Lezzetiyle büyüleyen fincan tatlısını denemiş miydiniz? En kolay ve lezzetli sütlü fincan tatlısını mutlaka deneyin
Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz aynı zamanda lezzetiyle de büyüleyen fincan tatlısını denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor. Son derece pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz fincan tatlısını hem çok sevecek hem de tüm misafirlerinize kolay bir şekilde ikram etmek isteyeceksiniz. İte sütlü fincan tatlısının tüm detayları…
Malzemeler;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Yapılışı;
İlk olarak tencerenin içerisine 1 litre sütü alalım. 1 litre sütün ardından içerisine 1 su bardağı unu ve 1 su bardağı şekeri alalım. Her iki malzemeyi birbirine karışana dek çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım ve ocağa alalım. Muhallebi koyulaşıp göz göz pişene dek hiç bırakmadan pişirme işlemine güzelce devam edelim. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alalım ve içerisine 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 paket vanilyayı içerisine ilave edelim. Gerekli ilaveleri gerçekleştirdikten sonra muhallebimizi güzelce çırpalım. Tereyağı içerisinde eriyene dek güzelce çırpalım. Bu süreç sonrasında muhallebimiz hazır hale geliyor. Muhallebileri fincanın içerisine boşaltmadan evvel fincanlarımızın içerisini su yardımıyla çalkalayalım.
Su ile çalkalama işlemini tamamladıktan sonra içerisine hazırladığımız muhallebiyi ilave edelim. Muhallebi hızlı bir şekilde yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı davranmanız fazlasıyla önemlidir. Tüm fincanları eşit bir şekilde doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelmelerini bekleyelim. Oda sıcaklığına gelen muhallebileri buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında yaklaşık olarak 3 -4 saat kadar dinlenmesini sağlayalım.
Sürenin sonunda tatlılarımızı buzdolabının içerisinden çıkaralım ve ters çevirerek dilediğimiz şekilde servis edelim.
Video: En Kolay Sütlü Tatlı Tarifi: FİNCAN TATLISI 😋 Hiç Düşünmeden Deneyin 💯
Şimdiden afiyet olsun…