Muzun sırrı streçte, patatesin sırrı elmada! Çözümü bu kadar basitmiş!
Yiyeceklerle ilgili gizli sırları açıklıyoruz. Muzun bozulmaması için ne yapmak gerekiyor? Patatesleri nasıl uzun süre sağlıklı tutabilirsiniz? Hamburger köftesinin sırrı ne? İşte işinize yarayacak önemli bilgiler.
Bazı pratik bilgiler gerçekten hayat kurtarıyor derler ya… İşte tam ona göre bir bilgi vereceğiz. Ama bu kez hayat kurtarmayacak, yiyeceklerinizi kurtaracak.
Bazı meyve ve sebzelerin saklanması konusunda herkes benzer sorunu yaşıyordur. Aldıkları muz bir gün sonra bozulabiliyor, ya da patatesler durduğu yerde filizleniyordur.
Yumurtayı soymak eziyet hale gelmiştir ve artık yumurta yapmak istemiyorsunuzdur.
İşte bütün bunların aslında çok basit ve pratik bir çözümü var. Hem de elimizin altındaki malzemelerle bunu yapabileceğini söylersek yanlış aktarmış olmayız.
Peki bunu nasıl başaracağız? Yani bozulmaya karşı hassa olan ürünlerin bozulmasını nasıl engelleyeceğiz?
Muzun taze kalması için ne yapmak gerekiyor?
Önce muzdan başlayalım. Aldığınız muzu dolaba da koysanız iki gün içinde renk değiştirip yumuşamaya başlar ve bozulmaya yüz tutar.
Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.
Yumurta soymanın püf noktası
Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin. Yumurta kabukları yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli.
Su
Su içmek günlük yaşamda oldukça önemli. Çocuklarınızı su içmeye teşvik etmek ya da misafirlerinize güzel bir sunum hazırlamak istiyorsanız buz kalıplarınızı suyla doldurmadan önce küçük meyvelerle doldurun ve öyle dondurun.
Hamburger Köftesi
Hamburger köftelerinizin yaparken şişmemelerini ve ekmek arasında düzgün görünmelerini istiyorsanız pişirmeden hemen önce ortalarına parmağınızla bastırmanız yeterli.
Patatesleri korumak için elmadan faydalanın
Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olduğundan bunun önüne geçecektir. Elma dilimleri dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.
Çatlak porselen için alternatif çözüm
Tabaklardaki Minik Çatlaklar: Yemek takımınızdaki tabakların çatlaklar sebebiyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız, çatlak tabağı bir tencereye yerleştirip süt ile doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın. Çatlaklardan eser kalmayacaktır. Aynı işlemi, tüm porselen objeleriniz için deneyebilirsiniz.