Kahvenin içine tereyağı eklemenin inanılmaz faydaları
Kahve, Türk toplumunun ve hatta tüm dünyanın en sevdiği içeceklerden biridir. Pek çok farklı faydası olan kahve, tadıyla da bizleri büyüler. Sade, sütlü, şekerli ve daha birçok farklı şekilde tüketilen kahveyi tereyağıyla denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa çok şaşıracaksınız. Dost sohbetlerinden iş ortamlarına her yerde bize eşlik eder kahve. Onu bu kadar çok severken neden daha yararlı hale çevirmeyelim ki? Kahveye tereyağı eklemek son dönemin trendi. Sayısız faydası bulunan bu ikili, içim sırasında da güzel bir etki yaratıyor. Hem de normalin iki katı faydayla!
Kahvenin içine tereyağı eklemenin faydaları
- Kilo kontrolüne destek ve yağ yakmak.
Kahve içmeden önce içerisine tereyağı katmak şaşırtıcı bir biçimde yağ yakımına destek veriyor. Ayrıca spor öncesi içilebilen bu kahve, spor sırasında daha enerjik olmanızı sağlıyor. Önemli olan yağın miktarı ve kahvenin sütsüz, şekersiz olması. Ayrıca, en doğru olan şey kalori alımıdır. Kalorili bir içecek olan bu tereyağlı kahveyi tüketecekseniz beslenmenize özen göstermelisiniz.
- Sindirimi kolaylaştırıyor
Kahve içmek metabolizmayı hızlandırıyor ancak tereyağlı içmek bu faydayı artırıcı özelliğe sahip. Sindirimi yavaşlatarak kafeinin daha uzun süre etkili kılıyor. Sindirimi kolaylaştıran bu ikili, sindirim problemlerinize deva niteliğinde.
- Daha uzun süre tok tutuyor
Sabah tereyağlı kahve içtiğinizde kendinizi daha tok hissedersiniz. Sebebi basit, sabah yağ oranı oldukça yüksek bir kahve tüketiyor olmanız.
Tereyağı besin değerleri
- Tereyağının 100 gramı 717 kalori
- 1 porsiyonu (30 gr) 215 kalori
- 1 paket ( 250 gr) tereyağı 1793 kalori
- 100 gramda 0.06 gram karbonhidrat
- 0.85 gram protein
- 81.11 gram yağ
Kahvenin besin değerleri
- Nescafe Gold’un 100 gramı 140 kalori
- 1 tatlı kaşığı (2 gr) 3 kalori
- 100 gramda 5 gram karbonhidrat
- 20 gramda protein
Tereyağlı kahvenin besin değerleri
- Kalori: 445
- Karbonhidrat: 0 gram
- Toplam yağ: 50 gram
- Protein: 0 gram
- Lif: 0 gram
- Sodyum: günlük gereksinimin %9’u
- A Vitamini: günlük gereksinimin % 20’si
Tereyağlı kahve nasıl hazırlanır?
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı klasik ya da gold kahve
Hazırlanışı
- Su kaynatın
- 2 yemek kaşığı kahveyi bardağa koyun
- Kaynayan suyu kahveye ilave edin ve birkaç dakika bekleyin
- Tereyağı ekleyin.
Kahveyle birlikte tereyağı kullanacağınız zaman mutlaka tuzsuz olmasına ve ayrıca hakiki tereyağı olmasına dikkat edin. Tuz, kahvenin tadını çok kötü etkileyecektir. Hakiki olmayan tereyağı ise, yarardan çok zarar verecektir. Peki, hakiki tereyağı nasıl anlaşılır?
Hakiki Tereyağı Nasıl Anlaşılır?
Mutfaklarımızda sıklıkla kullandığımız tereyağı, yemeklere kattığı lezzetle bizleri büyüler. Büyüler büyülemesine ancak kalorisi fazla olduğundan tüketirken dikkatli olunmalı. Ayrıca, tereyağının hakiki tereyağı olması çok çok önemlidir. Bunu anlamanın bazı yolları var. Öncelikle tereyağını satın aldığınız kişi veya firma güvenilir olmalıdır. Bir kez hakiki tereyağını tatmış biri, zaten aradaki farkı hem lezzetinden hem de kokusundan kolaylıkla anlayacaktır. Vücudun enerji depolamasında çok önemli bir yeri olan tereyağı, kötü kolesterolü düşüren, kalp, karaciğer, diş, göz, kemik ve cilt sağlığını korumaya yarayan iyi bir besindir.
- Rengi. Tereyağının rengi her zaman sarı olmalı sanısı, yanlıştır. Tereyağının rengi sarı da olabilir beyazımsı da.
- Doğal tereyağı, eritildiğinde köpürür. Bu çok önemli bir kıstastır.
- Eritilen tereyağı, ısındığında koyulaşıyorsa bu hakiki olmadığını gösterir. Gerçek tereyağı, eridiğinde de aynı renkte kalır.
- Sıcak ortamda sıvılaşması. Tamamen eriyen ve sıvılaşan yağ, maalesef ki gerçek tereyağı değildir. Gerçek tereyağı, yumuşar ancak sıvılaşmaz.
- Suya atılan tereyağı eğer gerçek tereyağıysa parçalanmaz.
- Hakiki tereyağı dolaptan çıkarıldığında sert bir forma sahiptir. Kolaylıkla kesiliyorsa, yediğiniz şey gerçek bir tereyağı değildir.
- Son olarak, fiyatı da kesin olmasa da önemli sayılabilecek bir kıstastır.