaya bir fırça yardımıyla bir miktar da sıvı yağ sürebilirsiniz. Hiç yağ kullanmadan da yapabilirsiniz, tarifte hiç yağ kullanılmadan yapıldı. Hamurun üzeri göz göz olduktan sonra pankekleri ters çevirin ve öbür taraflarını da bir güzel pişirin. Her iki tarafı da piştiğinde pankekleri tabağa alın. Pankek hamuru tümüyle bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Tüm pankekler piştiyse, sıra geldi afiyetle yemeye. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Kakaolu pankeke muz, çilek, sürülebilir çikolata, bal, reçel, toz antep fıstığı veya ceviz çok yakışacaktır. Süsledikten sonra pankek servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Kakaolu sünger pankek tarifinin videolu anlatımı için: 

Pankek nedir?

Pankek, yumuşak ve hafif hamurlu bir tat olarak tanımlanabilir. Pankekler, insanların her zaman sevdikleri bir yemeği yeme fırsatı sunar, ancak aynı zamanda farklı lezzetler ve malzemelerle yenilikçi bir şekilde yapılabilir, böylece her seferinde farklı bir deneyim sunabilir.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.