Yemek Tarifi

Köftem Pek İyi Olmuyor Diyenler için: Çok Daha Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Eğer “Köftelerim neden istediğim kadar lezzetli olmuyor?” diye düşünüyorsanız, sizinle mükemmel bir köfte tarifinin yanı sıra daha lezzetli köfte yapmanın sırlarını paylaşacağız. Kıymayı iki kez çektirmeniz ve kıymayı kuzu ve dana karışımı olarak kullanmanız, köftenin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. İşte hem tavada hem de fırında hazırlayabileceğiniz iki farklı köfte tarifi.

Tavada Köfte Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma
  • Bir adet soğan
  • Bir adet yumurta
  • 3 dilim bayat ekmek
  • Bir tatlı kaşığı salça
  • 1/2 demet maydanoz
  • İki diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Tarif:

  1. Soğanı rendeleyin veya küçük küçük doğrayın ve geniş bir kabın içine alın.
  2. Rendelenmiş soğanın üzerine yumurtayı, kıymayı, ezilmiş sarımsağı, baharatları, ince kıyılmış maydanozu, ufalanmış ekmek içini ve tuzu ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmayı sürdürün. Yoğurduğunuz köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğiniz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin.
  5. Yapışmaz bir tavada az miktarda sıvı yağda köfteleri her iki tarafını da kızartın.

Tavada Köfte Tarifinin Püf Noktaları:

  • Malzemeleri iyi bir şekilde yoğurun ve birleşmesini sağlayın.
  • Hazırladığınız köfte harcını en az yarım saat, eğer zamanınız varsa bir saat dinlendirin.
  • Köfteleri az yağda ve yapışmaz bir tavada kızartın. Tava seçimi çok önemlidir, teflon tavayı tercih edin.
  • Hazır köfte harcı yerine, baharatları kendiniz ekleyin ve köftenin lezzetini arttırın.

Video: En Lezzetli Köfte Tarifi! (Mükemmel Köftenin Püf Noktaları)

Fırında Köfte Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber

Köfte İçin Malzemeler:

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 10 dal maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Sos İçin Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Köfte
Köfte / Görsel Kaynak: © Soru.com.tr

Tarif:

  1. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri dilimleyin ve su dolu bir kabın içine alın.
  2. Köfte malzemelerini doğrayın, soğanı rendeleyin ve bir araya getirip yoğurun.
  3. Hazırladığınız köfte harcından parçalar koparıp şekil verin.
  4. Ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.
  5. Kızgın yağa domates ve biber salçasını ekleyip kısa süre kavurun.
  6. Sıcak suyu ekleyip kıvamını açın, tuz ilavesiyle karıştırın.
  7. Suda beklettiğiniz patatesleri durulayın ve fazla suyunu kağıt havlu ile alın.
  8. Köfte ve patates dilimlerini sırasıyla fırın tepsisine yerleştirin.
  9. Üzerine doğranmış domates ve kırmızı biberleri yerleştirin.
  10. Hazırladığınız salçalı sosu fırın köftelerin üzerine dökün.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, köfteler hafif kızarana kadar 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Köftenin lezzetli olması için seçtiğiniz malzemelerin kalitesi çok önemlidir. Kıyma ve baharatların tazeliği ve kalitesi, köftenin lezzetini doğrudan etkiler. Bu nedenle, köfte yaparken kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, köftenin pişirildiği tavayı veya fırını da iyi seçmek gerekiyor. Tava ve fırın seçiminde, ısıyı eşit bir şekilde dağıtan ve yapışmayan modelleri tercih edin. Umarız bu tarifler köfte yaparken size yardımcı olur ve köfteleriniz bundan sonra daha lezzetli olur. Afiyet olsun!

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Çıtır mı çıtır el açması kol böreği nasıl yapılır? Bu tarifle çok kolay

Böreklerin her zaman çıtır bir şekilde olmasını isteriz. Çayın yanında lezzetli bir börek her zaman en ideal seçimlerden biri olacaktır.
Yemek Tarifi

Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? 40 yıllık helvacı yapmış gibi seveceksiniz

Son yılların en sevilen tatlılarından olan dondurmalı irmik helvası kitleleri ikiye ayırmaya devam ediyor. Birçok kişi irmik helvasının doğal tadının