Orijinalinden farksız. Evde tavuk kokoreç nasıl yapılır?
En sevilen sokak lezzetlerinden bir tanesi olan kokoreç, özellikle gece yendiğinde tadına doyum olmaz. Fiyatlar almış başını giderken ve yarım kokorecin fiyatı 50 TL’yi bulmuşken, dışarıdan yemek yemek imkansız hale geldi. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz, orijinalinden farksız bir tavuk kokoreç tarifimiz var. Ekmek arası ya da lavaş ile servis edilebilecek, çocuklarınızın bayılacağı bir lezzete sahip bu yemeği mutlaka denemelisiniz. İşte tadı şahane tavuk kokoreç tarifi.
Tavuk kokoreç tarifi
Malzemeler
- Sandviç ekmeği
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram kadar kemiksiz tavuk kalça
- 2-3 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Orijinalini aratmayan lezzetli ve doyurucu tavuk kokoreç tarifi için:
https://www.youtube.com/watch?v=2zOlILlEiG8
Hazırlanışı
- İlk olarak uygun bir tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağı alın ve üzerine 500 gram kadar küçük küçük doğranmış kemiksiz tavuk kalçayı ekleyin.
- Tavukları karıştırarak sotelemeye başlayabilirsiniz.
- Tavuklar bir süre sonra suyunu salacaktır. Bir süre sonra tavuklar suyunu saldıktan sonra tekrar suyunu çekip rengi dönecektir. O aşamaya dek sotelemeye devam edin.
- Suyunu çeken tavuklara küçük küçük doğramış olduğunuz 2-3 adet çarliston biberi ekleyin ve sotelemeye devam edin.
- Biberler yumuşayıp tavukların da rengi dönünce doğradığınız 2 adet domates, tuz, kimyon, pul biber, karabiber ve kekiği karışıma ilave edip bir güzel karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Baharatları damak tadınızla doğru orantılı olarak artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Sandviç ekmeklerini veya lavaşları tavaya tavukların üstüne gelecek şekilde yerleştirin ve bastırın.
- Bu hareket sayesinde ekmek ya da lavaşlar tavuğun sosuyla iyice ıslanacaktır. Bu da yemeğin daha da lezzetli olmasını sağlayacak.
- Daha sonra ekmeğin içini tavuk kokoreç ile iyice doldurun.
- Dilediğiniz baharatı karışıma ekleyebilirsiniz. Tavuk kokoreçler servise de yemeye de son derece hazır. Afiyet olsun!