Yemek Tarifi

Pamuk tarlası tatlısı nasıl yapılır? Tadı damağınızda kalacak

Tatlılar tarih boyunca tüm dünyada her kültürde farklı farklı yapılmaktadır. Geçmişten günümüze hemen hemen her toplumda karşımıza çıkan tatlılar, en ilkel kabilelerden en gelişmiş medeniyetlere kadar her alanda ve coğrafyada çok fazla yapılmış ve tüketilmiştir. Özellikle yemeklerden sonra rahatlamak adına tatlı yiyen insanların sayısı oldukça fazladır. Kimi insanlar tatlıyı yemeklerden önce kimi insanlar ise yemeklerden sonra tüketmekte ve mutlu olmaktadır. Tatlıların en büyük faydası ise insanların mutluluk hormonu salgılamalarını sağlamaktır. Bu durum ruhsal durumu da olumlu anlamda etkilediği için insan sağlığını hem manevi olarak hem de fiziksel olarak olumlu yönde etkilemektedir.

Geçmişten günümüze çok fazla kullanılan tatlılar birden fazla alanda kullanılmıştır. Günümüzde ise binlerce, on binlerce farklı alanda kullanılmaktadır. Birden fazla amaçla kullanılmakta tüketilmektedir. Bu tatlılardan biriside pamuk tarlası tatlısıdır. Bu tatlıyı yiyen bir daha bırakamıyor desek yanlış olmaz. Aroması, tadı, görüntüsü ve kıvamı ile damaklarda uzun süre kalan bir tatlıdır. Üstelik pamuk tarlası tatlısını yapmak hiçte sanıldığı gibi zor değildir. Pamuk tarlası tatlısını yapmak için belli başlı adımları izlemek gerekmektedir. İşte pamuk tatlısı tarifi…

Pamuk tarlası tatlısı için gerekli olan malzemeler nelerdir?

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 bardak buğday nişastası
  • 4 bardak süt
  • 1 ve ya 2 çay bardağı kadar Hindistan cevizi

Krema için;

  • 500 ml süt
  • 1 yemek kaşığı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kadar buğday nişastası
  • 1/2 su bardağı kadar toz şeker

Üstü için;

  • Hindistan cevizi

Pamuk tarlası tatlısı için ilk önce derin bir kaba yumurtaları kırarak başlıyoruz. Yumurtaları ve şekeri beraber köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından yağ, su, un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu ekliyoruz.

Tüm bu malzemeleri güzelce karıştırıp kek hamuru elde ediyoruz. Kek hamuru bittikten sonra fırın tepsisini alıp altını yağlıyoruz. Yağlama işlemini yaptıktan sonra hazırladığımız kek hamurunu fırın tepsisine iyice boşaltıyoruz.

Kek hamurunu tepsiye boşalttıktan sonra önceden ısıttığımız fırına keki yerleştiriyoruz. Ortalama olarak 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kek pişerken kreması için şeker, süt, un ve nişastayı bir tencereye alıyoruz.

Krema için aldığımız malzemeler kaynayana kadar iyice karıştırıyoruz. Kaynama olduktan sonra tencerenin altını kapatıyoruz ve vanilyayı da ekleyip bir daha karıştırıyoruz. Kekimiz pişince ortalama 5 dakika kadar fırında bekletip üzerine süt ekliyoruz.

Kekin üzerine süt ekledikten sonra hazırladığımız kremayı üzerine ekliyoruz. Süslemek için de Hindistan cevizi ekliyoruz. Ardından keki buzdolabına atıyoruz. Kekimiz biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Kıvamı da lezzeti de olay! Pastane usulü şekerpare nasıl yapılır?

  • Eylül 28, 2022
Çok sevilen ve son derece leziz yapısıyla bu sevgiyi sonuna kadar hak eden şekerpare, bazı farklı tariflerle yapılır ve tadına
Yemek Tarifi

Adına aldanıp börek sanmayın. Tam kıvamında Laz böreği nasıl yapılır?

  • Eylül 28, 2022
Laz böreği dendiğinde akla bilinen böreklerin farklı bir versiyonu olabileceği düşüncesi gelse de aslında o bir tatlı. Yufka, şerbet ve