Yemek Tarifi

Leziz ve çıtır çıtır. Sakızlı muhallebili perde tatlısı

Tatlılar, yemek yemenin en zevkli kısımlarından birisidir. Misafirlere sürekli aynı tatlıyı servis etmekten veya evinizde hep aynı tatlıları yemekten sıkıldıysanız, size harika bir tarifle geldik. Sakızlı muhallebili perde tatlısı. Çıtır çıtır hamuruyla, lezzetli mi lezzetli sakızlı muhallebisiyle sakızlı muhallebili perde tatlısına bayılacaksınız. Tarife geçelim.

Malzemeler

  • 18-20 adet baklava yufkası
  • 1 su bardağı irmik
  • 100 gr tereyağı

Sosu için

  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 adet yumurta

Üzeri için

  • File Badem (isteğe bağlı)

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Muhallebi için

  • 1 paket Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sakızlı muhallebili perde tatlısı videosunu izlemek için:

https://www.youtube.com/watch?v=NwH_zPYdhi0

Hazırlanışı

  • Tezgaha 1 adet baklava yufkasını serin.
  • Üzerine erittiğiniz tereyağını her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Daha sonra üzerine biraz irmik serpin.
  • Bu tarifte toplam 1 su bardağı kadar irmik kullanıyoruz.
  • Yufkayı iki kenarından tutup öne doğru pile şeklinde katlayın.
  • Katladığınız yufkayı fırın tepsisine yerleştirin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde yağlayıp irmik serptikten sonra katlayarak aynı şekli verin.
  • Tüm yufkaları art arda olacak şekilde tepsiye sıralayın.
  • Yaklaşık 18-20 tane yufkayı tepsiye sıraladıktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Bu arada uygun bir kapta 2 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri iyice çırpın.
  • Üzerine 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Üzeri pembeleşmeye başlayan yufkaları fırından alın.
  • Hazırladığınız sosu yufkaların üzerinde gezdirin.
  • Tekrar 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Üzeri güzelce kızaran yufkaları fırından alın. 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyla hazırlayıp soğutulan şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbetini çekmesi için tatlıyı yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.
  • Tatlı şerbetini çekene kadar muhallebisini hazırlayabilirsiniz.
  • Tercihen Dr. Oetker’in geleneksel Türk sanatları serisinden sakızlı muhallebiyi kullanılacak.
  • Uygun bir tencereye 3 su bardağı sütü koyun.
  • Üzerine 1 paket Dr. Oetker sakızlı muhallebiyi ekleyin.
  • Çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi kaynayıp göz göz olmaya başladığında 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi hazır.
  • Pişen muhallebiyi biraz bekletin ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 5 dakika kadar mikserle çırpın.
  • Daha sonra muhallebinin iyice soğuması için yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sakızlı muhallebiyi bir sıkma torbasına doldurun.
  • Şerbetini bir güzel çeken tatlıyı eşit boyutlarda kareler halinde kesin.
  • Kestiğiniz dilimleri bir servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerlerine sıkma torbası ile muhallebiyi sıkın.
  • Muhallebinin üzerine kestiğiniz dilimlerden bir dilim daha yerleştirin.
  • Sakızlı muhallebili perde tatlısı hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak