Yemek Tarifi

Kokusunu duyan kapınıza dayanacak. İşte pratik peynirli börek tarifi

Sabah kahvaltısında ya da çay sohbetlerinin yanında iyi giden börekleri yapmak, oldukça kolay. Evdeki malzemeler ile ekonomik bir şekilde yapılan bu börekler, hem lezzetli hem de pratik oluyor. Bu yazımızda sizlere, pratik peynirli börek tarifi vereceğiz. Peynirli börek yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız:

  • 6 adet yufka

İçi için

  • Peynir
  • Maydanoz

Böreğin sosu için:

  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta

Peynirli börek nasıl yapılır?

Peynirli börek yapabilmek için öncelikle fırı tepsimizi yağlayalım. Daha sonra ise hazırlamış olduğumuz 1 adet yufkayı da yağladığımız fırın tepsisi üzerine yerleştirelim. Yarım su bardağı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 yumurtayı uygun bi karıştırma kabı içerisinde güzel bir şekilde çırpalım. Ardından hazırladığımız bu sosu da yufkamıza güzel bir şekilde sürelim.

Yufkamızı sosladıktan sonra iç harcımızı yapmamız gerekiyor. Bunun için tekrardan uygun bir karıştırma kabı alalım ve seçeceğimiz birkaç çeşit peynir ile maydanozu bu kap içerisinde karıştıralım. İç harcımızı hazırladıktan sonra ise soslamış olduğumuz yufkanın üzerine bir adet yufkayı parçalar halinde koyalım ve ardından da parçalanmış halde koyduğumuz yufkanın üzerine iç harcımızdan serpelim. Peynirli iç harcın bulunduğu yufkalara sos sürmememiz gerekiyor.

Ardından iç harcımızın üzerine bir adet yufka serip soslayalım. Daha sonra bir tane daha yufka serip iç harcımızdan yerleştirelim. Bu sıra ile devam ederek bütün yufkalarımızı hazırlayalım. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra ise tepsi dışına taşmış olan yufkaları da iç tarafa doğru kapatalım. Sonrasında ise böreğimizi güzelce eşit parçalara dilimleyelim.

İzleyin: Peynirli Tepsi Böreği | Nefis Yemek Tarifleri

Daha sonra ise kalan sosumuzu börek üzerinde güzelce gezdirelim ve böreğimizin her tarafını sos ile ıslatalım. Böreğimizi dilimleyip sosladıktan sonra ise dinlendirmemiz gerekiyor. Böreğimizi güzelce dinlendirdikten sonra ise 180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırına böreğimizi atalım. Yaklaşık 30 dakika boyunca altı üstü kızarana kadar böreğimizi pişirelim.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Altın gününe özel çıtır çıtır sigara böreği nasıl yapılır?

Altın günleri oldukça keyifli ortamın olduğu, ev hanımları için hem sosyalleşme hem de birikim yapmasına olanak sağlayan bu günlerin hatırı
Yemek Tarifi

3 malzemeyle 5 dakikada dünyanın en lezzetli ve en pratik tatlısını yapmaya hazır mısınız?

Sadece 3 malzemeyle dünya tatlısı yapmaya hazır olun. 5 dakika içerisinde İspanyol’ların meşhur churros tatlısını yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.