Beslenme

Kırışıklıklara karşı çözüm olan meyveler hangileri? Bunları mutlaka düzenli tüketin

Doğru beslenme alışkanlığı kazanıldığı zaman vücudun birçok yerinde olumlu etkiler görülebilir ve bu olumlu etkiler en çok da cilde yansıyarak daha dinç ve genç bir görünüm kazanmaya yardımcı olur. Özellikle yaşın ilerlemesi ile ciltte oluşan kırışıklıklardan dolayı daha genç bir görünüm dış görünüşüne önem veren her bireyin isteyeceği bir şeydir. Belirli vitamin ve mineraller içeren meyveler tüketerek bu genç görünüm kolaylıkla elde edilebilir.

Kırışıklılara karşı çözüm olan meyveler

Belirli meyve ve sebzelerin tüketilmesi cilt sağlığı açısından önemlidir ve içerdikleri vitamin, mineral gibi besin değerleri sayesinde bazı meyveler cildi kırışıklık ve diğer yaşlanma belirtilerinden koruyarak genç bir görünüm kazanma yolunda kuvvetli yardımcılar olarak görülüyor. Meyveler içerisinde cilde en iyi gelenler olarak nitelendirilenler ise küçük meyveler.

Kırışıklık karşıtı küçük meyveler

Çilek, yaban mersini ve böğürtlen gibi küçük meyveler vitamin, mineral ve antioksidan bakımından zengin olmaları ile yaşlanma sürecini geriye sarmayı mümkün hale getiriyorlar. Örneğin 1 adet yabanmersini içerisinde 1 adet portakala oranla 3 kat daha fazla antioksidan bulunuyor. 1 avuç çilek ise vücudun ihtiyaç duyduğu kalojen miktarını ve antioksidan görevi gören C vitamininin günlük alım ihtiyacını sağlıyor. Hatta düşük kalorili 1 fincan kadar çileği tüketimi önerilen günlük C vitaminini aşıyor bile.

Kavun

Kavun kalojen hasarını en aza indirmek için savaşan karotenler içerir ve bu sayede cildin erken yaşlanmasını önleyen yapısı ile ön plana çıkar. Doğada bulunan güçlü bir betakaroten kaynağıdır ve cilt üzerinde oluşan lekelere de iyi gelmektedir.

Mandalina
Mandalina

Narenciye

Narenciyeler cilde elastik yapısını kazandıran kalojen lifleri bakımından zengindirler ve özellikle greyfurt tüketimi bu elastik yapının dengelenmesinde trol oynar. Aynı zamanda güçlü kalojen liflerine örnek olarak portakal ve kivi de sayılabilir.

Kuru ve taze erik

Erik küçük meyveler içerisinde de en güçlüsü olarak sayılıyor ve antioksidan değeri yabanmersini içerisinde bulunandan 2 kat daha fazla. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı etki görerek kırışıklıklara karşı yardımcı olduğu da bilinenler arasında.

Havuç

Ayrıca belirtilmesi gereken bir gıda olan havuç, içerdiği A vitamini ile cilt yapısını genç tutmaya ve cilt üzerinde oluşan lekeleri temizlemeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda A vitamininin sivilce ve aknelere karşı etkili olduğunun bilinmesi de bu anlamda havuç tüketiminin önemini gözler önüne sermekte.

Kış aylarında dikkat edin

Soğuk hava koşulları ve sert geçen kış ayları cilt sağlığı karşısında güçlü bir düşman olarak karşımıza çıkıyor. Soğuktan kuruyan cilt yapısı çatlamaya başlıyor ve elastik yapısını kaybetmesine neden olarak kırışıklıkların daha erken başlamasına yol açıyor. aynı zamanda soğuk geçen kış sonrasında egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının görülme riski de artıyor. Bu nedenle kış aylarında hem cilde yararı olan gıdaların düzenli tüketimi, hem de önlemler alarak dışarı çıkmakta büyük fayda var. Ayrıca kış aylarında melatonin hormonu daha çok salgılanmaya başlıyor ve kış aylarında hem cilt rahatsızlıkları hem de stres ve depresyon gibi ruhsal sıkıntıların riski artarak karşımıza çıkıyor. Kış aylarında soğuktan ve soğuğa bağlı olarak gerçekleşen hastalıklardan korunmak için ise cildin nem yapısının korunması oldukça önemli. Zeytinyağı ya da avokado yağı gibi cilt sağlığını koruyan ve nemlendiren yağlar ya da bu yağlar ile hazırlanmış kremlerin kullanımına bağlı olarak cildin kuruyarak çatlaması ihtimalini düşürmek ise mümkün.

Bunları da beğenebilirsin

Beslenme

İnsanlık tarihi kadar eski olan hurmanın faydaları nelerdir? Hurmanın özellikleri

Palmiyegiller familyasından olan hurma genellikle sıcak bölgelerde yetişen bir meyvedir. Genellikle güneşin çok fazla vurduğu çöl ikliminde bolca yetişen hurma
Beslenme

Kahvaltıda çorba içmenin faydaları nelerdir?

Çorba özellikle akşam yemeklerinin başlangıcı olarak bilinen, sofraların baş köşesine koyulan bir yemek grubudur. Türk yemek kültürü içinde sayısız aromada