Yemek Tarifi

Lezzetine doyum olmuyor! Tam kıvamında müthiş şekerpare

Pastane usulü şekerpare yapmak isteyenler için harika bir tarifle geldik. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz pastane usulü şekerpare tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Tav kıvamında dokusu ve şerbetiyle lezzetten dört köşe olmanıza katkı sağlayacak. İşte yedikçe yediren şekerpare tarifi…

Malzemeler;

Hamuru için;

  • 1 su bardağı Ayçiçek Yağı (200 ml)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;

İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak işleme koyulabiliriz. Tatlının şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri alalım ve tencereyi ocağa koyalım. Şerbetin kaynamasını sağlayalım. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine bir miktar limon suyu ilavesinde bulunduktan sonra 5 dakika daha kadar kaynamasını sağlayalım. Şerbeti bu kıvamda kaynattıktan sonra kenara alarak soğumaya bırakalım. Şerbeti hazırladıktan sonra tatlının hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Hamuru için yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ayçiçek yağını, 1 paket vanilyayı ve 1’inin sarısını üzeri için ayırdığımız 3 adet yumurtayı alalım ve güzelce karıştıralım.

Akabinde 1 çay bardağı pudra şekerini de malzemelerin arasına ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Pudra şekerin ardından içerisine 1 su bardağı irmik ve 1 paket kabartma tozunu ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Tüm malzemeleri ilave ettikten sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş karışımın içerisine ilave edelim. Hamur formuna gelene dek yoğurma işlemine devam edelim. Hamur kıvamına gelen hamurumuzdan bir parça kopararak şekerpare formunu verelim.

Video: TAM ÖLÇÜLÜ & SIVI YAĞLI Pastane Şekerparesi 💯 Bu Tarif Favoriniz Olacak 😋

https://www.youtube.com/watch?v=gNWNvJ_05g4

Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsinin içerisine koyalım ve hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim. Hazır olan şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Ardından önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında, yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirelim. 25 dakikanın sonunda fırından aldığımız şekerpareleri çok daha küçük bir kabın içerisine alalım ve sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirelim. Şerbetini çektikten sonra servis edelim.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceksiniz. Mozaik pasta nasıl yapılır?

Dünyanın en basit ama en lezzetli tatlılarından biri olan mozaik pastayı hiç bu kadar kolay yapılabildiğini biliyor muydunuz? Sadece 3
Beslenme Yemek Tarifi

Leblebinin faydaları. Leblebi evde nasıl yapılır?

Nohutun kavrulmasıyla ortaya çıkan inanılmaz bir lezzet olan leblebi, günümüzden yüzlerce yıl önce keşfedilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. İlk olarak