Yaşam

Meditasyon nasıl yapılır?

Mental olarak kendinizi dinlendirmek amacı ile meditasyon yapabilirsiniz. Meditasyon yaparak günlük hayatın olumsuzluklarından ve karmaşıklığından kaçmış olacaksınız. Bununla beraber yapacağınız meditasyonlar ile ruhunuzu gençleştirebilir ve daha az stresli olabilirsiniz. Zihninizi boşaltacağınız bu süre ister beş dakika ister bir saat olabilir. yapacağınız meditasyonun süresi tamamen sizin kararınız olmalı. kendinizi meditasyon yapmak için zorlarsanız, zihniniz dolu olacak ve stres seviyeniz artacak. Bu yazımızda sizlere, nasıl kolaylıkla meditasyon yapabileceğinizi anlattık.

Meditasyon nedir?

Meditasyon kelimesi Latince bir kelime olan “meditatio” kelimesinden türetilmiştir. Bu kelime derin düşünme anlamına gelmektedir. Meditasyon, bir kişinin öz varlığına ulaşmasındaki anahtardır. öz bilinç, dinginlik ve sükuneti sağlamaktadır. Meditasyon, daha çok dinsel bir ibadet olarak görülse de aslında meditasyon yapmanın herhangi bir din veya inanç sistemi ile alakası yoktur. Meditasyon, bir bakıma ruh ve zihne şifa vermek için kullanılmaktadır. Bu yüzden de her insan, belirli durumlara karşı meditasyon yaparak kendilerini toparlamalı. Günümüz itibari ile aslında hemen hemen tüm inanç sistemlerinde meditasyon yapmak vardır. Meditasyonun tek bir yöntemi yoktur. Ancak meditasyon için en öncemli şey, meditasyon yapılan ortamın sessiz ve sakin olması. Kişi tek başına düşünür ve ruhunu kötü düşüncelerden arındırır. Bu yüzden de belirli vakitlerde düzenli olarak meditasyon yaparak, iç huzura kavuşabilirsiniz.

Meditasyon nasıl yapılır?

Meditasyon yapmanın tam bir kuralı yoktur. Sadece belirli detaylara dikkat etmeli ve bu şekilde meditasyon yapmaya başlamalısınız. Meditasyon yapacağınız süreyi asla belirlemeyin. Bırakın zihniniz ne kadar süre meditasyon yapmak istiyorsa o kadar yapın. Bunu meditasyon esnasında farkedeceksinizdir. Bu yüzden de kendinizi belirli bir süre için şartlamayın. Bu şekilde asla meditasyon yapamazsınız. Bunların dışında ise meditasyon yapabilmek için birkaç farklı detay daha bulunmaktadır. Bu detaylar ise şu şekildedir:

Kimse sizi rahatsız etmesin

Meditasyon esnasında bilinciniz açık olacaktır. Ancak zihniniz çok farklı diyarlarda kendi öz varlığını bulabilmek için dolaşacaktır. Bu yüzden de meditasyon yaparken kimsenin sizleri rahatsız etmemesi gerekiyor. Ayrıca çevrede gürültü kirliliği olmaması da gerekiyor. Sessiz ve sakin bir ortam bulun. Bu şekilde odaklanabilir ve meditasyon esnasında kimse sizi rahatsız etmeyecektir.

Doğru kıyafet seçimi

Meditasyon esnasında hem fiziksel hem de zihinsel bir şekilde rahat olmalısınız. Fiziksel bir rahatlık için ise bol ve salaş kıyafetler giymeniz gerekiyor. Bu şekilde kendinizi daha özgür ve daha rahat hissedeceksiniz. Ko pantolon ve gömlek yerine tayt, eşofman veya şort gibi kıyafetleri tercih edin. Bu şekilde kendinizi fiziksel olarak rahat hissedecek ve ardından da zihinsel rahatlığı da kolaylıkla sağlayabileceksiniz.

Başlamadan önce esneyin

Meditasyon yapmadan önce vücudunuzun tamamen rahatlaması gerekiyor. Bu yüzden de meditasyon. yapmadan önce vücudunuzu esnetecek bazı egzersizler yapın. Bu şekilde üzerinizdeki yorgunluğu ve bitaplığı bir nebze atmış olacaksınız. Ayrıca bu tür egzersizler sayesinde daha fazla oksijen almış olacak ve kolaylıkla meditasyona başlayacak fiziksel rahatlığa erişmiş olacaksınız. Fiziksel rahatlığı sağlamadan, zihinsel rahatlığa asla ulaşamazsınız.

Doğru pozisyonu bulun

Meditasyon sırasında ister ayakta durabilir, ister yere oturabilir, ister sandalyeye oturabilirsiniz. Ancak genellikle yere oturmak en mantıklı seçenek olacaktır. Çünkü bir zeminde otururken daha rahat olacaksınızdır. Meditasyon yapabilmek için doru pozisyonu bulduğunuzdan emin olun. Vücudunuzun hiçbir yerinde ağrı hissetmemeniz gerekiyor. Bu yüzden de oturduğunuz pozisyonda vücudunuzun her tarafına yeterince kan gitmesi gerekiyor.

Nefesinizi kontrol edin

Meditasyon esnasında nefes kontrolü oldukça önemli. nefesinizi yeterince iyi kontrol ederseniz, zihninizi o kadar iyi boşaltabilirsiniz. Meditasyon esnasında fiziksel ve zihinsel olarak sakin bir yapıda olmanız gerekmektedir. Sakin bir şekilde nefes alıp vererek, kendinizi her şekilde sakinleştirmiş olacak ve meditasyonunuzu verimli bir şekilde yapabileceksiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Bitki Çayı Yaşam

Papatya suyunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Sadece sakinleştirmiyor

Sakinleştirici özelliğiyle en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alan papatya suyunun insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özellikler
Yaşam

Boy nasıl uzar? En etkili boy uzatan yöntemler

İlk doğum sürecinden sonra insan, belli bir yaşa kadar büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu süreç içerisinde kişinin sağlıklı gıdalarla