Yemek Tarifi

Kuru fasulye ile yapılabilecek en lezzetli tarifler hangileridir?

Kuru fasulye, özellikle limon ve taze otlar gibi keskin ve iddialı tatlar için harika bir tamamlayıcıdır. Biz onu daha çok piyaz ve etli yemek olarak tüketiyoruz. Ancak fasulyeseverler, dünya mutfaklarından farklı tarifler deneme zamanı geldi. Fasulye oldukça iyi bir lif ve protein kaynağı olmasının yanı sıra magnezyum folat ve B6 gibi vitaminleri de içermesiyle sağlıklı beslenmek isteyenler için dopdolu bir besin kaynağı.

Kuru fasulye, Türk mutfağının en sevilen ve popüler yemeklerinden biridir. Bu yazıda, kuru fasulye ile yapılabilecek en lezzetli tarifler hakkında bilgi vereceğiz. İşte size lezzetli kuru fasulye tarifleri için altın değerinde öneriler!

Kuru fasulye köfteli sandviç

Malzemeler:

  • ½ kırmızı dolmalık biber
  • 3 taze soğan
  • ½ su bardağı taze kişniş, doğranmış
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı harissa baharatı
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • ¾ su bardağı panko
  • 1 büyük yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 8 küçük pita ekmeği
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Marul yaprakları ve domates dilimleri

Yapılışı:

Bir mutfak robotunda, sebzeler çok ince doğranana kadar kırmızı dolmalık biber, yeşil soğan, kişniş, sarımsak, kişniş, kimyon, harissa ve tuzu karıştırın. Fasulye ekleyin; fasulye kabaca ezilene kadar karıştırın.

Karışımı bir kaseye aktarın; ekmek kırıntıları ve yumurta ekleyin. İyice birleşene kadar ellerinizle karıştırın. Sekize bölün ve köfte haline getirin. Fırın kağıdına dizin ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Yağı orta ateşte büyük bir tavada ısıtın. Köfteleri her taraf için 3 ila 4 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Bir kağıt havlu üzerine çıkarın. Pita ekmeklerini açın mayonez sürün, ardından her birine bir marul yaprağı, bir domates dilimi ve bir köfte yerleştirin.

İzleyin: SIMPLE Mediterranean White Bean Soup

Ispanaklı kuru fasulye çorbası

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak, kıyılmış
  • 1 küçük soğan, doğranmış
  • 1 havuç, doğranmış
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 su bardağı beyaz şarap veya su
  • 1 lt et suyu veya sebze suyu
  • 3 su bardağı kuru fasulye, haşlanmış
  • 1 adet kabak, yarım aylar halinde kesilmiş
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 3 su bardağı ıspanak, yıkanmış ve kurutulmuş
  • 1 su bardağı parmesan, rendelenmiş (tercihen)

Yapılışı:

Orta ateşte büyük bir tencerede yağı kızdırın. Sarımsak ve soğanı 2 dakika soteleyin. Havuçları, tuzu ve karabiberi ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Beyaz şarabı, et suyunu ve bezelyeyi ekleyip kaynatın ve bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Kuru fasulyeyi ve kabağı ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Servis yapmadan hemen önce taze ıspanak ve parmesan ekleyin. Ispanak solana kadar pişirin ve kırmızı pul biber serperek sıcak servis edin.

Video: Easy White Bean Salad by The Mediterranean Dish

Kuru fasulyeli tonlu salata

Malzemeler:

  • 4 su bardağı roka
  • 400 gr. kuru fasulye, haşlamış
  • 150gr. ton balığı
  • ½ su bardağı çeri domates, ikiye bölünmüş
  • ¼ su bardağı yeşil zeytin, dilimlenmiş
  • 1 adet kırmızı soğan, piyazlık dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • ½ limon, taze sıkılmış
  • ¼ su beyaz peynir veya keçi peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

Büyük bir kasede roka, kuru fasulye, ton balığı, zeytin ve kırmızı soğanı karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyuyla harmanlayın. Domatesi, tuzu ve karabiberi ekleyin nazikçe karıştırın. Salatayı servis kasesine alın ve üzerine beyaz peyniri ufalayın. Daha keskin tatlar seviyorsanız mutfak robotunda 1 su bardağı fesleğen, ¼ su bardağı çam fıstığı, 1 küçük diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, ¼ su bardağı toz parmesan ve ¼ su bardağı zeytinyağı ile homojen bir karışım elde edene kadar çekebilir ve salatayı bu karışımla harmanlayabilirsiniz.

Klasik Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

  1. Kuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin.
  2. Ertesi gün fasulyeleri süzün ve tencereye alın.
  3. Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  5. Salçayı ekleyip kavurun, ardından baharatları ve şekeri ekleyin.
  6. Bu karışımı haşlanmış fasulyelerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  7. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  8. Sıcak servis yapın.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

  1. Kuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin.
  2. Ertesi gün fasulyeleri süzün ve tencereye alın.
  3. Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ve ince doğranmış yeşil biberleri ekleyin, kavurun.
  5. Doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Domates salçasını ekleyin ve karıştırarak kavurun.
  7. Baharatları ve tuzu ekleyin.
  8. Bu karışımı haşlanmış fasulyelerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  9. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  10. Ilık veya soğuk servis yapın.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak