Püf Noktası

Lokum gibi yumuşak et nasıl pişirebiliriz? İşte lokantacıların sırrı: Sirke ve limon suyu

Etinizi pişirdiniz, ancak etiniz sert kalmış ve yumuşak değil. Bu pişirmede hata yaptığınız anlamına gelir. İşin sırrı pişirme yönteminiz ve kullandığını bir kaç küçük malzemede. Halbuki haşlama yöntemiyle etlerinizi lokum gibi yapabilirsiniz, yok bununla uğraşmayayım diyorsanız o zaman sirke ve limon sizler için çözüm olabilir.

Yemek yapmaya karar verdiniz, kasaptan ya da marketten aldığınız eti pişirmek istiyorsunuz. Kuzu eti almışsanız sorun yok, çünkü saatlerce pişmesini beklemeyeceksiniz. Eti pişirdiğiniz anda lokum gibi olacak ve erken pişecek.

Ama danı atı aldıysanız ki çoğunlukla fiyatı uygun olduğu için dana eti tercih edilir; işte o zaman bir sorununuz var. Çünkü hem pişirme süresi çok uzun olacak ham de istediğiniz kıvamda yumuşak olmayacak.

Pişirdiğiniz etin lokum gibi olmasının bazı püf noktaları var. Örneğin mühürleme yöntemiyle eti yüksek ateşte pişirmek ya da sıcak su içinde uzun bir süre haşlamak bunlardan biri…

Ama size çok daha kolay iki yöntem vereceğiz. Vereceğimiz bu tarifle birlikte etleriniz artık sert kalmayacak ve lokum gibi pişecek.

Haşlama yöntemi:

Etim Kuşbaşı olsa bile haşlamanız gerekiyor. Haşlama eti lokum gibi hale getiriyor. Ve açıkçası kızartmadan çok daha lezzetli oluyor. Havuç patates ve soğan gibi sebzeleri de ekleyerek eti hem daha doyurucu hem daha faydalı hale getirebilirsiniz.

Sote kavurma yöntemi

Çok aceleniz varsa soteleme yöntemini tercih edebilirsiniz. İnce, ince küçük doğranmış etleri tavada pişirin. İçerisine 1 tatlı kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. Tereyağ çok daha fazla lezzet katıyor. Haşlama yöntemini eğer sevmiyorsanız ilk önce bir kaç dakika haşlayın sonrasında tavada kızartın bu şekilde etiniz lokum gibi oluyor.

Küçük bir sır daha.

Eti kızartırken veya haşlarken mutlaka limon suyu ve sirke sıkınız. Bu yöntemde etin lokum gibi olmasını sağlayacaktır.

Et pişirirken dikkat etmeniz gerekenler

Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesine özen göstermelisiniz. Eti ızgarada ya da tavada yapacaksanız tavayı yine iyice ısıttıktan sonra bir tane eti atarak cız sesini duymalısınız. Bütün etleri kabın içerisine attığınızda, ateşi hiç kısmadan etlerin rengi dönünceye kadar pişirmelisiniz.

Demir dökme tava kullanmak pişirmenin kalitesini arttıracaktır. Eğer ki dökme bir tavaya sahip değilseniz teflon tava da kullanabilirsiniz. Eti tavaya koyarken yağ kullanmanıza gerek yoktur, çünkü marinasyon sırasında yağ kullanılır. Etin üzerine biraz deniz tuz serptikten sonra pişirmek üzere sıcak tavaya alabilirsiniz. 4 dakika etin bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını kızartmak; dışı pişmiş ve içi az kanlı bir et yapmanızı sağlar. Pişirme aşamasında eti kontrol için çatal batırmamaya özen gösterin, çünkü çatal batırınca etin içerisindeki su akar. Eti daha lezzetli hale getirenin, içerisindeki su olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca eti pişirirken sıcaklığına da dikkat etmelisiniz. Sıcaklığın mümkün mertebe en üst seviyede olması etinizin en iyi şekilde pişmesini sağlar.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Püf Noktası

Sıkışmış fermuar nasıl açılır?

Sıkışan fermuar problemi hemen hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı durumlar arasında yer alırken, sıkışan fermuarı fermuara zarar vermeden açabilmek
Püf Noktası Sağlık

İlaçsız baş ağrılarını giderme yolları nelerdir? 4 adımda baş ağrılarına veda

Baş ağrısı gün içerisinde yoğun iş temposundan, stresten ve buna bağlı olarak pek çok nedenden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık