Yemek Tarifi

Parmak yedirten sosyete mantısı tarifi. Hem eşsiz lezzet hem de kolay

Eşsiz lezzetiyle sosyete mantısı sofralarınızın vazgeçilmez lezzeti halini alacak üstelik sizi hiç yormadan. İsmini pratikliğinden alan sosyete mantısına bayılacağınıza eminiz. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra kısa sürede nefis mantı lezzeti sofranızda olacak.

Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için

  • 300g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Maydanoz

Yufkaları ıslatmak için

  • yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

Öncelikle iç harcı hazırlamak için yarım çay bardağı sıvıyağ ile doğranmış 1 adet soğanı kavurun. Ardından içine 300 gram kıymayı ilave edip bir süre daha kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra yaklaşık 2 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Ardından ocağı kapatabilirsiniz ancak maydanozu ekleyip karıştırmayı unutmamalısınız.

Yufkaları dört eşit parça olacak şekilde kesmeniz gerekiyor. Her bir parçanın üzerine yağ ve su sürmeyi atlamamanız önemli bir nokta. Ardından her bir parçaya yufkanın her yerine gelecek şekilde iç harcı yerleştirin. Geniş parçadan başlayarak sarmaya başlayabilirsiniz, gül şeklini vermelisiniz. Pişirme kağıdı kullanmanızı önerdiğimiz fırın tepsisine börekleri yerleştirdikten sonra üzerine tekrar yağ ve su karışımından sürmelisiniz.

İzleyin: Yufkadan Pratik Sosyete Mantısı Yapımı – Kısa sürede nefis mantı lezzeti servise hazır 🙂

Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Sos için tereyağında nane ve pul biber eritmelisiniz. Servis tabağında üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından sosunuzu ekledikten sonra mantıyı afiyetle yiyebilirsiniz. Oldukça pratik ve lezzetli olan bu yemeği misafirlerinize de rahatlıkla sunabilirsiniz.

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunları da beğenebilirsin

Yemek Tarifi

Çıtır mı çıtır el açması kol böreği nasıl yapılır? Bu tarifle çok kolay

Böreklerin her zaman çıtır bir şekilde olmasını isteriz. Çayın yanında lezzetli bir börek her zaman en ideal seçimlerden biri olacaktır.
Yemek Tarifi

Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? 40 yıllık helvacı yapmış gibi seveceksiniz

Son yılların en sevilen tatlılarından olan dondurmalı irmik helvası kitleleri ikiye ayırmaya devam ediyor. Birçok kişi irmik helvasının doğal tadının